„Дървото на успеха“ в СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора натежа от спечелени награди първо и второ място на общински, областни, национални и международни конкурси и състезания.

Номинация и грамота от годишните награди „Митрополит Методий Кусев“ на РУО – Стара Загора и отличие „Млад учител“ на Община Стара Загора за колектива на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора

01
ноем.2021


Учителят от СУ „Христо Смирненски“ – Силвия Колева е сред тазгодишните носители на наградата „Млад учител“ на Община Стара Загора. Отличието е за значим принос в областта на образованието. Номинацията е в направление „начално образование“, по мотивирано предложение на педагогическия колектив на училището.

„Тази награда е и признание за труда на ръководството и на учителите на СУ „Христо Смирненски“, каза учителката при получаването на плакета „Млад учител“ и благодари за номинацията.

Тържествената церемония по връчването на наградите се проведе в Деня на народните будители, на откритата сцена на Лапидариума на Регионален исторически музей.

Педагогическият колектив на СУ „Христо Смирненски“, който бе номиниран за присъждане на награда „Митрополит Методий Кусев“, получи грамота на онлайн церемония, която се състоя в навечерието на Деня на народните будители.

Наградата „Митрополит Методий Кусев“ е инициатива на Регионалното управление на образованието – Стара Загора и се присъжда за значими постижения в професионалната педагогическа дейност и принос в системата на предучилищното и училищното образование.

Номинацията е признание за всеотдайната и упорита работа, новаторския дух, отговорността и инициативността на педагогическия колектив. Постигнатите резултати в образователно – възпитателния процес и успехите на нашите ученици в международни, национални и регионални конкурси утвърждават училището като авторитетна и уважавана институция в града.

С почетен диплом НОМИНАЦИЯ и плакет бе удостоена Албена Василева – учител в СУ “Христо Смирненски“

24
май2021


За принос в учебно-възпитателната работа и творческа дейност в Средно училище „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, бе номинирана за Награда „Стара Загора“ 2021 в направление Наука и образование, г-жа Албена Василева, старши учител по изобразително изкуство в училището.

Тя бе удостоена с почетен диплом НОМИНАЦИЯ и плакет от Кмета на Община Стара Загора, г-н Живко Тодоров на празнична церемония, която се състоя пред сградата на общината по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Г-жа Иванка Сотирова, заместник-кмет на града и г-жа Станимира Димитрова, началник отдел „Образование“, връчиха отличията на всички номинирани и ги поканиха да се включат в празничното шествие.

Средно училище „Хр. Смирненски“, Стара Загора с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г.

01
апр.2021


Средно училище „Христо Смирненски“ е удостоено с отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г. за постигнати резултати в грижата за децата и за създаване на условия за пълноценното им развитие.

Конкурсът е на Държавна агенция за закрила на детето. Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се дава за трета поредна година. Награди и почетни знаци се връчват в четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основният критерий, по който се определят отличените, е приносът в грижата за децата. Наградите се присъждат за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за пълноценното им развитие.

Участниците са общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа, читалища и родители.

Средно училище „Хр.Смирненски“ се включи в конкурса в категория „Значима иновация“ със създаденото през 2019 г. и успешно функциониращо и до днес радио „Междучасие“. Училищното радио напълно оправдава своята цел – повишава интереса на учениците билингви към българския език, развива уменията им за комуникация и правилно говорене, възпитава в родолюбие и подобрява микроклимата в училище.

Наградата е определена от седемчленна комисия под ръководството на Председателя на Държавна агенция за закрила на детето. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Предвид епидемичната обстановка в страната тържествената церемония по награждаването се проведе онлайн на 25.03.2021 г.

Фото училище

30
септ.2020

Зарежда се...
Зарежда се...
/ г-жа Трандева - Директор на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора /

Посещение от БНТ1

14
септ.2015

В навечерието на новата учебна година “Денят започва” на БНТ1 разказва още една история за нелеката професия на учителя.
Старозагорското СОУ "Христо Смирненски" създава добри условия за работа и реализация на млади специалисти в учителската професия. Не случайно 1/4 от преподавателите са на възраст до 35 г. Тази учебна година започва с още един новоназначен млад учител - Богдана Денчева, преподавател по английски език. Тя ще работи по проекта “Заедно в час” и ще се грижи за езиковото обучение на ученици от III, VI, IX и XI клас.

Почетно отличие "Неофит Рилски"

25
май2015

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, на тържествена церемония в софийското СОУ „Уилям Гладстон“ за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование бе връчено почетното отличие „Неофит Рилски“ на Вл. Илиев - преподавател по информатика и информационни технологии в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.


 
https://lh3.googleusercontent.com/-XByedpzwguE/VWRaJhY438I/AAAAAAAAG-s/A1QidMlHc9E/h120/%25D0%259F%25D0%25BE%25D1%2587%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BD%25D0%25BE%2B%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25B8%2B%25D0%259D%25D0%25B5%25D0%25BE%25D1%2584%25D0%25B8%25D1%2582%2B%25D0%25A0%25D0%25B8%25D0%25BB%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%2B001.jpg
Определиха носителите на почетния знак "Анастасия Тошева"

30
окт.2014

На 30 октомври 2014 г., по случай Деня на народните будители, в Музея на религиите, гр. Стара Загора се състоя церемония по връчване на почетния плакет "Анастасия Тошева". Тази награда по традиция се присъжда от Община Стара Загора за високи постижения в образователната система.
В категория "директори на образователни заведения" отличието бе присъдено на госпожа Пенка Трандева - директор на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора за дългогодишна цялостна  професионална трудова дейност в системата на народната просвета, отлични мениджърски умения и цялостен принос за развитието на училището.
Умението и да мотивира преподавателите за работа с ученици и включването им  в различни конкурси и проекти, носи на нашите ученици призови места, грамоти и награди.
С встъпването и  в длъжност като директор започва активна работа по европейски проекти и програми, обновява се и се обогатява материално-техническата база.

Зарежда се... Признание за упорития и всеотдаен труд на госпожа Трандева е тазгодишната награда „Анастасия Тошева“, връчена лично от кмета на гр. Стара Загора - господин Живко Тодоров.
На церемонията присъства зам.-кметът на гр. Стара Загора Иванка Сотирова, Донка Симеонова - началник на РИО Стара Загора, Пенка Чавдарова - началник на отдел "Образование, младежки дейности и спорт", д-р Ангел Динев - директор на РИМ Стара Загора и др. представители на културната и интелектуална общност на града.

Източник: http://starozagorskinovini.com/

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Квалификация на педагогическите специалисти

12
авг.2014


На 12 август 2014 г. СОУ "Христо Смирненски", Стара Загора е удостоено с диплома от Българската асоциация на работодателите в областта на културата за успешно участие в номинациите за годишните награди ПРОКУЛТУРА 2014 в категория "ОБРАЗОВАТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ".

"Квалификация на педагогическите специалисти" е проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. За постигнати цели – повишаване равнището на професионалната компетентност на педагогическите кадри по отношение на педагогическата, методическата, научната и управленска подготовка.
Изразена е благодарността към училищното ръководство и участващите педагози за интереса, ентусиазма и съпричастието към развитието на достъпа на младите хора до културата.
Зарежда се...
Почетно отличие "Неофит Рилски"

19
май2014

Директорът на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора госпожа Пенка Трандева е единият от двамата директори на училища в гр. Стара Загора, които на 19 май 2014 г. на тържествена церемония в резиденция "Лозенец", гр. София бяха удостоени с почетното отличие "Неофит Рилски" .
Наградата бе връчена лично от министъра на образованието и науката професор доктор Анелия Клисарова. Отличието се присъжда за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

Източник: http://starozagorskinovini.com/

Зарежда се...Зарежда се...