РАБОТА ПО ПРОЕКТИ - 2015-2016 УЧЕБНА ГОДИНА

Работа по Национални програми

 
 • Национална програма за въвеждане на национално стандартизирано външно оценяване.
 • Национална програма “С грижа за всеки ученик”
  1. Модул “Осигуряване на допълнително обучение на децата от подготвителните групи”.
  2. Модул “Осигуряване на допълнително обучение на учениците за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка”.
 • Национална програма “Информационни и комуникационни технологии в училище /ИКТ/”.
 • НП “На училище без отсъствия”.
  1. Мярка “Без свободен час”.
  2. Мярка “Без отсъствие”.

  Екскурзия в Котел и Жеравна
  23.04.2016 г.

  Група ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора посетиха Музея на възрожденците, Етнографския музей - Галатанско училище и Природонаучния музей в гр. Котел. Изкачиха се до паметника на цар Ивайло, намиращ се по пътя Котел-Жеравна.
  Разгледаха родната къща на Йордан Йовков в с. Жеравна, направиха интервю с уредника на музея.
  Учениците бяха много удовлетворени и впечатлени от видяното.

  Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

  Екскурзия в Пловдив

  16.04.2016 г.
  За учениците от V и VI клас в СОУ „Христо Смирненски“, влючени в НП “На училище без отсъствия”, мярка “Без отсъствие” беше организирана екскурзия в гр. Пловдив с неговите забележителности. Голям интерес предизвика Националният природонаучен музей с неговата богата и обновена експозиция.
  Силно впечатлени останаха учениците от Стария град с възрожденските си къщи и калдъръмени улици, от Етнографския музей с ателието за рисуване на великденски яйца, църквата „Константин и Елена“, както и от модернизирания Античен форум.

  Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

  Коледен карнавал
  16.12.2015 г.

  Ученици от СОУ „Христо Смирненски“, влючени в НП “На училище без отсъствия”, мярка “Без отсъствие”, участваха в коледен карнавал на 16 декември, 2015 г. Аниматори и „снежинки“ предложиха на децата разнообразни игри и състезания.  Танци, песни и весел смях изпълваха в продължение на два часа празничната зала.

  Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Работа по Оперативни програми на ЕС

 
 • Схема за предоставяне на плодове и зеленчуци в учебните заведения - “Училищен плод”, финансирана от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, както и от държавния бюджет.
 • Проект “Размяна на Коледна украса” – Информационен център “Европа Директно”.
 • Програма „Европейски младежки инициативи‘‘.
 • Програма „Заедно в час“ на фондация „Америка за България“
  Открит урок по английски език
  15.04.2016 г.

  На 15 април деветокласниците от СОУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора участваха в открит урок по английски език под ръководството на г-ца Денчева, учител по програма „Заедно в час“. Деветокласниците бяха любезни домакини на 12 свои връстници от Германия с ръководители г-ца Каролине Лоц и г-н Емил Беров, учител по немски език в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ гр. Стара Загора.
  По време на открития урок деветокласниците представиха голямата си цел по английски език за края на учебната година – да заснемат двуезичен филм-реклама за  СОУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора, като изработиха част от английските реплики за филма, упражниха умението си за работа в екип и рефлектираха върху въпроса „Какво е успех?“ като ключов елемент от сценария на филма.
  Инициативата за посещението на гостите от Германия в часа бе част от активностите, планирани в стажа на учениците на г-ца Лоц като доброволци. Откритият урок на деветокласниците от СОУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора беше повод за запознанство и с 12 десетокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ гр. Стара Загора, като по време на срещата се размениха много усмивки, още реплики на английски език и обещания за следващи съвместни проекти.

  Зарежда се...

  Начало на учебната година
  16.09.2015 г.

  Новата учебна година започна с нов преподавател по програма „Заедно в час“ - Б. Денчева.

  Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността

 
https://lh3.googleusercontent.com/--yfh_TwnNkk/Vmf00CDiCCI/AAAAAAAAH5E/3q7Yqxw9IGs/s1600/book-gift-wrap1.png

В изпълнение на дейностите, заложени в училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността в СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора са предвидени поредица от събития и инициативи, които може да разгледате по-долу.

 

26 април 2016 г.
Децата от ПГа, б, г представиха театрализираната приказка „Вълкът и седемте козлета“.
Под ръководството на г-жа Костова и г-жа Димитрова малчуганите демонстрираха знания и актьорски умения. Този педагогически метод е представен чрез музикално-театрализираната приказка.
От тази учебна година учениците от подготвителните групи се обучават по учебната програма на издателства "Анубис" и "Булвест" - "Вики и Ники".

Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

30 март 2016 г.
На 30 март, в изпълнение на Училищния план за повишаване и насърчаване на грамотността и във връзка с предстоящото НВО по БЕЛ, в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се проведе състезание „Език мой“ между учениците от седмите класове.
В продължение на 60 минути, разделени в два отбора, учениците демонстрираха знания, борбен дух и желание за победа.
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

25 март 2016 г.
Участие на СОУ „Христо Смирненски“ в Педагогическо ателие на тема: “Дигитализация на наличното образователно съдържание по български език и литература”, проведено във II основно училище “П. Р. Славейков”, гр. Стара Загора
В ателието участват учители по български език и литература от различни училища в Старозагорска област, ръководители на екипите за реализация на проекта за литературна електронна карта.
Идеята на събирането беше да се обменят идеи и коментари на свършената от екипите работа.
Работата на ателието започна с представената от Йорданка Стойчева презентация, онагледяваща изпълнението на проекта до настоящия момент. Нейният коментар допринесе за ориентация на присъстващите.
Експертът по БЕЛ господин Иван Желязков беше очарован от работата в нашето училище и ни приветства за правилната посока, в която сме поели и ни пожела по-нататъшна успешна и ползотворна работа.

2 март 2016 г.
Във връзка с инициативата "Деца четат на деца" и по случай Трети март - Национален празник на Република България, ученици от VIIв клас гостуваха на четвъртокласниците, с кл. р-л г-жа Василева. Те прочетоха разказите "Апостолът в премеждие" и "Чистият път" от Иван Вазов. Преживяването беше вълнуващо за всички и си пожелаха нови срещи.

Зарежда се...Зарежда се...

28 януари 2016 г.
В СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора се проведе инициативата „Деца четат на деца“. Ученици от VII клас четоха приказки на най-малките - първокласниците, които бяха много впечатлени от приказните герои и пожелаха отново да се срещнат с тях.

Зарежда се...Зарежда се...

19 януари 2016 г.
Продължава дарителската кампания „Подари книга на училищната библиотека“ с приноса на учениците от IIIа клас с класен р-л г-жа Дялкова. Децата прочетоха откъси от книгите преди да ги дарят.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

10 декември 2015 г.
С не по-малко ентусиазъм бе подета и инициативата „Подари книга на училищната библиотека“, която стартира на 10.12.2015 г. Целта на инициативата е насърчаване четивната грамотност на учениците и създаване на по-широк достъп до детска литература. Седмокласниците на г-жа Стойчева надписаха книжките за дарение, като всеки отправи своето послание към бъдещите им читатели.
На самия акт на дарението на 23.12.2015 г. в училищната библиотека присъстваха г-жа Стойчева - преподавател по БЕЛ, г-жа Стоева – преподавател по история и цивилизация и г-жа Денчева – преподавател по английски език, която също направи дарение, и със своето емоционално послание развълнува всички и най-вече своите ученици.
В дарителската кампания се включиха още много ученици и учители.

План за действие на националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността за периода 2015-2016 г.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

30 март 2016 г.
В кабинетите по БЕЛ и в класната стая на ПГ е изготвен кът за четене „Класна библиотека“. Целта е да се формира у децата и учениците култура за четене на разнообразни книги за удоволствие.
В подготовката под ръководството на г-жа Йорданка Стойчева, г-жа Светла Русева, г-жа Ангелина Костадинова и г-жа Валя Костова с много желание и ентусиазъм се включиха и техните ученици от 6 и 7 клас, както и най-малките – децата от подготвителните групи. Седмокласниците изработиха табло със своите 10 причини да четат с цел да мотивират всички останали ученици по-често да посягат към книгата.