УЧИЛИЩНАТА СГРАДА В ТРИИЗМЕРЕН ВИД


https://lh3.googleusercontent.com/-qjklMzlwH_8/Tn8lda7eEeI/AAAAAAAABnw/VqqpjbaLqEM/885375475.pngНастоящата страница е посветена на проект, който ми отне повече от два месеца - триизмерен вид на цялата училищната сграда на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора. Направата на триизмерен чертеж в реален размер беше съпътствано с редица пречки, основно непълните чертежи и строителни разширения. Впоследствие се оказа, че критериите на 3D Warehouse за одобряване в Google Earth се основават на текстури и липса на детайлност, поради което вече не ми е приоритет.

https://lh3.googleusercontent.com/-mb5lL2jq0VM/Tn8sCDzj61I/AAAAAAAABn8/dtORVoO9Cm4/78754365.pngСподелянето в интернет също се оказа проблемно. Опростеният вариант в Google SketchUp е с размер от скромните 645 KB (388 KB без текстури), а съдържа 5864 ръба и 2172 повърхнини. Измежду набора от формати, поддържащи триизмерни данни се спрях на три възможности, измежду които безспорно впечатление прави първата от тях:

 

www.3dvia.com дава възможност на всеки, от новак до професионалист, да създаде и да достави професионален клас интерактивни 3D приложения бързо и без да жертва качеството. Достатъчна е регистрация и инсталиране на плъгин за триизмерен преглед.


С колелцето на мишката се приближава/отдалечава проекта, а с влачене с ляв бутон на мишката може да се движите в работната площ:

 

 

*Важно! За да видите проекта триизмерно е нужно да инсталирате посочения плъгин.

Работи със сигурност с Mozilla Firefox и Internet Exporer. Ако имате бавен компютър, може да отнеме минута-две. Не е нужно да затваряте интернет браузъра.

 

Spoiler:

 

Spoiler: