СПОДЕЛЕНО

За сайта, от роднина на поета Христо Смирненски


Прекрасно начинание!
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Най-важното обаче е, да имаш сила и дързост да следваш и най-смелите си мечти.
На всички виновници тази страница да се случи, пожелавам: Бъдете здрави, усмихнати, позитивни, творчески, имайте самочувствие и вярвайте! Животът ни връща всичко, което даваме на другите :))

Надя Измирлиева

 

Ренета Дичева е ученичка завършила средното си образование в СОУ "Христо Смирненски"-гр. Стара Загора, отличничка от випуск 2010 с класен р-л г-жа Славова. В момента следва в Тракийския университет, специалност "Регионална икономика".


Ето какво споделя за времето прекарано в училище:
Спомням си с носталгия за ученическите години – за безгрижното детство, световете разкрити в класната стая, мечтите за бъдещето.
Изживях интересни години с моите съученици, научихме много, подготвяхме се за предстоящият живот. После всеки от нас пое своя път. Разделихме се с учители и приятели, с познатото ежедневие и сигурността. Останаха хубавите спомени от времето прекарано заедно.
Благодарна съм за грижите и подкрепата на моите учители. Пожелавам им все така всеотдайно да възпитават добродетели и знания на поверените им ученици.
 

 

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png


Във връзка с излязлото издание на юбилейният вестник "Към висини", посветено на 45 години от създаването на СОУ "Христо Смирненски", Ви споделяме част от статиите поместени в него.

Споделено от бивши ученици

/Донка Манолова/

Казвам се Донка Георгиева Манолова. Завърших средното си образование през учебната 2006-2007 година в СОУ”Христо Смирненски”, град Стара Загора . В момента съм студентка в Тракийския  университет. 
Почувствах се особено поласкана, когато  моята бивша класна ръководителка  ме потърси да споделя своите мисли  за  училището , в навечерието на неговия 45-годишен юбилей. 
Всяко завръщане към ученическите дни е  изпълнено за мен с трепетно вълнение. Моите съученици  бяха  умни, будни и  амбициозни момичета и момчета. През целия гимназиален  курс на обучение четирима от нас получаваха стипендия за отличен успех.
Годините, прекарани в училище винаги ми навяват топли и мили спомени. Тук срещнах приятели,  с който поддържам близки отношения и до днес. В клас цареше спокойна, дружеска атмосфера. Прекарали сме много незабравими мигове заедно -  в училище и извън него. За това допринесоха и нашите учители. Отношенията между нас се характеризираха с разбирателство, толерантност и взаимно уважение.Тук се чувствах добре, получавах необходимите знания и умения, тук бяха и моите приятели, което  е причина да продължа да уча в това училище и след завършване на основното си образование.
Училището разполага с компютърен кабинет, библиотека, фитнес зала, съвременна музикална техника,  които с удоволствие и желание използвахме при подготовката си.  Имахме възможност да се изявяваме в различни училищни, градски и общински инициативи. Самата аз съм участвала в дните за младежко творчество и талант , провеждани всяка година в Младежки дом – Стара Загора.  И ученици , и учители се подготвяхме с много ентусиазъм за всяко едно представяне. Неведнъж сме получавали награди. Тези наши постижения винаги са били подобаващо оценени и  от ръководството на училището, което ни носеше допълнително морално удовлетворение.
Аз завинаги  ще запазя  скъп спомен за своето училище и времето, прекарано в клас.
По случай юбилея на учениците пожелавам да бъдат любознателни, старателни и упорити в овладяване на учебния материал. На преподавателите - творчески ентусиазъм  в тяхната отговорна и благородна професия.

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png

 

/Румен Ивов/

Аз съм от випуск 2006/2007 на СОУ „Христо Смирненски”. Моят клас се състоеше от любознателни и амбициозни ученици. Завършихме с много висок успех.
Часовете по история при г-жа Русева и по литература при г-жа Стойчева за мен бяха най-приятни, запалиха интереса към тези учебни предмети и кандидатствах с тях. Сега съм студент – специалност Бизнес администрация в БСУ.
Когато се връщам в Стара Загора, ходя до моето училище  и виждам, че се развива и обогатява, което ме радва. 
По повод годишнината на училището пожелавам на всички здраве и успехи.

Споделено от настоящи ученици


"Обичам това училище – тук се научих да чета и пиша и тук ще завърша средното си образование. Изборът ми е направен не по силата на интереса, а защото ми харесва атмосферата на близост и толерантност, която ръководството и учителите създават. За мен СОУ „Христо Смирненски” винаги ще бъде моето училище."

Светла Илиева
10 клас

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png"За мен и семейството ми училището е нещо важно. Желанието ни е да получа добро образование. Много познати ме питат защо избрах да уча тук. Отговорът ми е ясен и прост – тук се чувствам приет, разбран, оценен. 
Благодаря на моите учители!"

Тодор Тодоров
8 а клас

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png

 

"Уча в СОУ ,,Христо  Смирненски”, защото е близо до моя дом. В него учат всички мои приятели. Учителите са много добри. Ако учениците не разбират нещо от урока, учителите обясняват търпеливо."

Любомир Стоянов Любомиров
8 а клас

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png

 

"Завърших 8 клас в ОУ „Георги Гърбачев”, но реших да продължа в СОУ „Христо Смирненски”, защото от свои приятели знам, че училището е добро. Има фитнес зала, голям физкултурен салон и спортни площадки. Интересувам се от компютри, а тук има модерен компютърен кабинет и училището предлага допълнителни часове по Информационни технологии.
Тук учат много мои приятели, а знам, че някои от завършилите продължават успешно във ВУЗ. Това определи окончателно избора ми."

Михаил Славов
9 а клас

https://lh3.googleusercontent.com/-D_Ur8JN9ZYg/UA1sqvAn0PI/AAAAAAAAC8o/9LyC9uIr59M/h107/post-ornament.png