ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ 2020/2021 УЧЕБНА ГОДИНА

Секция „Футбол“
Ръководител Здравко Коларов
 

В секция „Футбол“ в СУ „Хр.Смирненски“ под ръководството на г-н Здравко Коларов учениците с голямо желание усвояват основните правила на футбола, като в същото време повишават и своята физическа дееспособност, учат се на колективизъм и дисциплина.
Отборът участва в традиционния турнир за купата на СУ „Христо Смирненски“, който се проведе на 18.04. 2019 г. в парк „Артилерийски“. В оспорвана борба с отбори от други училища учениците показаха характер и борбен дух, играха сърцато и всеотдайно.
Във връзка с отбелязване на 10.05. – Световния ден на физическата активност в проведената двустранна среща със сборен отбор на училището възпитаниците на г-н Коларов победиха заслужено и  показаха на практика усвоените  умения.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Секция "Спортувам и играя" - 4 Б клас
Ръководител Гита Бъчварова
 

В секция „Спортувам и играя“ са включени ученици от 4б клас. Те с удоволствие участват в различни спортни игри, организирани в секцията. Състезателният им дух се развива в щафетните, състезателните и подвижните игри. С голям интерес се включват в лекоатлетичните игри, волейбол и баскетбол.
На представителната изява на 31 .05.2019г. на секция „Спортувам и играя“ се проведоха щафетни игри между участниците от секция " Спортувам и играя" и трети клас.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Секция „Лека атлетика“
Ръководител Иван Георгиев
 

В секция „Лека атлетика“ учениците усвоиха техниката на бягане на средни разстояния и спринт. На 07.06.2019 г. в часовете за занимания по интереси те  демонстрираха тази техника.
Групата се включи в Общинско състезание по лека атлетика, проведено на 12.04.2019г. на стадион „Берое“ Стара Загора. На състезанието заехме  4-то място във възрастова група 5-7 клас.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Клуб „Светът на животните“
Ръководител Златина Горанова
 

В клуба участваха ученици от 1 „Б“ клас. С голям интерес се запознаха с различните представители на животинският свят. Рисуваха, изработваха маски на горски животни, запознаха се и с приказки за тях.
На представителната изява на клуба учениците представиха пред своите родители драматизация на приказката „Горското училище“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Клуб  „Компютърът- моят приятел“
Ръководител Тодорка Станкова
 

Учениците от вторите класове се запознаха с устройството на компютъра и безопасното сърфиране в интернет. Усвоиха умения за работа в Word - писане на текст  с различен шрифт, цвят, форма на буквите, центриране.  Научиха се да копират и преместват пасажи от текст и да форматират. Умело  използваха  програмата „Paint“ и различни обучителни  сайтове, свързани с предметите математика, български език, изобразително изкуство и др.

Зарежда се...Зарежда се...

КЛУБ  "ЗАБАВНА  МАТЕМАТИКА" - III "в" клас
Ръководител: Мария Неделчева

 

На 17.04.2019г. се проведе представителна изява на клуб  „Забавна  математика“.
Учениците участваха в  математическо състезание „Кой е по – бърз“, както и в няколко забавни игри.
В играта Математическо бинго  учителят изтегля число от сферата, а всеки ученик го представя като математическо действие и отбелязва в картончето си резултата /линия – 50 точки, бинго – 200 точки /.
Играта Математическа верига беше за ученици, които умеят да съставят математически вериги до  15 математически действия със зададен краен резултат.
Наблюдавай и внимавай е игра, в която всеки  ученик открива, оцветява и записва броя на геометричните фигури  на картината. Побеждава този, който пръв  открие, запише и оцвети всички фигури.
Всички ученици участваха активно. На победителите в игрите бяха раздадени предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Вокална група Смехорани
Ръководител Диана Стоянова

 

ВГ „Смехорани” с ръководител Диана Стоянова посети парк „М. Кусев” и участва в общоградските дейности по случай 1 юни – Ден на детето.

Зарежда се...

ВГ Смехорани и Театрално студио
Ръководители: Диана Стоянова и Йорданка Стойчева

 

Участници от ВГ „Смехорани“ и Театрално студио с ръководители г-жа Диана Стоянова и г-жа Йорданка Стойчева се включиха в училищно тържество по случай приключването на учебната година за учениците от 1-6 клас и във връзка с 1 юни – Ден на детето.

Зарежда се...Зарежда се...

Ателие „Сръчни ръчички”
Ръководител Камелия Литова

 

В ателието се включиха ученици от  4 А клас. През годината учениците с интерес  участваха в изработването на различни предмети от хартия, природни материали, пластмаса и др. С тези предмети се изработи кът в класната стая на който те имаха възможност да се радват.
Заниманията спомогнаха да се усъвършенства  конструктивното мислене ,  уменията за рязане и лепене.  Това спомогна да се развие естетически вкус  на учениците .
На  28.05.2019г. направихме представителна изява на която представихме изработените предмети.

Зарежда се...Зарежда се...

Ателие „Декупаж”
Ръководител Милена Динчева

 

В клуб „Декупаж” за учебна 2018/2019 година участваха ученици от 6 и 8 клас. През годината те се запознаха с различни декупажни техники,с помощта на които изработваха разнообразни предмети и усъвършенстваха своите умения за работа с приложните материали. В изработването им те показаха своето творчество и своя усет към красивото. За Коледа изработиха красиви фигурки за елха и стиропорени топки, а за Великден - яйца с красиви мотиви от декупажни салфетки.
През годината бяха направени изложби с изработените предмети.  На 27.03.2019г. с някои от тях участвахме във форум „Привличане и задържане на учениците в училище-работещи практики”, където разказахме за нашия опит и добрите ни практики при задържането на  учениците билингви в училище.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

XXI фестивал на маскарадните игри

 

Вокална група „Смехорани“  към СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора посети  XXI фестивал на маскарадните игри, проведен на 09.03.2019 г. в Стара Загора.
Чрез посещението си на фестивала на маскарадните игри, групата опознава фолклорните традиции в България, запазени през вековете.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

С обич и признателност

 

Ученици от СУ „Христо Смирненски“, включени в групите за извънкласни дейности –  Театрално студио и вокална група „Смехорани“ , представиха празнична литературно-музикална програма, посветена на 8 март.
С много желание децата  подбраха  и научиха стихове за мама, подготвиха песни и танци, които изпълниха с много настроение пред възторжената публика.
За своите рецитаторски и артистични умения младите таланти бяха бурно аплодирани от своите съученици, учители и развълнувани родители.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

Вокална група "Смехорани" и Театралното студио

 

Заниманията по интереси стартираха и в СУ "Христо Смирненски" Стара Загора.

Вокална група "Смехорани" и Театралното студио подготвиха вълнуващ празничен спектакъл "Урок по родолюбие" за всички ученици, родители и учители.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

КЛУБ „НАРОДНИ ОБИЧАИ“

 

На 7 юни 2019 г. се състоя последната изява на клуб „Народни обичаи“. Учениците представиха презентация на тема „Българските празници“ и разказаха как се празнуват в семействата им. Занятието завърши с подреждане на маса на фона на песен на Елица Тодорова и Стоян Янкулов – „Вода“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...