Трета награда от конкурс за рисунка

14
юни2024

През тази учебна година ученици от V и VII клас на СУ "Христо Смирненски "- Стара Загора  участваха със свои рисунки в Национален конкурс на тема :"Ветеринарният лекар- лечител на човечеството", организиран от НПГВМ "Иван Павлов ", Стара Загора , който е част от календара за извънкласни изяви на МОН.
Младите художници бяха вдъхновени от красивия свят на животните и благородната професия на ветеринарния лекар. Те с радост пресъздадоха в картини свои лични впечатления и преживявания по темата.
Ученичката Радка Миткова Петкова от VII “A” клас с ръководител г- жа Албена Василева учител по изобразително изкуство, беше класирана на почетното трето място в конкурса. Всички участници получиха сертификати за участие.
Честита награда! Пожелаваме още много успехи!

Участие в конкурс за рисунка

12
юни2024

По традиция СУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора участва в Национален конкурс "Моите приятели- животните", организиран от Националния дворец на децата гр. София. Състезанието е част от Националния календар за изяви на децата и учениците за учебната 2023/2024 година.
Талантливите ученици от VI и VII клас под ръководството на г-жа Албена Василева учител по изобразително изкуство ,с много емоция и вдъхновение изпълниха белите листи с красиви рисунки на животни.
На всички участници в надпреварата пожелаваме успех!

Пленер „Цветовете на моето училище“

11
юни2024

Пленерите станаха традиция в СУ “Христо Смирненски”- Стара Загора. Тазгодишното събитие носи мотото "Цветовете на моето училище” и е посветено на 60-годишнината на школото.
Ученици от 5 - 7 клас с радост рисуваха своето училище в любимите си цветове и с богат колорит. Старият орех предложи своята сянка в горещото време и научи децата , че е хубаво да са в синхрон с природата и да бъдат приятели с нея. След като завършиха рисунките си, седмокласничките показаха, че изкуствата вървят "ръка за ръка" и съвсем спонтанно станаха да танцуват български народни танци.
В края на събитието учениците с интерес разгледаха рисунките.

Награда от ученически конкурс за рисунка

01
май2024

Ученичката Галя Стефанова от IV “б“ клас беше отличена с поощрителна награда за нейната красива великденска рисунка. Възпитаничката на СУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора под ръководството на г-жа Благовестина Василева, участва в ученически конкурс за рисунка „Моят цветен Великден“ организиран от Областна администрация – Стара Загора по повод християнския празник Великден.
Тържественото събитие се състоя в сградата на Областна администрация Стара Загора.
Честито Галя! Продължавай да твориш и да сбъдваш мечтите си!

Участие в конкурс за рисунка

01
май2024

По традиция СУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора участва в Национален конкурс „Ветеринарният лекар- лечител на планетата“, организиран от НПГВM „Иван Павлов“- Стара Загора. Инициативата е включена в Националния календар за изяви на децата и учениците за учебната 2023/2024 година.
Талантливите ученици от V-IX клас под ръководството на г-жа Албена Василева учител по изобразително изкуство ,с много емоция и вдъхновение изпълниха белите листи с красиви рисунки на животни и ветеринарни лекари.
На всички участници в надпреварата пожелаваме успех!

Награди от фолклорен празник

28
апр.2024

На 28 април 2024 г. в старозагорския парк ,,Артилерийски“се проведе двадесетото юбилейно издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2024”.
По време на събитието възпитанички на СУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора бяха наградени с най-високи призове за участието си в конкурса за рисунки - " Изворът да не пресъхва".
Първо място заслужено получи седмокласничката Радка Пекова. На второ място застана шестокласничката Таня Огнянова. С почетно трето място в надпреварата наградиха Ани Миленова от VII клас. Ученичките получиха грамоти и медали.
Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2024”. е свързан с продължаване на българската традиция и съхраняване на автентичните песни, танци и обичаи.

Първа награда от конкурс

22
апр.2024

Ученичката Зина Димитрова от VI “б“ клас беше отличена с I място за нейната красива рисунка. Възпитаничката на СУ „Христо Смирненски“ -  Стара Загора под ръководството на г-жа Албена Василева учител по изобразително изкуство, участва в I ученически конкурс за рисунка „Земята в моите цветове“, организиран от Зонта клуб – Стара Загора по случай 22 април - Ден на Земята.
Ученичката беше наградена от организаторите на надпреварата с грамота за първото място и ваучер на стойност 100 лв. за пазаруване в МОЛ Галерия – Стара Загора.
Честито Зина! Продължавай да твориш и да сбъдваш мечтите си!

Участие в конкурс за рисунка

19
апр.2024

Учениците на СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора с много емоция и празнично настроение нарисуваха красиви рисунки на тема: „Моят цветен Великден“.
На белите листи те изобразиха красиви багри, отрупани кошници с шарени яйца, пухкави  зайчета , жълти пиленца - символи на празника Великден.
Техните оригинални творби ще участват в конкурс за детска рисунка , организиран от Областна администрация Стара Загора.
Нека пожелаем успех в надпреварата на децата от предучилищна група и на учениците от I и IV клас на школото ни.

Участие в конкурс за рисунка „ Земята в моите цветове“

15
апр.2024

Ученици от V-VII клас на СУ „Христо Смирненски“- Стара Загора нарисуваха красиви творби за участие в I ученически конкурс за рисунка „Земята в моите цветове“, организиран от Зонта клуб – Стара Загора по случай 22 април - Ден на Земята.
Учениците с много ентусиазъм претвориха на лист хартия представите си за опазването на околната среда и грижата за нашата планета.
Нека им пожелаем успех в надпреварата!

Участие в конкурс "Рицарят в мен"

05
март2024

С много радостно вълнение и вдъхновение ученичките Минка Петрова от VII “A” и Златка Илиева от VIII клас пресъздадоха рицарството в рисунки.
Възпитаничките под ръководството на г-жа Албена Василева подготвиха творбите си за участие в Национален конкурс за детска рисунка „ Рицарят в мен“ 2023-2024 г. организиран от Орден на рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България и Национален дворец на децата – гр. София.
Нека им пожелаем успех в надпреварата!

Награди от общински конкурс и инициатива

05
март2024

Възпитаници на СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора бяха щедро наградени за участието си в традиционния конкурс-изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“. Организатори на събитието бяха ЦПЛР – Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.
Сръчните и трудолюбиви ученици Ванеса Василева от II „ Б“, Анелия Иванова от III и Станил Станилов IV“Б“ клас получиха грамоти и ученически пособия.
Кметът на гр. Стара Загора г-н Живко Тодоров удостои училището ни с грамота за участие в инициативата „Да облечем парк „5 октомври“ в червена и бяла премяна“, организирано по идея на Община Стара Загора.

Участие в конкурс

20
февр.2024

По традиция СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора участва в Общински конкурс „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ организиран от Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие.
С голямо вдъхновение и всеотдайност учениците от ЦДО - IV клас под ръководството на г-жа Ивелина Веселинова създадоха табло отрупано с красиви мартеници, които пресъздават географската карта на България. Възпитаниците на училището вплетоха бели, зелени и червени конци, които са традиционни цветове за празника наречен още Баба Марта.
Нека им пожелаем успех в конкурса!   

Награди от коледни конкурси

22
дек.2023

Трудът и упоритостта на учениците ни, които са участвали в конкурси за изобразително изкуство и творчество бяха възнаградени. Възпитаници на СУ „ Христо Смирненски“ – Стара Загора са удостоени с грамоти и предметни за следните надпревари :
Национален конкурс за детска рисунка на тема „ Щастлива Коледа“, организатор Народно читалище „ Искра - 1954“ гр. София наградиха ученичките: II място Галена Красимирова от 7 „Б“ клас, III място Минка Димитрова 7 „А“ и поощрителна награда за Ани Младенова от 7 „А“ клас.
Грамоти за отлично представяне в изложба - конкурс за сурвачки „ Сурва, сурва весела година“ получиха ученици от I, II и VII клас. Организаторите на надпреварата ЦПЛР – Стара Загора наградиха възпитаниците ни и с предметни награди.
Поздравление за учениците и техните ръководители г-жа Камелия Литова, г-жа Нина Желязкова и г-жа Албена Василева.

Коледни рисунки участват в национален конкурс

14
дек.2023

С много радостно вълнение и вдъхновение ученици от прогимназиален етап на СУ „Христо Смирненски“- Стара Загора сътвориха своята "Щастлива Коледа" върху белия лист. Под ръководството на г- жа Албена Василева те подготвиха творбите си за участие в национален конкурс по темата, организиран от НЧ " Искра, 1954", София.
Нека им пожелаем успех в надпреварата !

Участие в Национален конкурс за рисунка „Моят празник“

13
ноем.2023

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие организират за осми път Национален конкурс за рисунка „Моят празник“. Инициативата е част от Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за настоящата учебна година.
СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора традиционно участва в конкурса и тази година ученици от 4. до 7. клас достойно представят таланта си пред старозагорската общественост. Вдъхновени от празничното настроение, което е свързано с 60- та годишнина на училището, участниците в конкурса нарисуваха рисунки свързани с празника му.
Нека пожелаем успех на талантливите ни ученици!

Ателие с родители   „ Рисувам с мама“

19
окт.2023

На 19.10.2023 г.  СУ „Христо Смирненски“ Стара Загора организира нетрадиционна среща с родителите на седмокласниците .Срещата премина под формата на ателие за изработване на семейно родословно дърво от родители и ученици с помощта на г-жа Албена Василева - учител по изобразително изкуство .  По увлекателен и забавен начин всички участници споделиха в откровен  диалог  вълнения и мисли за училищния живот.
Основната идея на инициативата е укрепване на взаимодействието между училището и родителите чрез активното им включване в училищния живот . Дългосрочната цел е родителите да се интегрират към процеса на образованието и да осъзнаят социалната си роля и огромната отговорност, която носят към обучението и възпитанието на своите деца.
Изявата затвърди дългогодишните традиции на сътрудничество и успешно партньорство между  училището и родителите в СУ „ Христо Смирненски“ Стара Загора.

Участие в Национален конкурс "Златна есен-плодовете на есента", Севлиево 2023 година

12
окт.2023

Отново е есен и отново малките художници на СУ „ Христо Смирненски“ – Стара Загора грабнаха четки и боички. Пъстро изпълниха белите листи с красиви и топли пурпурни багри. Учениците от начален етап Стефан Василев от Ia клас, Юлияна Юлиянова от  Iб клас , Антоанета Кирилова  от IVа клас и Стефанка Василева от IVб клас  с усмивки и много ентусиазъм нарисуваха своите рисунки, с които смело и гордо ще се състезават в Национален конкурс " Златна есен-плодовете на есента",Севлиево 2023.
Възпитаниците  на училището Ванеса Славова от IIб клас под ръководството на г-жа В. Йотовска  и Коста Костов от IVб клас с ръководител г-жа И.Веселинова, съчиниха есенни стихотворения, с които ще участват в Националния конкурс.
На младите творци пожелаваме успех!

ЕСЕН
Преминал художник из цялата гора.
Изгонил птиците, изплашил мушиците,
тревите боядисал с жълта боя, а дърветата
трепкат с листа като пъстрокрили
пеперуди с крила.

Есен вече е дошла в нашата страна.
Вятърът фучи навън, меца хърка зимен сън.
Виж катеричката игрива сега се труди работлива.
Сбогом птички! Тръгвайте другари, че часът удари.
А на пролет пак елате, приятели крилати!

Автор: Коста Костов 4“Б“
Ръководител: Ив. Иванова

 

ЕСЕН ЛЮБИМА

Преоблекли се мъглите в дипли от памук,
приласкали прелетните птици – водят ги на юг.
Капчици дъждовни светват във листата,
огърлици пъстри нижат във гората.

Вятърко в балкана тихо си подсвирва със уста,
люшка клоните с позлата -радва с багрите света.
Облаците с гриви буйни хукнаха да водят есента –
Идва тя с милувка нежна, с морска пяна, разтопена на дланта.

Лястовици със криле в небето пишат, готвят се за дълъг път.
Натежали с едър плод лозите трупат сладост в кичест кът.
А звънчето вика ни със ясен глас, сбира се училищното ято.
Сбогом мое, весело, безгрижно лято!

Автор: Ванеса Славова, 2”б” клас
СУ „Христо Смирненски”, град Стара Загора,
ръководител: Велина Йотовска

Награди от конкурс „С очите си видях бедата“

08
юни2023

На 08.06.2023г в Дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението, град Казанлък се състоя награждаването в областен кръг на Международен конкурс за детска рисунка на тема: "С очите си видях бедата". Двама петокласници на СУ " Христо Смирненски" – Стара Загора с ръководител г-жа Албена Василева , учител по изобразително изкуство, бяха отличени с второ и трето място във втора възрастова група – от 11 до 13 години в съревнование с над 170 участници от област Стара Загора.
При тържествена церемония Старши-инспектор Марин Радев, Началник на "Група за превантивен контрол и превантивна дейност" към РД ПБЗН – Стара Загора, връчи грамоти и предметни награди на учениците : Ангел Смаил от 5. А клас заел второто място и Зина Розова от 5. Б клас – на трето място в класирането.
След обща снимка на всички наградени в конкурса, огнеборците демонстрираха пред присъстващите ученици, родители и учители тактико–технически способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Пожарникарите изпратиха младите художници с пожелание за нови участия и успехи в изкуството.

Пленер в СУ „ Христо Смирненски“ – Стара Загора

02
юни2023

Колоритните багри на месец юни с обещаващото начало за слънчево настроение и очарованието на достолепните кестени в училищния двор, за пореден път вдъхновиха учители и ученици за провеждане на пленер "Стръкче розов цвят".
Инициативата е реализирана от СУ "Христо Смирненски" и Международен младежки център, гр. Стара Загора на 02.06.2023г. Под ръководството на г- жа Албена Василева, учител по изобразително изкуство, младите творци рисуваха с много вдъхновение в цветовете на пролетта. И тъй като талантите вървят ръка за ръка, рисувайки, учениците изпяха за настроение любимата си песен "Чудно, горско цвете" с озвучаване от г- жа Деница Божилова, учител по музика. Събитието се превърна в празник на талантите и създаде много радост сред участниците.

Награда от конкурс за детска рисунка

25
апр.2023

С голяма радост споделяме хубавата новина за ученици от 5., 6. и 9. клас в СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора под ръководството на г-жа Албена Василева, учител по Изобразително изкуство. Те спечелиха I и II място за участието си в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2023, организиран от Народно читалище "Развитие, 1878", с. Дълбоки, Община Стара Загора и ЦПЛР.
Нека да припомним, че за първа година фолклорният празник посвети и отделна тема за рисунка: " Пролетните празници- Лазаровден, Цветница, Великден", в който възпитаниците на г-жа Албена Василева се представиха с пълно достойнство!
Нека поздравим Емануела Манева, Минка Димитрова, Динко Кирилов и Елена Илиева, които са отличени с грамоти медали за първо и второ място. Другите участници от училището получиха Грамота за участие. Честито уважаеми ученици!

Участие в конкурс за рисунка

06
апр.2023

Ученици от 5. и 6. клас с ръководител г-жа Албена Василева, учител по изобразително изкуство в СУ " Христо Смирненски" гр. Стара Загора традиционно участват в Международния конкурс за детска рисунка " С очите си видях бедата".
Организатор на надпреварата е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа. Целите на конкурса са да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ.
Да пожелаем успех на Иван Димитров, Зинка Розева, Ангел Аккъ, Саниела Колева от 5 клас и Минка Петрова от 6 клас.

Участие в конкурс за рисунка

28
февр.2023

Ученици от 5. и 6. клас в СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора под ръководството на г-жа Албена Василева, учител по Изобразително изкуство, участваха в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2023.
Пъстри цветове, слънце и безкрайно сини води изпълниха белия лист. Конкурсът е организиран от Народно читалище "Развитие, 1878", с. Дълбоки, Община Стара Загора и ЦПЛР в града ни. До настоящия момент конкурсът беше само за музикални изпълнения. За първа година стартира раздел за детска рисунка на тема: " Пролетните празници- Лазаровден, Цветница, Великден" в който участва и нашето училище .
Нека пожелаем успех на участниците!

 

Отличиха СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора за участие в общински конкурс

28
февр.2023

На 28.02.2023 г. Община Стара Загора отличи участници в традиционния конкурс-изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала” 2023 година.
В надпреварата СУ „ Христо Смирненски“ бе отличено с две награди. Едната от тях е колективна, която се присъди за участието с общо аранжирано пано. Индивидуална награда получи ученичката от 6А клас Минка Петрова. Ръководител за участието в традиционният конкурс за творчество е г-жа Албена Василева, преподавател по Изобразително изкуство.

Участие в детски конкурс за мартеници организиран от Община Стара Загора

21
февр.2023

Наближава празникът предвестник на пролетта –  Първи март. И тази година учениците от СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора участват в традиционен детски конкурс – изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала”, чийто организатор е Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие.
В изработката на мартеничките участваха децата от подготвителна група, както ученици от начален и прогимназиален етап на обучение. Госпожа Албена Василева, учител по Изобразително изкуство, умело аранжира всички творби на учениците в общо табло, с което СУ " Христо Смирненски" да се представи в конкурса.
Нека им пожелаем успех в конкурса!

Награждаване за участие в Национален конкурс „Моят празник“

02
дек.2022

На 2 декември, в изложбена зала „Лубор Байер ” гр. Стара Загора, бяха представени творби от седмото издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“ В тазгодишната надпревара са изпратени 707 рисунки от цяла България, но само 120 от тях са избрани от компетентно жури да бъдат изложени в залата.
Между селектираните са и рисунките на пет ученички от 6 „А“ клас с ръководител г-жа Албена Василева. Възпитаниците Минка Огнянова, Минка Петрова, Радка Петкова, Камелия Христова и Виолета Димитрова достойно представиха СУ " Христо Смирненски" гр. Стара Загора на откриването на изложбата в зала " Лубор Байер". Те бяха отличени с грамоти за участие в общата изложба на конкурса, който е част от календара за извънкласни дейности на Министерство на образованието и науката.

Участие за в Национален конкурс за детска рисунка на тема " Моят празник"

07
ноем.2022

Възпитаниците от 6. клас на СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора , с много старание нарисуваха  рисунки на тема " Моят празник". С тях ще участват в седми Национален конкурс за рисунка „ Моят празник“, организиран от Център за подкрепа на личностно развитие към Община Стара Загора. Конкурсът е включен в национален календар за изяви по интереси на децата и учениците през учебната 2022/ 2023 Нека да пожелаем успех на : Виолета Димитрова, Минка Огнянова, Минка Петрова, Радка Петкова, Камелия Михайлова от 6а клас и Красимира Красимирова от 6 б клас. Ръководител на участието им е г-жа Албена Василева, преподавател по Изобразително изкуство в училището.

Участие в национален конкурс за рисунка

26
окт.2022

Ученици от 6 клас под ръководство на госпожа Албена Василева, традиционно участват в Национален конкурс за рисунка на тема " Златна есен- плодовете на есента" -  гр. Севлиево. Конкурсът е част от националния календар на Министерството на образованието и науката. Нека им пожелаем успех !

Трето място от национален конкурс за детска рисунка

26
окт.2022

С гордост споделяме хубавата новина, че ученичката от СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора, Ани Миленова спечели трето място в Националния конкурс за детска рисунка на тема " Златният храм в сърцето ми". Тя бе номинирана за класиране в конкурса, в който участваха десетки ученици от цялата страна, организиран от Фондация " Устойчиво развитие за България", по повод 120 години храм - паметник "Рождество Богородично", Шипка.
Госпожа Пенка Трандева, директор на училището, лично поздрави Ани Миленова от 6 „ А“ и нейният ръководител г-жа Албена Василева!

Пленер по изобразително изкуство в СУ „ Христо Смирненски „ гр. Стара Загора

13
окт.2022

На 13.10.2022 г. в дворът на СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора се проведе пленер по изобразително изкуство на тема „ Да полетим на крилете на птиците“. В него участваха ученици от пети до седми клас, както деца от групите за целодневна организация на учебния ден. Под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Албена Василева, учениците с голямо желание и старание създадоха красиви рисунки, изобразяващи представите им за полета на птиците.
На пленера присъстваха учители, родители и ръководство. Госпожа Пенка Трандева, директор на СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора, изказа благодарност към изявени ученици , които успешно са участвали със свои рисунки в различни конкурси през изминалата учебна година.
Пленер (на френски: en plein air, „на открито“) в изобразителното изкуство означава рисуване под открито небе, сред природата или в града, за разлика от рисуването в ателие или друго затворено помещение. В България пленерите започват да се организират усилено през 1970-те години от Съюза на българските художници.

Номинация за награда

10
окт.2022

Нашата ученичка Ани Дианова Миленова от 6 А , с ръководител г-жа Албена Василева, е номинирана за награда в Националния конкурс за детска рисунка на тема " Златният храм в сърцето ми" , организиран от Фондация " Устойчиво развитие за България" , София по повод 120 години храм - паметник "Рождество Богородично", Шипка.
Конкурсът цели да повиши интереса на учениците към изучаването на героичната история на Руско-турската Освободителна война 1877-1878 г. и историята по издигането на Храм-паметника „Рождество Христово“ в Шипка, да даде възможност за изява на творческите способности на младите художници, на личното отношение на участниците към Храма, неговата история и съвременност, както и своята душевност, отношението им към духовността.
Нека й пожелаем успех в награждаването!

Шестокласник от СУ „Христо Смирненски“ спечели второ място на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

08
юни2022

На 08 юни 2022 г. в ПБЗН, гр. Казанлък се състоя тържествено награждаване на отличените участници в областния кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от РД ПБЗН – Стара Загора.
Шестокласникът Антон Мариев от 6 Б клас, с ръководител г-жа Албена Василева, достойно представи СУ „Христо Смирненски" със своята рисунка по темата. Той пребори творчески сили и умения с около 100 млади таланта от област Стара Загора и спечели второ място във втора възрастова група – от 11 до 13 години.
Отличените ученици получиха грамота, платно за рисуване, акрилни бои и лакомства.
Наградите връчи Милена Йолдова, началник на РУО – Стара Загора и комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН – Стара Загора, които пожелаха на малките художници все така да имат вдъхновение и творчески импулс.

Рисунки на тема: "С очите си видях бедата"

21
апр.2022

Ученици от 5,6 и 7 клас с ръководител Албена Василева участват със свои рисунки на тема "С очите си видях бедата" в традиционния Международен конкурс, организиран от Дирекция ПБЗН. Конкурсът е включен и в календара на МОН.

Великденска работилница

21
апр.2022

По случай празника Възкресение Христово ученици от начален етап от СУ „Христо Смирненски“ посетиха великденска работилница в РИМ – Стара Загора. Занятието започна с кратка беседа за Великденските традиции и обичаи, а на въпросите свързани с тях учениците отговаряха ентусиазирано и изчерпателно.
След като домакините показаха на децата различни техники за оцветяване, децата имаха възможност да изрисуват и украсят собствени декоративни яйца и да оцветят своя великденска картичка.

Национален конкурс „Да опазим планетата чиста“

21
апр.2022

С много желание и старание ученици от първи до седми клас от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара нарисуваха красиви рисунки, за да участват в конкурса за млади художници и литератори ”Да опазим планетата чиста”.
Конкурсът се провежда всяка година, като инициатива на НЧ”Съгласие-1862”гр. Ямбол и е подкрепен от Община Ямбол и Училища „Европа“ гр.Ямбол.
Целта на организаторите е да създаде възможност за изграждане и изява на екологичното съзнание и възпитание на децата и техния интерес към природата  чрез творчество в областта на литературата и изобразителното изкуство. Конкурсът е посветен на Деня на Земята - 22 април.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 21 април 2022 година на ФБ страницата на НЧ”Съгласие 1862”гр.Ямбол.

Участие в Национален конкурс "България в картини и слово"

26
март2022

Недка Енчева от 7б клас, Иван Иванов, Златка Илиева и Антон Мариев от 6б клас подгорвиха рисунки за участие в Национален конкурс за детска рисунка на тема "България в картини и слово" , гр. Търговище.

Участие в конкурс – изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала“

23
февр.2022

С две пана с красиви мартенички учениците от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора участват  в традиционния конкурс за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Едното табло  е изработено с много ентусиазъм и старание от ученици от подготвителните групи и начален етап, с ръководител г-жа Пенка Димитрова.  Сръчност и фантазия показаха и по-големите ученици, които под ръководството на г-жа Албена Василева, също подготвиха пано, което достойно представя училището на конкурса -изложба.
На първи март отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в залата на Център за подкрепа за личностно развитие и централната градска част. От 4 до 15 март 2022  година наградените деца и институции, ще могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора.

 

Сертификати за участие от конкурса за рисунка „Нарисувай ми делфин“

16
февр.2022

Учениците от СУ“Христо Смирненски“ с ръководител г-жа Албена Василева, които участваха на конкурса „Нарисувай ми делфин“, получиха сертификати за участие:

4 награди от конкурса „Сурва, весела година“ за СУ „Христо Смирненски“

21
дек.2021

3 сурвачки и 1 рисунка на учениците от СУ „Христо Смирненски“ са сред отличените в тазгодишното издание на общинския конкурс „Сурва, весела година“.  В раздел „Сурвачки“ журито е оценило високо уменията на Иван Иванов и Севда Хатидже от 4.клас с ръководител г-жа Велина Йотовска, и Недка Енчева от 7.клас с ръководител г-жа Албена Василева. Сред наградените в раздел „Рисунка“ е Минка Димитрова от 5.а клас с ръководител г-жа Албена Василева.
Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди. Творбите на учениците ще бъдат изложени в залата на ЦПЛР – Стара Загора.

Поощрителна награда от конкурса „Моята любима игра“

21
дек.2021

Рисунката „На панаира“ на второкласника Красимир Албенов с ръководител Благовестина Василева спечели грамота и поощрителна награда от конкурса за детска рисунка „Моята любима игра“.
Конкурсът се провежда за седма поредна година, организатор е образователен център „Британика“, гр. София.
Тази година са изпратени за участие общо 1545 рисунки на малки художници от цялата страна.
Виртуалната изложба с рисунките на отличените можете да разгледате в сайта на конкурса:  http://igrite.britanica-edu.org/index.php/en/#gallery

„Сурва, весела година“

15
дек.2021

Творбите на учениците от СУ „Христо Смирненски“ за традиционния конкурс за рисунка и сурвакници „Сурва, весела година“, организиран от Център за подкрепа на личностното развитие и Община Стара Загора:

Участие в благотворителна кампания

14
дек.2021

С много старание и креативност учениците от СУ „Христо Смирненски“, гр.Стара Загора и техните учители изработиха близо 50 красиви, коледни изделия за благотворителна инициатива, организирана от младите омбудсмани на Млада Загора.Кампанията е в помощ на Диана – момичето, пострадало най-тежко в катастрофата през октомври т.г. на кръгово кръстовище в Стара Загора.Коледните изделия ще бъдат изложени на благотворителен базар, който ще се проведе на 17.12.21г., от 9 до 18 часа, пред сградата на Областна администрация, Стара Загора.

Конкурс "Нарисувай ми делфин"

14
дек.2021

Творбите на учениците с ръководител Албена Василева, с които СУ "Христо Смирненски" участва в конкурса "Нарисувай ми делфин".

Участие в конкурс за рисунка на тема: “Чешма с история“

9
ноем.2021

Ученици от 5 и 7 клас от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора с ръководител Албена Василева участват с рисунките си в конкурса на тема: “Чешма с история“. Конкурсът е в продължение на инициатива “Отбележи чешма, ние ще пуснем вода” на Фондация “Наука за природата”.
За творбите на своите ученици, г-жа Василева разказа, че „ на рисунката на Златина Ташева от 7 а клас е изобразена воеводската чешма в памет на генерал Делчев, която се намира в парк Аязмо. Елена Илиева от 5 а клас рисува чешмата преди село Крън, а Гено от 5 б рисува рисунка по памет и въображение.“

Ученици от СУ „Христо Смирненски“ с участие на два национални конкурса за рисунка

4
ноем.2021

Рисунки за два национални конкурса, включени е календара на МОН подготвиха ученици от втори, пети, шести и седми клас в края на месец октомври. Второкласниците нарисуваха  красиви есенни творби за НК "Златна есен - плодовете на есента", Севлиево 21г. Учениците от прогимназиален етап участват с рисунките си в VI Национален конкурс за детска рисунка на тема „Моят празник", организиран от Община Стара Загора и ЦПЛР, включен в НКИИДУ на МОН.
Пожелаваме успех на младите художници от нашето училище!

Пленер „Заедно за по-добър свят“

21
окт.2021

„Заедно за по-добър свят“ бе темата на пленер, който се проведе в училищния двор на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.  В него взеха участие ученици от пети и седми клас, както деца и от групите за целодневна огранизация на учебния ден.
Под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство г-жа Албена Василева, учениците с голямо желание и старание създадоха красиви рисунки, изобразяващи представите им за по-добър свят.
Пленерът завърши с обща снимка за спомен, след което малките художници се превърнаха в градинари и засадиха вечнозелени дръвчета в двора на училището.
И двете дейности са реализирани в изпълнение на национална програма „Заедно за всяко дете“. Целта на програмата е повишаване на ефективността в работата на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст и подобряване на достъпа до предучилищно и училищно образование и качеството му чрез създаване и поддържане на благоприятна образователна среда за стимулиране и устойчиво образователно развитие.

Наградиха седмокласничка от СУ „Христо Смирненски“ на областен кръг на международния конкурс за рисунка на тема "С очите си видях бедата"

13
окт.2021

На 13.10.2021г. в сградата на РСПБЗН, гр. Казанлък се състоя тържествено награждаване на победителите в областен кръг на международния конкурс за рисунка на тема "С очите си видях бедата", организиран от Регионална Дирекция ПБЗН, Стара Загора.
Недка Димитрова Енчева от 7б клас в СУ" Христо Смирненски" с ръководител г-жа Албена Василева бе отличена с трето място в областния кръг на конкурса и продължава участието си в националния кръг в София през месец декември.
За достойното си представяне ученичката бе удостоена с грамота и предметна награда- акварели и скицник. Г-жа Василева получи благодарствен комплимент лично от комисар Стоян Колев, Директор на РДПБЗН, Стара Загора.
Наградените творци разгледаха техниката, машините и съоръженията в сградата и автопарка и се снимаха за спомен.

Четири грамоти и плакет от Национална изложба за ученическо творчество „Заедно“ – 2021 г.

30
юни2021

С грамоти и плакет са наградени 4 ученички от СУ “Христо Смирненски“, Стара Загора, които са участвали в Национална изложба за ученическо творчество „Заедно“ на тема „Заедно срещу насилието в училище“.Божидара Боянова от 1б клас с класен ръководител Благовестина Василева е отличена с грамота и плакет за завоювано второ място в първа възрастова група.Грамоти за участие за своите рисунки получиха Златка Стефанова от 1 а клас с ръководител Катя Иванова, второкласничките Анастасия Ганчева с ръководител Камелия Литова и Мария Янкова от класа на Славка Широва.

Второ място за първокласничка от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“.

14
юни2021

Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас с ръководител Благовестина Василева е класирана на второ място в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“. Темата на изложбата е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат всички ученици от I до IV клас. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване.
Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да популяризира приобщаването като процес.
Организатори на изложбата са начално училище „Цани Гинчев“ – град Лясковец с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, Сдружение за споделено учене „Ела“ и Институт за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър.   
Изложбата ще бъде открита на 16 юни 2021 г.  от 17.00 часа на площад „Възраждане“  в гр. Лясковец.

Участие в международния конкурс за рисунка на тема „С очите си видях бедата“

12
май2021

Ученици от 6 и 7 клас с ръководител Албена Василева за поредна година подготвиха рисунки за международния конкурс на тема "С очите си видях бедата“. Традиция е отличното представяне на младите художници от СУ „Христо Смирненски“ в този конкурс. Тази година училището ще участва с творбите на Енчо от 6 а, Галя и Славка от 7 б и Недка от 6 б клас.

Задача на конкурса е децата и учениците да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита.

Организатор на конкурса е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, в партньорство с Министерство на образованието и науката, общините и БЧК. Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2020/2021 г.

Учителят Албена Василева с номинация за награда „Стара Загора“ – 2021 г.

12
май2021

https://dolap.bg/2021/05/04/представяме-ви-предложенията-за-нагр-2/

Ученици от СУ „Христо Смирненски“ с награди и грамоти от конкурса за рисунка „Подай ръка на доброто“

26
апр.2021

СУ „Христо Смирненски“ e удостоено с грамота за активно участие в конкурса за детска рисунка на тема „Подай ръка на доброто“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

Седмокласничката Славка Енчева, с преподавател Албена Василева, получи грамота и предметна награда за завоюваното второ място в конкурса, във възрастова група от 11 до 14 години. С грамоти за участие са отличени Калчо Костадинов 3 а клас, Недка Енчева от 6 б клас и Емануела Манева от 7 б клас, с преподаватели Нина Желязкова и Албена Василева.
26 април, от 17.00ч. пред Община Стара Загора, председателят на МКБППМН и зам.-кмет на града Иванка Сотирова връчи грамоти на участниците, а отличените художници получиха и специални награди – скицник и акварели.

По време на награждаването на младите таланти, бе открита и изложба с рисунки на участниците в конкурса. Творбите, показващи доброто през детския поглед, ще бъдат изложени пред Община Стара Загора до 29 април.

 

Второ място в конкурс „Подай ръка на доброто“

21
апр.2021

Ученичката от 7б клас Славка Янчева спечели второ място в конкурс „Подай ръка на доброто“, организиран от МКБППМН към община Стара Загора.Линк: https://starazagora.bg

Участия на конкурси

02
апр.2021

В Международно биенале за детска рисунка „Свищов, 2021“ се включиха ученици от втори, шести и седми клас от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора.

Ученици от трети, пети и шести клас от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха в Национален конкурс за детска рисунка, компютърна рисунка и есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно", организиран от Национален дворец на децата, РУО Ловеч, Община Ловеч и Център за подкрепа за личностно развитие Ловеч. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН. Второкласникът Банко Илиев се включи в конкурса с компютърна рисунка.

В национален конкурс за плакат, организиран от Изпълнителната агенция по околната среда и посветен на Световния ден на водата – 22 март взе участие Недка Енчева от 6 „б“ клас с ръководител Албена Василева. Ученичката подготви своя проект за плакат на компютърна програма Paint.

Отличиe от конкурс

13
февр.2021

СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора е удостоено със специална грамота за участие и отлично представяне в ХVII Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“ – Севлиево`20.
Госпожа Кремена Драгиева - начален учител в нашето училище, е отличена със сертификат за високи педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието нейни на възпитаници в конкурса.

Национален конкурс „Моите детски мечти“

13
февр.2021

И в условията на епидемична обстановка учениците от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора не спират да творят.
Със свои рисунки участниците в групите за занимания по интереси Ателие „Пъстър свят“, клуб „Обичам да рисувам“ и клуб „Малки художници“ се включиха в Национален конкурс за детска рисунка „Моите детски мечти“, организиран от Национален дворец на децата, София. Конкурсът е включен в националния календар за изяви по интереси на МОН.
С много желание и творчески ентусиазъм децата изразиха на белия лист своите цветни детски мечти.

Поредно участие в конкурс за най-красива мартеничка

23
февр.2020

Ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора за поредна година се включиха с много желание и ентусиазъм  в Общинския конкурс за изработване на мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Ученици от 6 клас изработиха пано, а малките ученици от начална степен ще се представят с мартенско дръвче.

Грамоти и награди от общински конкурс „Сурва, весела година“

20
дек.2019

Ученици от от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора бяха отличени с грамоти и предметни награди в Общинския конкурс за рисунки и сурвачки „Сурва, весела година“, организиран от Община Стара Загора и ЦПЛР.
Три колективни награди заслужиха учениците от 3 в, 6 б и 7 б клас, които са отличени за оригинално изработени сурвачки от естествени материали.  Похвала заслужават и техните учители – Албена Василева, Милена Динчева и Кремена Драгиева, които успяват да ги мотивират и да развиват таланта и уменията им.
Художниците Енчо Енчев от 5 а клас  и шестокласниците Георги Георгиев, Румен Руменов и Емануела Манева с ръководител Албена Василева спечелиха грамоти и материали за рисуване.
Най-малката наградена участничка в  раздела за рисунка е второкласничката Мария Ибрям с ръководител Нина Желязкова.

„Сурва, весела година“

14
дек.2019

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници учениците от СУ  „Христо Смирненски“ с вълнение се подготвят за участие в училищни изложби и общински конкурси за рисунка и сурвачка на тема  „Сурва, весела година“. Ето и част от техните творби:

Национален конкурс за рисунка „Моят празник“

10
дек.2019

Единадесетгодишната  ученичка Недка Енчева от СУ  „Христо Смирненски“, Стара Загора спечели наградата на млад омбудсман на Млада Загора в Националния конкурс за рисунка „Моят празник“. Сестра й, Славка Енчева, 12 год., получи грамота за отлично представяне. С грамота за отлично представяне е удостоено и училището с ръководител госпожа Албена Василева.
В зала „Лубор Байер” в Стара Загора е открита изложба със 140 рисунки, избрани от компетентно жури от общо над 500 изпратени рисунки на участниците в четвъртото издание на конкурса,  който се организира от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие.
При откриването на изложбата Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, поздрави организаторите за това, че дават възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците от цялата страна и ги карат да се чувстват значими.
Искра Иванова, ръководител на ЦПЛР Стара Загора, определи изложбата като „слово и музика в багри“, които ще оставят следа във всяко сърце.

Специална грамота от национален конкурс за детска рисунка

14
ноем.2019

СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора получи специална грамота за участие и отлично представяне в шестнадесетия национален конкурс за детска рисунка „Златна есен – плодовете на есента“, Севлиево 2019.  Четирима ученици от втори и пети клас  взеха участие  в  конкурса , който е включен в националния календар за извънкласни дейности на МОН.
Със сертификат за високи педагогииически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието на възпитаници в конкурса, са удостоени ръководителите на участниците г-жа Албена Василева, г-жа Нина Желязкова и г-за Златина Горанова.

Четвърто място в международния конкурс „С очите си видях бедата“

2
юли2019

Престижно четвърто място за участие в международен конкурс „С очите си видях бедата“.

Ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха със свои рисунки в Общински етап на Международен конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на МОН. Наградите на най-добре представилите се връчи комисар Стоян Колев, директор на РД на ПБЗН.

Грамоти и награди от общински конкурс за мартенички

1
март2019

СУ „Христо Смирненски”, Стара Загора се представи отлично в общинския конкурс за мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Колективните грамоти и награди и в трите възрастови групи - ПГ, 1-4 клас и 5-7 клас бяха връчени тържествено в сградата на ЦПЛР на 27.02.2019 г. Представител на нашето училище беше петокласничката Елена Иванова.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

НК „Св. Трифон Зарезан“

2
февр.2019

С голямо желание ученици от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора и тази учебна година се включиха в Националния конкурс изложба за детска рисунка на тема „Св. Трифон Зарезан“. Конкурсът е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря и  на Деня на гр. Сунгурларе – 14 февруари.

Зарежда се... Зарежда се...

Общински конкурс за сурвачки и рисунки

2
февр.2019

И тази година учениците  от СУ  „Хр. Смирненски“, Стара Загора се представиха отлично на Общинския конкурс за сурвачки и рисунки на тема „Сурва, сурва година“.
Грамота и предметна награда получи Васил Иванов, VI „в“ клас.
Три колективни грамоти и награди за сурвачки са присъдени на учениците от II „в“, VI „в“  и VIII клас.

Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник"

2
февр.2019

И тази година отлично представяне на НК „Моят празник“
С две грамоти за отлично представяне е удостоено СУ  „Хр. Смирненски", Стара Загора на Националния конкурс за детска рисунка "Моят празник", организиран от Община Стара Загора, ЦПЛР и ГХГ.
Петокласникът  Господин Колев с ръководител Албена Василева освен грамотата получи и предметна награда.

Зарежда се...

Международен конкурс „С очите си видях бедата“

31
окт.2018

Второ място във втора възрастова група на Областен кръг от Националния конкурс "С очите си видях бедата" спечели Петьо Мариянов Иванов, ученик от 7а клас на СУ „Христо Смирненски, Стара Загора.
Конкурсът е организиран от ПБЗН и включен в календара на МОН за извънкласни изяви на учениците.
Комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Стара Загора връчи награди на талантливите художници в РСПБЗН - гр. Казанлък. След това победителите в конкурса имаха възможност да се запознаят отблизо с техниката и машините в ПБЗН, да сложат пожарникарска каска със шлем, да пробват кислороден апарат и да се качат на пожарникарска стълба.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс „Моят празник“

31
окт.2018

13 ученици от 2-7 клас взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка на тема:  „Моят празник“, организиран от Община Стара Загора, ЦПЛР Стара Загора и включен в националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Нац. конкурс „Вълшебният свят на Родопите“

18
окт.2018

Ученици от пети и шести клас от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора с ръководител Албена Василева се вкючиха в национален конкурс за детска рисунка на тема: "Вълшебният свят на Родопите" . Конкурсът е организиран от ЦПЛР Кърджали и включен в НКИИ на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс „С очите си видях бедата“

12
юни2018

Второ и трето място в в Общинския кръг на Международния конкурс за детска рисунка на  тема  "С очите си видях бедата", организиран от Община Стара Загора завоюваха шестокласниците от  СУ «Христо Смирненски»   Петьо Мариянов Иванов  и Георги Демирев Георгиев.
Награждаването на победителите се състоя на 12.06.2018 г. от 13.30 ч. в Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Стара Загора.
Лично Директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев връчи грамоти и предметни награди на талантливите момчета.
Началникът на РСПБЗН  Антон Колев запозна младите художници и техните ръководители  с благородната професия на огнеборците и с начините на действие при пожар и други бедствия. Много емоции предизвика представянето на пожарните коли, техника и оборудване.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

26
април.2018

Шестокласници от СУ „Христо Смирненски“, Ст. Загора с ръководител Албена Василева, се включиха в Общински кръг на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.
Конкурсът е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР с партньорството на МОН и Националния дворец на децата, под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.
Върху белия лист талантливите ученици изразиха емоциите си от моменти, когато са били свидетели на оказана от пожарникари помощ на бедстващи хора.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Шестокласници с награди в общински конкурс за рисунки

19
дек.2017

Шестокласниците Даниела Златева и Георги Георгиев от СУ„Христо Смирненски“, Стара Загора са отличени с грамота и предметна награда  в общински конкурс-изложба за сурвачка и рисунка „Сурва весела година".
Конкурсът е  организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностното развитие. Творбите на двама талантливи художници са избрани сред общо 220 рисунки, състезаващи се в конкурса.
Награждаването се състоя на 19.12.2017 г. в ЦПЛР Стара Загора. Наградите връчи ръководителя на центъра госпожа Искра Иванова.

Зарежда се...Зарежда се...

Втори Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник"

2
дек.2017

Млади таланти с грамоти от Национален конкурс за детска рисунка
Девет ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха във Втори Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник", организиран от Община Стара Загора и Център за подкрепа на личностното развитие, Стара Загора.
На 02.12.17 г.  от 13 часа в зала "Лубор Байер" доц. Злати Златев, председател на старозагорското представителство на СБХ, откри изложба с рисунки от конкурса и награди отличените участници.
От нашето училище до изложбата са допуснати четирима от общо 150 участници от цялата страната - Руси Мерджанов и Георги Георгиев  от 6 а клас, Даниела Златева от 6 б клас и Петьо Иванов  от 6 в клас.
Младите таланти и техния ръководител госпожа Албена Василева са удостоени с грамоти  за отлично представяне, връчени от госпожа  Искра Иванова - ръководител на  ЦПЛР, Стара Загора.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Конкурс за детска рисунка „Стоп на войната по пътищата“

13
ноем.2017

Девет ученици от пети и шести клас , развълнувани от темата „Не на войната по пътищата“ , се включват със свои рисунки в национален конкурс, организиран от СНЦ „Стоп на войната по пътищата“, родителите на загиналите на връх Великден 2011 г. в гр. Симеоновград 6 деца и Община Симеоновград.

Зарежда се...

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

27
окт.2017

Трето място във втора възрастова група (11-13 год.) в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“  завоюва Даниела Златева (VI б клас) от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора. Ученичката е удостоена с грамота и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...

Девет ученици от пети и шести клас от  СУ "Христо Смирненски" вземат участие в НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА “МОЯТ ПРАЗНИК” Декември 2017 г. Конкурсът е организиран от ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА и Център за подкрепа на личностното развитие - СТАРА ЗАГОРА.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс "С очите си видях бедата"

16
юни2017

Призовите първи три места в І категория, ІІ възрастова група в Общински етап на Международен конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата" са завоювани от ученици на СУ „Христо Смирненски” .
Даниел Недялков Недялков - 13 год. печели І място, ІІ място е за Даниела Илиева Златева -11 год. и ІІІ място – за Айсел Адрианова Стефчова - 11 год.
В рисунките си учениците отразяват действията на противопожарните служби и гражданска защита в помощ на населението и пострадалите при пожари и наводнения.
За отличното си представяне младите таланти получават грамоти и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

І Национален конкурс за рисунка „В началото бе словото...”

16
юни2017

Ученици от подготвителен и втори клас  са удостоени с грамоти от І Национален ученически конкурс за рисунка „В началото бе словото...”.
Конкурсът е иницииран от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали във връзка с 1190 години от рождението на Св. Константин Кирил Философ.

Достойно представилите се малки художници са:

  • Румяна Симеонова – подготвителна група „в”
  • Борислава Йовкова и Недка Енчева - ІІ в клас
  • Анка Семова - ІІ г клас
  • Милена Асенова - І б клас
  • Симона Димитрова - І в клас
  • Кольо Стефанов Симеонов и Стоянка Митева - ІV в клас

Зарежда се...Зарежда се...

Баба Марта

1
март2017

Шестокласници от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, под ръководството на Албена Василева и Милена Динчева, изработиха мартенско дръвче. За създаване на пролетно настроение допринесоха и най-малките ученици от подготвителните класове, които, с помощта на своята учителка Пенка Димитрова помогнаха дръвчето да "разцъфти".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за изработване на мартенички

1
март2017

На 1 март в ЦПЛР, Стара Загора се състоя награждаването на ученици в Общинския конкурс за изработване на мартенички. Учениците от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора участваха в две възрастови групи. С изработените от I-IV клас пано и от V-VIII клас - мартенско дръвче те представиха достойно нашето училище, като бяха отличени с грамоти и предметни награди - материали за апликация.

Зарежда се...

Националeн конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот"

27
февр.2017

Исус Борисов (Vв), Минка Стефанова (VIа) и Виктория Стоянова (VI а) от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора взеха участие през м. февруари в Националния конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот", гр. Бургас.

 

Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“

15
дек.2016

На 15 декември 2016 г. в залата на Центъра за подкрепа на личностното развитие, гр. Стара Загора, се състоя тържествено награждаване на отличените участници в Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“.
Нашите художници, учениците от СУ „Христо Смирненски“ -  гр. Стара Загора, Даниела от V б клас и Руси от Vа клас бяха наградени с грамоти и предметни награди в раздела за рисунки. В него участваха общо над 150 творби от Община Стара Загора.
В раздела за изработка на сурвачки, колективни награди и грамоти получиха учениците от III а, от III в и от VI б клас, с р-ли г-жа Ирена Димитрова, г-жа Нина Желязкова и г-жа Албена Василева.
Наградите и грамотите бяха връчени лично от г-жа Искра Иванова – ръководител на ЦПЛР и г-н Тошо Стефанов - член на компетентното жури.
Децата бяха искрено развълнувани и щастливи. Празничното събитие беше повод за много снимки, радост и усмивки!
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Моят празник“

5
дек.2016

На 2 декември 2016 г. в галерия „Байер“ се състоя церемония по награждаване на млади художници, отлично представили се в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Твоят празник“, организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора. Ученици от СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора, премериха сили с претенденти от цялата страна. От общо шест наши художници, пет бяха допуснати да участват в националната изложба, за което бяха удостоени с грамоти.
Грамота за отлично представяне на СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора получи и художественият ръководител г-жа Албена Василева. Наградата бе връчена лично от доцент Злати Златев - председател на журито на конкурса.

Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Изобразително изкуство - 2015/2016 г.
VII международен конкурс „Творчество без граници”

27
май2016

На 22 април 2016 г. бяха журирани творбите от Седмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2016. Конкурсът е организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале” - Хасково, под патронажа на евродепутата Мария Габриел.
В конкуренцията на 692 колажа от 382 участника златен медал беше присъден на ученика от СОУ „Христо Смирненски“ Атанас Ангелов (Vа клас), а сребърен медал завоюва Исус Цанков (VIIIв клас), с худ. р-л г-н Илиев.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
Изпратените творби, отличията и награденият Атанас Ангелов с Директора на училището г-жа Трандева

Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"

17
май2016

Осем ученика от V-VII клас взхеха участие със свои рисунки в XVIII Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Конкурс за детска рисунка "Гората в мен"

9
април2016

Първо място на провелия се конкурс за детска рисунка "Гората в мен" завоюва третокласникът Красимир Красимиров от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора. ТП „Държавно горско стопанство Стара Загора“ организира конкурса по повод на своята 125 годишнина и Седмицата на гората (4 до 9 април).

Зарежда се...

Международeн конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

18
април2016

Осем участници от V, VI и VII клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора нарисуваха свои творби за участие в Международния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“, който е отбелязан в Националния календар за извънкласни дейности на МОН. Г-жа А. Василева изпрати рисунките в РДПБЗН Стара Загора за областния кръг в конкурса.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс „Детство мое, реално и вълшебно“

12
април2015

12 април 2016 г. на 12 април бяха изпратени рисунки на ученици от V и VI клас за участие в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, организиран от Общински детски комплекс, гр. Ловеч. Конкурсът е част от Националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ"

8
март2015

Единадесет ученика от V-VII клас от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ" - 2016. Те рисуваха на тема "Не си сам на пътя - и аз се движа тук!", част от "Безопасността на пътя с ДЗИ".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за мартеници

23
февр.2016

В края на м. февруари ученици от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Общински конкурс "Баба Марта бързала, мартенички вързала" за най-красива и оригинална мартеница и картичка, организиран от Център за наука, култура и изкуство.

Учениците бяха отличени с грамоти в трите възрастови групи.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!"

17
дек.2015

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!" организиран от Център за наука, култура и изкуство, Община Стара Загора. На 17 декември в залата на Центъра за наука, култура и изкуство наградите раздаде зам. кмета на Стара Загора - г-жа Иванка Сотирова.
Грамоти и награди за рисунка получиха петокласниците: Виктория Георгиева, Атанас Ангелов и Мерт Райков.
Грамоти и награди за изработване на сурвачка получиха петокласниците: Михаила Алексиева и Кирил Петров.
Колективна награда за изработка на сурвачка получиха 5а клас с р-л Милена Динчева и 5б клас с р-л Албена Василева.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Световен конкурс "Банско, 2015"

12
юни2015

На 12 юни 2015 г. г-жа Василева, учител по изобразително изкуство, изпрати рисунки на ученици от V и VIII клас за участие в Световен конкурс за детска рисунка "Банско, 2015".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за коледна картичка

10
дек.2015

В конкуренцията от 5 000 картички от цялата страна творбата на Щилияна Асенова, под наставничеството на учителката по изобразително изкуство г-жа Албена Василева, беше отличена с грамота в IV група. Ученичката беше наградена за участието и съпричастността си към благородната инициатива на конкурса за коледна картичка „Весела коледа за всички“. Конкурсът е организиран от художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, сливенска митрополия и фирма Siemens.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

/ Грамотата, отличени картички и Щилияна с г-жа Василев /

Изобразително изкуство - 2014/2015 г.
Национален конкурс "Казанлъшка роза"

30
апр.2015

На 30 април 2015 г. бяха изпратени рисунки на ученици от V-VII клас за участие в Национален конкурс "Казанлъшка роза" - част от мероприятията, посветени на "Празника на розата" в гр. Казанлък.

 

Общинска изложба-конкурс за мартеници

26
февр.2015

На 26 февруари 2015 г. се извърши награждаването в Общинската изложба-конкурс за мартеници "Баба Марта бързала, мартеници вързала".
В "Центъра за наука, култура и изкуство" от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора бяха отличени с грамоти и предметни награди Младен от Vб (на първата снимка) и Райна VIIIв клас, както и паралелките "б", "в", "г" и "д" на ПГ.

https://lh6.googleusercontent.com/-px-2wh81L4I/VQGdv5ptD3I/AAAAAAAAGbU/eQ5AXGVdGco/h120/P2260041.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-3PQgCUinuAA/VQGdvyZc7lI/AAAAAAAAGbg/8V-lnIiwY9o/h120/P2260040.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-Ii1tLVWApTk/VQGdv7yWeMI/AAAAAAAAGbY/Kr6Zc9-cjog/h120/P2260044.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-7Rq5IvpNZxA/VPg-KVFbjSI/AAAAAAAAGX4/zJdMq2cQrtM/h120/765%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-sJWep7nHcU4/VPg-I_99O8I/AAAAAAAAGXg/sfaX9YgqRf8/h120/15-18%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-apvxZfGB9U4/VPg-I6gp9jI/AAAAAAAAGXc/Vx4iLPp_Wyw/h120/2%2B001.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-966hKaVOGfI/VPg-ImXI_GI/AAAAAAAAGXY/wZbSB5QfSlc/h120/3%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-fwVaSbBz_tY/VPg-Jpzmq5I/AAAAAAAAGXk/Lx2jImBxXeg/h120/4%2B001.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-_PtknikIrqY/VPg-J2nCIEI/AAAAAAAAGXo/n8qILtP9YWI/h120/435%2B001.jpg

Национален конкурс "Моята детска мечта"

4
февр.2015

Национален конкурс за детса рисунка на тема "Моята детска мечта", организиран от Националния дворец на децата, София. Наши представители бяха ученици от V-VI клас.

 

Национален конкурс "Зелена вселена"

20
ян.2015

В края на м. януари се проведе Национален конкурс "Зелена вселена" за еко-табела в който взеха участие наши ученици от V-VIII клас. Участваха над 170 училища от цялата страна.

 

Сурва, весела година

18
дек.2015

На 18 декември 2014 г. в залата на ЦНКИ към Община Стара Загора бяха наградени ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора в местния конкурс "Сурва, весела година". В категория "Сурвачки" Роза и Татяна от VI клас бяха отличени за усърдната работа под ръководството на София Кирова. В категория "Риснунки" Фанка от V клас беше наградена за своята картина, изработена под ръководството на Албена Василева.

https://lh4.googleusercontent.com/-IIkI9pRUOFU/VMoN2pL3ANI/AAAAAAAAGPo/bC4wgl3xpok/h120/10911267_10153033153643023_6066361807049753033_o.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-I2FjFY91rFw/VMoN3DT-7TI/AAAAAAAAGP0/TNEFD-z-enw/h120/PC180050.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-M--G_c7JUsY/VMoN2jiNEmI/AAAAAAAAGPs/FCz2_XIm0PY/h120/IMG_8381.JPG
/ Наградените ученици и участниците с Директора на училището /

https://lh5.googleusercontent.com/-AzJbYngOjiU/VMoOzIaCp8I/AAAAAAAAGQI/VF1zpOJp-KU/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%283%29.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-Tty-Oqy0ZS4/VMoOy3-3L4I/AAAAAAAAGQA/RdAl38bPxkg/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%281%29.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-5r7Jmkmtn6g/VMoOzCbUqWI/AAAAAAAAGQE/WEJ7PPQuskI/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%282%29.jpg

Коледни рисунки от четвъртокласниците

20
ян.2015

Във връзка с предстоящите коледни празници децата от 4 а и в клас, под наставничеството на г-жа Широва, изработиха коледни рисунки на таблетите закупени от СОУ "Христо Смирненски", за обзавеждане на "Стая на бъдещето".

https://lh6.googleusercontent.com/-Tkwt1EyD-IQ/VJf67QEtWsI/AAAAAAAAGKk/zBbZ0jtMqKg/h120/fanka%2Bm.pnghttps://lh3.googleusercontent.com/-2YNONFjBPCo/VJf67UUKtDI/AAAAAAAAGKs/RtW7QKazbMY/h120/%D0%90%D0%9C%D0%94%D0%98%D0%95%2B4%2B%D0%90%2B%D0%9A%D0%9B%D0%90%D0%A1.pnghttps://lh6.googleusercontent.com/-HDnmwCDZqps/VJf68NParMI/AAAAAAAAGKw/JTTHgdN86Lc/h120/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B4%D0%B2%2B%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81.pnghttps://lh5.googleusercontent.com/-RkQn-Q03g7Q/VJf68aL4McI/AAAAAAAAGK0/SpJcZJguCXc/h120/%D0%98%D0%9B%D0%98%D0%AF%2B4%D0%92.png

IX национален конкурс "Морето, морето, морето..."

10
окт.2014

През м. октомври 2014 г. ученици от VII клас участваха в IX национален конкурс "Морето, морето, морето...", гр. Варна, в категория компютърна рисунка. Организатори са Регионалният инспекторат по образованието - Варна, Община Варна, Общински детски комплекс - Варна и Сдружение "Литературно общество" - Варна.

https://lh6.googleusercontent.com/-4Rwa9F_BLmw/VGmkrF9cDhI/AAAAAAAAGDQ/JZ0VEumlVsY/h120/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0%2B001.jpg

Международен конкурс за детска рисунка на тема "Аз обичам Черно море"

10
окт.2014

През месец октомври 2014 г. г-жа А. Василева (учител по изобразително изкуство) изпрати рисунки на ученици от 5-7 клас в гр. Несебър за участие в ежегодния Международен конкурс за детска рисунка на тема „Аз обичам Черно море“.

https://lh5.googleusercontent.com/-OEty7ewDgaI/VFnDiJ6bvUI/AAAAAAAAGBc/p7Soipb0bnk/h120/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D0%B8%2B%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-5%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-0vn8LdEm4gY/VFnDh6xeibI/AAAAAAAAGBY/J6wtCHaNeGA/h120/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0%2B7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-FO2LFtVCjJA/VFnDicsgabI/AAAAAAAAGBg/7z2e7dy7Z00/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-F7I1f_ueYZg/VFnDih85UZI/AAAAAAAAGB0/TSGFyD9oDfk/h120/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%2B5%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-XrmxbOOo6N4/VFnDi2amMtI/AAAAAAAAGBk/JsGSwjqw7vQ/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg

Международно биенале на изкуствата за деца

5
окт.2014

През месец октомври 2014 г. ученици от 5, 6 ,7 и 8 клас на нашето училище взеха участие със свои рисунки в XVIII-то издание на „Международно биенале на изкуствата за деца“ в Канагава, Япония, което се провежда от края на месец юни 2014 г. до месец август 2015 г.

https://lh6.googleusercontent.com/-Y_VuqoQoZNY/VFnEZEngimI/AAAAAAAAGCc/pAYz9wmUb4A/h120/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B0%2B%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-7%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-RWj59W-NDj4/VFnEXn0uBxI/AAAAAAAAGCA/Cuxv2TbmrIc/h120/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-TqCeGHOg1rI/VFnEXsozxOI/AAAAAAAAGCk/FLGdV3Nzpk4/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%2B6%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-mtKupRCEGOQ/VFnEX9uWDHI/AAAAAAAAGCE/bxDZWRrHsWg/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-8%D0%B0.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-hYA5rOo6zr0/VFnEYRRtuXI/AAAAAAAAGCI/hXL9yL5XH9Q/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-vJ4otN7YL0I/VFnEYvtaifI/AAAAAAAAGCQ/kakDjAI0eOE/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg