С почетен диплом НОМИНАЦИЯ и плакет бе удостоена Албена Василева – учител в СУ “Христо Смирненски“

24
май2021


За принос в учебно-възпитателната работа и творческа дейност в Средно училище „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, бе номинирана за Награда „Стара Загора“ 2021 в направление Наука и образование, г-жа Албена Василева, старши учител по изобразително изкуство в училището.

Тя бе удостоена с почетен диплом НОМИНАЦИЯ и плакет от Кмета на Община Стара Загора, г-н Живко Тодоров на празнична церемония, която се състоя пред сградата на общината по случай 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Г-жа Иванка Сотирова, заместник-кмет на града и г-жа Станимира Димитрова, началник отдел „Образование“, връчиха отличията на всички номинирани и ги поканиха да се включат в празничното шествие.

Средно училище „Хр. Смирненски“, Стара Загора с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г.

01
апр.2021


Средно училище „Христо Смирненски“ е удостоено с отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ 2020 г. за постигнати резултати в грижата за децата и за създаване на условия за пълноценното им развитие.

Конкурсът е на Държавна агенция за закрила на детето. Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се дава за трета поредна година. Награди и почетни знаци се връчват в четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основният критерий, по който се определят отличените, е приносът в грижата за децата. Наградите се присъждат за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за пълноценното им развитие.

Участниците са общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа, читалища и родители.

Средно училище „Хр.Смирненски“ се включи в конкурса в категория „Значима иновация“ със създаденото през 2019 г. и успешно функциониращо и до днес радио „Междучасие“. Училищното радио напълно оправдава своята цел – повишава интереса на учениците билингви към българския език, развива уменията им за комуникация и правилно говорене, възпитава в родолюбие и подобрява микроклимата в училище.

Наградата е определена от седемчленна комисия под ръководството на Председателя на Държавна агенция за закрила на детето. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Предвид епидемичната обстановка в страната тържествената церемония по награждаването се проведе онлайн на 25.03.2021 г.

Фото училище

30
септ.2020

Зарежда се...
Зарежда се...
/ г-жа Трандева - Директор на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора /

Посещение от БНТ1

14
септ.2015

В навечерието на новата учебна година “Денят започва” на БНТ1 разказва още една история за нелеката професия на учителя.
Старозагорското СОУ "Христо Смирненски" създава добри условия за работа и реализация на млади специалисти в учителската професия. Не случайно 1/4 от преподавателите са на възраст до 35 г. Тази учебна година започва с още един новоназначен млад учител - Богдана Денчева, преподавател по английски език. Тя ще работи по проекта “Заедно в час” и ще се грижи за езиковото обучение на ученици от III, VI, IX и XI клас.

Почетно отличие "Неофит Рилски"

25
май2015

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, на тържествена церемония в софийското СОУ „Уилям Гладстон“ за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование бе връчено почетното отличие „Неофит Рилски“ на Вл. Илиев - преподавател по информатика и информационни технологии в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.


 
https://lh3.googleusercontent.com/-XByedpzwguE/VWRaJhY438I/AAAAAAAAG-s/A1QidMlHc9E/h120/%25D0%259F%25D0%25BE%25D1%2587%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BD%25D0%25BE%2B%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25BB%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25B8%2B%25D0%259D%25D0%25B5%25D0%25BE%25D1%2584%25D0%25B8%25D1%2582%2B%25D0%25A0%25D0%25B8%25D0%25BB%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%2B001.jpg
Определиха носителите на почетния знак "Анастасия Тошева"

30
окт.2014

На 30 октомври 2014 г., по случай Деня на народните будители, в Музея на религиите, гр. Стара Загора се състоя церемония по връчване на почетния плакет "Анастасия Тошева". Тази награда по традиция се присъжда от Община Стара Загора за високи постижения в образователната система.
В категория "директори на образователни заведения" отличието бе присъдено на госпожа Пенка Трандева - директор на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора за дългогодишна цялостна  професионална трудова дейност в системата на народната просвета, отлични мениджърски умения и цялостен принос за развитието на училището.
Умението и да мотивира преподавателите за работа с ученици и включването им  в различни конкурси и проекти, носи на нашите ученици призови места, грамоти и награди.
С встъпването и  в длъжност като директор започва активна работа по европейски проекти и програми, обновява се и се обогатява материално-техническата база.

Зарежда се... Признание за упорития и всеотдаен труд на госпожа Трандева е тазгодишната награда „Анастасия Тошева“, връчена лично от кмета на гр. Стара Загора - господин Живко Тодоров.
На церемонията присъства зам.-кметът на гр. Стара Загора Иванка Сотирова, Донка Симеонова - началник на РИО Стара Загора, Пенка Чавдарова - началник на отдел "Образование, младежки дейности и спорт", д-р Ангел Динев - директор на РИМ Стара Загора и др. представители на културната и интелектуална общност на града.

Източник: http://starozagorskinovini.com/

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Квалификация на педагогическите специалисти

12
авг.2014


На 12 август 2014 г. СОУ "Христо Смирненски", Стара Загора е удостоено с диплома от Българската асоциация на работодателите в областта на културата за успешно участие в номинациите за годишните награди ПРОКУЛТУРА 2014 в категория "ОБРАЗОВАТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ".

"Квалификация на педагогическите специалисти" е проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. За постигнати цели – повишаване равнището на професионалната компетентност на педагогическите кадри по отношение на педагогическата, методическата, научната и управленска подготовка.
Изразена е благодарността към училищното ръководство и участващите педагози за интереса, ентусиазма и съпричастието към развитието на достъпа на младите хора до културата.
Зарежда се...
Почетно отличие "Неофит Рилски"

19
май2014

Директорът на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора госпожа Пенка Трандева е единият от двамата директори на училища в гр. Стара Загора, които на 19 май 2014 г. на тържествена церемония в резиденция "Лозенец", гр. София бяха удостоени с почетното отличие "Неофит Рилски" .
Наградата бе връчена лично от министъра на образованието и науката професор доктор Анелия Клисарова. Отличието се присъжда за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

Източник: http://starozagorskinovini.com/

Зарежда се...Зарежда се...