Пленер „Заедно за по-добър свят“

21
окт.2021

„Заедно за по-добър свят“ бе темата на пленер, който се проведе в училищния двор на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.  В него взеха участие ученици от пети и седми клас, както деца и от групите за целодневна огранизация на учебния ден.
Под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство г-жа Албена Василева, учениците с голямо желание и старание създадоха красиви рисунки, изобразяващи представите им за по-добър свят.
Пленерът завърши с обща снимка за спомен, след което малките художници се превърнаха в градинари и засадиха вечнозелени дръвчета в двора на училището.
И двете дейности са реализирани в изпълнение на национална програма „Заедно за всяко дете“. Целта на програмата е повишаване на ефективността в работата на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст и подобряване на достъпа до предучилищно и училищно образование и качеството му чрез създаване и поддържане на благоприятна образователна среда за стимулиране и устойчиво образователно развитие.

Наградиха седмокласничка от СУ „Христо Смирненски“ на областен кръг на международния конкурс за рисунка на тема "С очите си видях бедата"

13
окт.2021

На 13.10.2021г. в сградата на РСПБЗН, гр. Казанлък се състоя тържествено награждаване на победителите в областен кръг на международния конкурс за рисунка на тема "С очите си видях бедата", организиран от Регионална Дирекция ПБЗН, Стара Загора.
Недка Димитрова Енчева от 7б клас в СУ" Христо Смирненски" с ръководител г-жа Албена Василева бе отличена с трето място в областния кръг на конкурса и продължава участието си в националния кръг в София през месец декември.
За достойното си представяне ученичката бе удостоена с грамота и предметна награда- акварели и скицник. Г-жа Василева получи благодарствен комплимент лично от комисар Стоян Колев, Директор на РДПБЗН, Стара Загора.
Наградените творци разгледаха техниката, машините и съоръженията в сградата и автопарка и се снимаха за спомен.

Четири грамоти и плакет от Национална изложба за ученическо творчество „Заедно“ – 2021 г.

30
юни2021

С грамоти и плакет са наградени 4 ученички от СУ “Христо Смирненски“, Стара Загора, които са участвали в Национална изложба за ученическо творчество „Заедно“ на тема „Заедно срещу насилието в училище“.Божидара Боянова от 1б клас с класен ръководител Благовестина Василева е отличена с грамота и плакет за завоювано второ място в първа възрастова група.Грамоти за участие за своите рисунки получиха Златка Стефанова от 1 а клас с ръководител Катя Иванова, второкласничките Анастасия Ганчева с ръководител Камелия Литова и Мария Янкова от класа на Славка Широва.

Второ място за първокласничка от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“.

14
юни2021

Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас с ръководител Благовестина Василева е класирана на второ място в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“. Темата на изложбата е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат всички ученици от I до IV клас. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване.
Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да популяризира приобщаването като процес.
Организатори на изложбата са начално училище „Цани Гинчев“ – град Лясковец с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, Сдружение за споделено учене „Ела“ и Институт за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър.   
Изложбата ще бъде открита на 16 юни 2021 г.  от 17.00 часа на площад „Възраждане“  в гр. Лясковец.

Участие в международния конкурс за рисунка на тема „С очите си видях бедата“

12
май2021

Ученици от 6 и 7 клас с ръководител Албена Василева за поредна година подготвиха рисунки за международния конкурс на тема "С очите си видях бедата“. Традиция е отличното представяне на младите художници от СУ „Христо Смирненски“ в този конкурс. Тази година училището ще участва с творбите на Енчо от 6 а, Галя и Славка от 7 б и Недка от 6 б клас.

Задача на конкурса е децата и учениците да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита.

Организатор на конкурса е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, в партньорство с Министерство на образованието и науката, общините и БЧК. Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности за учебната 2020/2021 г.

Учителят Албена Василева с номинация за награда „Стара Загора“ – 2021 г.

12
май2021

https://dolap.bg/2021/05/04/представяме-ви-предложенията-за-нагр-2/

Ученици от СУ „Христо Смирненски“ с награди и грамоти от конкурса за рисунка „Подай ръка на доброто“

26
апр.2021

СУ „Христо Смирненски“ e удостоено с грамота за активно участие в конкурса за детска рисунка на тема „Подай ръка на доброто“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

Седмокласничката Славка Енчева, с преподавател Албена Василева, получи грамота и предметна награда за завоюваното второ място в конкурса, във възрастова група от 11 до 14 години. С грамоти за участие са отличени Калчо Костадинов 3 а клас, Недка Енчева от 6 б клас и Емануела Манева от 7 б клас, с преподаватели Нина Желязкова и Албена Василева.
26 април, от 17.00ч. пред Община Стара Загора, председателят на МКБППМН и зам.-кмет на града Иванка Сотирова връчи грамоти на участниците, а отличените художници получиха и специални награди – скицник и акварели.

По време на награждаването на младите таланти, бе открита и изложба с рисунки на участниците в конкурса. Творбите, показващи доброто през детския поглед, ще бъдат изложени пред Община Стара Загора до 29 април.

 

Второ място в конкурс „Подай ръка на доброто“

21
апр.2021

Ученичката от 7б клас Славка Янчева спечели второ място в конкурс „Подай ръка на доброто“, организиран от МКБППМН към община Стара Загора.Линк: https://starazagora.bg

Участия на конкурси

02
апр.2021

В Международно биенале за детска рисунка „Свищов, 2021“ се включиха ученици от втори, шести и седми клас от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора.

Ученици от трети, пети и шести клас от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха в Национален конкурс за детска рисунка, компютърна рисунка и есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно", организиран от Национален дворец на децата, РУО Ловеч, Община Ловеч и Център за подкрепа за личностно развитие Ловеч. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН. Второкласникът Банко Илиев се включи в конкурса с компютърна рисунка.

В национален конкурс за плакат, организиран от Изпълнителната агенция по околната среда и посветен на Световния ден на водата – 22 март взе участие Недка Енчева от 6 „б“ клас с ръководител Албена Василева. Ученичката подготви своя проект за плакат на компютърна програма Paint.

Отличиe от конкурс

13
февр.2021

СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора е удостоено със специална грамота за участие и отлично представяне в ХVII Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“ – Севлиево`20.
Госпожа Кремена Драгиева - начален учител в нашето училище, е отличена със сертификат за високи педагогически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието нейни на възпитаници в конкурса.

Национален конкурс „Моите детски мечти“

13
февр.2021

И в условията на епидемична обстановка учениците от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора не спират да творят.
Със свои рисунки участниците в групите за занимания по интереси Ателие „Пъстър свят“, клуб „Обичам да рисувам“ и клуб „Малки художници“ се включиха в Национален конкурс за детска рисунка „Моите детски мечти“, организиран от Национален дворец на децата, София. Конкурсът е включен в националния календар за изяви по интереси на МОН.
С много желание и творчески ентусиазъм децата изразиха на белия лист своите цветни детски мечти.

Поредно участие в конкурс за най-красива мартеничка

23
февр.2020

Ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора за поредна година се включиха с много желание и ентусиазъм  в Общинския конкурс за изработване на мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Ученици от 6 клас изработиха пано, а малките ученици от начална степен ще се представят с мартенско дръвче.

Грамоти и награди от общински конкурс „Сурва, весела година“

20
дек.2019

Ученици от от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора бяха отличени с грамоти и предметни награди в Общинския конкурс за рисунки и сурвачки „Сурва, весела година“, организиран от Община Стара Загора и ЦПЛР.
Три колективни награди заслужиха учениците от 3 в, 6 б и 7 б клас, които са отличени за оригинално изработени сурвачки от естествени материали.  Похвала заслужават и техните учители – Албена Василева, Милена Динчева и Кремена Драгиева, които успяват да ги мотивират и да развиват таланта и уменията им.
Художниците Енчо Енчев от 5 а клас  и шестокласниците Георги Георгиев, Румен Руменов и Емануела Манева с ръководител Албена Василева спечелиха грамоти и материали за рисуване.
Най-малката наградена участничка в  раздела за рисунка е второкласничката Мария Ибрям с ръководител Нина Желязкова.

„Сурва, весела година“

14
дек.2019

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници учениците от СУ  „Христо Смирненски“ с вълнение се подготвят за участие в училищни изложби и общински конкурси за рисунка и сурвачка на тема  „Сурва, весела година“. Ето и част от техните творби:

Национален конкурс за рисунка „Моят празник“

10
дек.2019

Единадесетгодишната  ученичка Недка Енчева от СУ  „Христо Смирненски“, Стара Загора спечели наградата на млад омбудсман на Млада Загора в Националния конкурс за рисунка „Моят празник“. Сестра й, Славка Енчева, 12 год., получи грамота за отлично представяне. С грамота за отлично представяне е удостоено и училището с ръководител госпожа Албена Василева.
В зала „Лубор Байер” в Стара Загора е открита изложба със 140 рисунки, избрани от компетентно жури от общо над 500 изпратени рисунки на участниците в четвъртото издание на конкурса,  който се организира от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие.
При откриването на изложбата Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, поздрави организаторите за това, че дават възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците от цялата страна и ги карат да се чувстват значими.
Искра Иванова, ръководител на ЦПЛР Стара Загора, определи изложбата като „слово и музика в багри“, които ще оставят следа във всяко сърце.

Специална грамота от национален конкурс за детска рисунка

14
ноем.2019

СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора получи специална грамота за участие и отлично представяне в шестнадесетия национален конкурс за детска рисунка „Златна есен – плодовете на есента“, Севлиево 2019.  Четирима ученици от втори и пети клас  взеха участие  в  конкурса , който е включен в националния календар за извънкласни дейности на МОН.
Със сертификат за високи педагогииически и художествено-творчески постижения, достойно защитени с участието на възпитаници в конкурса, са удостоени ръководителите на участниците г-жа Албена Василева, г-жа Нина Желязкова и г-за Златина Горанова.

Четвърто място в международния конкурс „С очите си видях бедата“

2
юли2019

Престижно четвърто място за участие в международен конкурс „С очите си видях бедата“.

Ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха със свои рисунки в Общински етап на Международен конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на МОН. Наградите на най-добре представилите се връчи комисар Стоян Колев, директор на РД на ПБЗН.

Грамоти и награди от общински конкурс за мартенички

1
март2019

СУ „Христо Смирненски”, Стара Загора се представи отлично в общинския конкурс за мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Колективните грамоти и награди и в трите възрастови групи - ПГ, 1-4 клас и 5-7 клас бяха връчени тържествено в сградата на ЦПЛР на 27.02.2019 г. Представител на нашето училище беше петокласничката Елена Иванова.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

НК „Св. Трифон Зарезан“

2
февр.2019

С голямо желание ученици от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора и тази учебна година се включиха в Националния конкурс изложба за детска рисунка на тема „Св. Трифон Зарезан“. Конкурсът е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря и  на Деня на гр. Сунгурларе – 14 февруари.

Зарежда се... Зарежда се...

Общински конкурс за сурвачки и рисунки

2
февр.2019

И тази година учениците  от СУ  „Хр. Смирненски“, Стара Загора се представиха отлично на Общинския конкурс за сурвачки и рисунки на тема „Сурва, сурва година“.
Грамота и предметна награда получи Васил Иванов, VI „в“ клас.
Три колективни грамоти и награди за сурвачки са присъдени на учениците от II „в“, VI „в“  и VIII клас.

Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник"

2
февр.2019

И тази година отлично представяне на НК „Моят празник“
С две грамоти за отлично представяне е удостоено СУ  „Хр. Смирненски", Стара Загора на Националния конкурс за детска рисунка "Моят празник", организиран от Община Стара Загора, ЦПЛР и ГХГ.
Петокласникът  Господин Колев с ръководител Албена Василева освен грамотата получи и предметна награда.

Зарежда се...

Международен конкурс „С очите си видях бедата“

31
окт.2018

Второ място във втора възрастова група на Областен кръг от Националния конкурс "С очите си видях бедата" спечели Петьо Мариянов Иванов, ученик от 7а клас на СУ „Христо Смирненски, Стара Загора.
Конкурсът е организиран от ПБЗН и включен в календара на МОН за извънкласни изяви на учениците.
Комисар Стоян Колев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Стара Загора връчи награди на талантливите художници в РСПБЗН - гр. Казанлък. След това победителите в конкурса имаха възможност да се запознаят отблизо с техниката и машините в ПБЗН, да сложат пожарникарска каска със шлем, да пробват кислороден апарат и да се качат на пожарникарска стълба.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс „Моят празник“

31
окт.2018

13 ученици от 2-7 клас взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка на тема:  „Моят празник“, организиран от Община Стара Загора, ЦПЛР Стара Загора и включен в националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Нац. конкурс „Вълшебният свят на Родопите“

18
окт.2018

Ученици от пети и шести клас от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора с ръководител Албена Василева се вкючиха в национален конкурс за детска рисунка на тема: "Вълшебният свят на Родопите" . Конкурсът е организиран от ЦПЛР Кърджали и включен в НКИИ на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс „С очите си видях бедата“

12
юни2018

Второ и трето място в в Общинския кръг на Международния конкурс за детска рисунка на  тема  "С очите си видях бедата", организиран от Община Стара Загора завоюваха шестокласниците от  СУ «Христо Смирненски»   Петьо Мариянов Иванов  и Георги Демирев Георгиев.
Награждаването на победителите се състоя на 12.06.2018 г. от 13.30 ч. в Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Стара Загора.
Лично Директора на РД ПБЗН комисар Стоян Колев връчи грамоти и предметни награди на талантливите момчета.
Началникът на РСПБЗН  Антон Колев запозна младите художници и техните ръководители  с благородната професия на огнеборците и с начините на действие при пожар и други бедствия. Много емоции предизвика представянето на пожарните коли, техника и оборудване.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

26
април.2018

Шестокласници от СУ „Христо Смирненски“, Ст. Загора с ръководител Албена Василева, се включиха в Общински кръг на Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.
Конкурсът е организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР с партньорството на МОН и Националния дворец на децата, под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.
Върху белия лист талантливите ученици изразиха емоциите си от моменти, когато са били свидетели на оказана от пожарникари помощ на бедстващи хора.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Шестокласници с награди в общински конкурс за рисунки

19
дек.2017

Шестокласниците Даниела Златева и Георги Георгиев от СУ„Христо Смирненски“, Стара Загора са отличени с грамота и предметна награда  в общински конкурс-изложба за сурвачка и рисунка „Сурва весела година".
Конкурсът е  организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностното развитие. Творбите на двама талантливи художници са избрани сред общо 220 рисунки, състезаващи се в конкурса.
Награждаването се състоя на 19.12.2017 г. в ЦПЛР Стара Загора. Наградите връчи ръководителя на центъра госпожа Искра Иванова.

Зарежда се...Зарежда се...

Втори Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник"

2
дек.2017

Млади таланти с грамоти от Национален конкурс за детска рисунка
Девет ученици от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включиха във Втори Национален конкурс за детска рисунка "Моят празник", организиран от Община Стара Загора и Център за подкрепа на личностното развитие, Стара Загора.
На 02.12.17 г.  от 13 часа в зала "Лубор Байер" доц. Злати Златев, председател на старозагорското представителство на СБХ, откри изложба с рисунки от конкурса и награди отличените участници.
От нашето училище до изложбата са допуснати четирима от общо 150 участници от цялата страната - Руси Мерджанов и Георги Георгиев  от 6 а клас, Даниела Златева от 6 б клас и Петьо Иванов  от 6 в клас.
Младите таланти и техния ръководител госпожа Албена Василева са удостоени с грамоти  за отлично представяне, връчени от госпожа  Искра Иванова - ръководител на  ЦПЛР, Стара Загора.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Конкурс за детска рисунка „Стоп на войната по пътищата“

13
ноем.2017

Девет ученици от пети и шести клас , развълнувани от темата „Не на войната по пътищата“ , се включват със свои рисунки в национален конкурс, организиран от СНЦ „Стоп на войната по пътищата“, родителите на загиналите на връх Великден 2011 г. в гр. Симеоновград 6 деца и Община Симеоновград.

Зарежда се...

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

27
окт.2017

Трето място във втора възрастова група (11-13 год.) в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“  завоюва Даниела Златева (VI б клас) от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора. Ученичката е удостоена с грамота и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...

Девет ученици от пети и шести клас от  СУ "Христо Смирненски" вземат участие в НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА “МОЯТ ПРАЗНИК” Декември 2017 г. Конкурсът е организиран от ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА и Център за подкрепа на личностното развитие - СТАРА ЗАГОРА.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс "С очите си видях бедата"

16
юни2017

Призовите първи три места в І категория, ІІ възрастова група в Общински етап на Международен конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата" са завоювани от ученици на СУ „Христо Смирненски” .
Даниел Недялков Недялков - 13 год. печели І място, ІІ място е за Даниела Илиева Златева -11 год. и ІІІ място – за Айсел Адрианова Стефчова - 11 год.
В рисунките си учениците отразяват действията на противопожарните служби и гражданска защита в помощ на населението и пострадалите при пожари и наводнения.
За отличното си представяне младите таланти получават грамоти и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

І Национален конкурс за рисунка „В началото бе словото...”

16
юни2017

Ученици от подготвителен и втори клас  са удостоени с грамоти от І Национален ученически конкурс за рисунка „В началото бе словото...”.
Конкурсът е иницииран от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали във връзка с 1190 години от рождението на Св. Константин Кирил Философ.

Достойно представилите се малки художници са:

  • Румяна Симеонова – подготвителна група „в”
  • Борислава Йовкова и Недка Енчева - ІІ в клас
  • Анка Семова - ІІ г клас
  • Милена Асенова - І б клас
  • Симона Димитрова - І в клас
  • Кольо Стефанов Симеонов и Стоянка Митева - ІV в клас

Зарежда се...Зарежда се...

Баба Марта

1
март2017

Шестокласници от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, под ръководството на Албена Василева и Милена Динчева, изработиха мартенско дръвче. За създаване на пролетно настроение допринесоха и най-малките ученици от подготвителните класове, които, с помощта на своята учителка Пенка Димитрова помогнаха дръвчето да "разцъфти".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за изработване на мартенички

1
март2017

На 1 март в ЦПЛР, Стара Загора се състоя награждаването на ученици в Общинския конкурс за изработване на мартенички. Учениците от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора участваха в две възрастови групи. С изработените от I-IV клас пано и от V-VIII клас - мартенско дръвче те представиха достойно нашето училище, като бяха отличени с грамоти и предметни награди - материали за апликация.

Зарежда се...

Националeн конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот"

27
февр.2017

Исус Борисов (Vв), Минка Стефанова (VIа) и Виктория Стоянова (VI а) от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора взеха участие през м. февруари в Националния конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот", гр. Бургас.

 

Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“

15
дек.2016

На 15 декември 2016 г. в залата на Центъра за подкрепа на личностното развитие, гр. Стара Загора, се състоя тържествено награждаване на отличените участници в Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“.
Нашите художници, учениците от СУ „Христо Смирненски“ -  гр. Стара Загора, Даниела от V б клас и Руси от Vа клас бяха наградени с грамоти и предметни награди в раздела за рисунки. В него участваха общо над 150 творби от Община Стара Загора.
В раздела за изработка на сурвачки, колективни награди и грамоти получиха учениците от III а, от III в и от VI б клас, с р-ли г-жа Ирена Димитрова, г-жа Нина Желязкова и г-жа Албена Василева.
Наградите и грамотите бяха връчени лично от г-жа Искра Иванова – ръководител на ЦПЛР и г-н Тошо Стефанов - член на компетентното жури.
Децата бяха искрено развълнувани и щастливи. Празничното събитие беше повод за много снимки, радост и усмивки!
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Моят празник“

5
дек.2016

На 2 декември 2016 г. в галерия „Байер“ се състоя церемония по награждаване на млади художници, отлично представили се в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Твоят празник“, организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора. Ученици от СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора, премериха сили с претенденти от цялата страна. От общо шест наши художници, пет бяха допуснати да участват в националната изложба, за което бяха удостоени с грамоти.
Грамота за отлично представяне на СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора получи и художественият ръководител г-жа Албена Василева. Наградата бе връчена лично от доцент Злати Златев - председател на журито на конкурса.

Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Изобразително изкуство - 2015/2016 г.
VII международен конкурс „Творчество без граници”

27
май2016

На 22 април 2016 г. бяха журирани творбите от Седмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2016. Конкурсът е организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале” - Хасково, под патронажа на евродепутата Мария Габриел.
В конкуренцията на 692 колажа от 382 участника златен медал беше присъден на ученика от СОУ „Христо Смирненски“ Атанас Ангелов (Vа клас), а сребърен медал завоюва Исус Цанков (VIIIв клас), с худ. р-л г-н Илиев.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
Изпратените творби, отличията и награденият Атанас Ангелов с Директора на училището г-жа Трандева

Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"

17
май2016

Осем ученика от V-VII клас взхеха участие със свои рисунки в XVIII Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Конкурс за детска рисунка "Гората в мен"

9
април2016

Първо място на провелия се конкурс за детска рисунка "Гората в мен" завоюва третокласникът Красимир Красимиров от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора. ТП „Държавно горско стопанство Стара Загора“ организира конкурса по повод на своята 125 годишнина и Седмицата на гората (4 до 9 април).

Зарежда се...

Международeн конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

18
април2016

Осем участници от V, VI и VII клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора нарисуваха свои творби за участие в Международния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“, който е отбелязан в Националния календар за извънкласни дейности на МОН. Г-жа А. Василева изпрати рисунките в РДПБЗН Стара Загора за областния кръг в конкурса.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс „Детство мое, реално и вълшебно“

12
април2015

12 април 2016 г. на 12 април бяха изпратени рисунки на ученици от V и VI клас за участие в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, организиран от Общински детски комплекс, гр. Ловеч. Конкурсът е част от Националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ"

8
март2015

Единадесет ученика от V-VII клас от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ" - 2016. Те рисуваха на тема "Не си сам на пътя - и аз се движа тук!", част от "Безопасността на пътя с ДЗИ".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за мартеници

23
февр.2016

В края на м. февруари ученици от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Общински конкурс "Баба Марта бързала, мартенички вързала" за най-красива и оригинална мартеница и картичка, организиран от Център за наука, култура и изкуство.

Учениците бяха отличени с грамоти в трите възрастови групи.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!"

17
дек.2015

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!" организиран от Център за наука, култура и изкуство, Община Стара Загора. На 17 декември в залата на Центъра за наука, култура и изкуство наградите раздаде зам. кмета на Стара Загора - г-жа Иванка Сотирова.
Грамоти и награди за рисунка получиха петокласниците: Виктория Георгиева, Атанас Ангелов и Мерт Райков.
Грамоти и награди за изработване на сурвачка получиха петокласниците: Михаила Алексиева и Кирил Петров.
Колективна награда за изработка на сурвачка получиха 5а клас с р-л Милена Динчева и 5б клас с р-л Албена Василева.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Световен конкурс "Банско, 2015"

12
юни2015

На 12 юни 2015 г. г-жа Василева, учител по изобразително изкуство, изпрати рисунки на ученици от V и VIII клас за участие в Световен конкурс за детска рисунка "Банско, 2015".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за коледна картичка

10
дек.2015

В конкуренцията от 5 000 картички от цялата страна творбата на Щилияна Асенова, под наставничеството на учителката по изобразително изкуство г-жа Албена Василева, беше отличена с грамота в IV група. Ученичката беше наградена за участието и съпричастността си към благородната инициатива на конкурса за коледна картичка „Весела коледа за всички“. Конкурсът е организиран от художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, сливенска митрополия и фирма Siemens.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

/ Грамотата, отличени картички и Щилияна с г-жа Василев /

Изобразително изкуство - 2014/2015 г.
Национален конкурс "Казанлъшка роза"

30
апр.2015

На 30 април 2015 г. бяха изпратени рисунки на ученици от V-VII клас за участие в Национален конкурс "Казанлъшка роза" - част от мероприятията, посветени на "Празника на розата" в гр. Казанлък.

 

Общинска изложба-конкурс за мартеници

26
февр.2015

На 26 февруари 2015 г. се извърши награждаването в Общинската изложба-конкурс за мартеници "Баба Марта бързала, мартеници вързала".
В "Центъра за наука, култура и изкуство" от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора бяха отличени с грамоти и предметни награди Младен от Vб (на първата снимка) и Райна VIIIв клас, както и паралелките "б", "в", "г" и "д" на ПГ.

https://lh6.googleusercontent.com/-px-2wh81L4I/VQGdv5ptD3I/AAAAAAAAGbU/eQ5AXGVdGco/h120/P2260041.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-3PQgCUinuAA/VQGdvyZc7lI/AAAAAAAAGbg/8V-lnIiwY9o/h120/P2260040.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-Ii1tLVWApTk/VQGdv7yWeMI/AAAAAAAAGbY/Kr6Zc9-cjog/h120/P2260044.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-7Rq5IvpNZxA/VPg-KVFbjSI/AAAAAAAAGX4/zJdMq2cQrtM/h120/765%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-sJWep7nHcU4/VPg-I_99O8I/AAAAAAAAGXg/sfaX9YgqRf8/h120/15-18%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-apvxZfGB9U4/VPg-I6gp9jI/AAAAAAAAGXc/Vx4iLPp_Wyw/h120/2%2B001.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-966hKaVOGfI/VPg-ImXI_GI/AAAAAAAAGXY/wZbSB5QfSlc/h120/3%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-fwVaSbBz_tY/VPg-Jpzmq5I/AAAAAAAAGXk/Lx2jImBxXeg/h120/4%2B001.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-_PtknikIrqY/VPg-J2nCIEI/AAAAAAAAGXo/n8qILtP9YWI/h120/435%2B001.jpg

Национален конкурс "Моята детска мечта"

4
февр.2015

Национален конкурс за детса рисунка на тема "Моята детска мечта", организиран от Националния дворец на децата, София. Наши представители бяха ученици от V-VI клас.

 

Национален конкурс "Зелена вселена"

20
ян.2015

В края на м. януари се проведе Национален конкурс "Зелена вселена" за еко-табела в който взеха участие наши ученици от V-VIII клас. Участваха над 170 училища от цялата страна.

 

Сурва, весела година

18
дек.2015

На 18 декември 2014 г. в залата на ЦНКИ към Община Стара Загора бяха наградени ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора в местния конкурс "Сурва, весела година". В категория "Сурвачки" Роза и Татяна от VI клас бяха отличени за усърдната работа под ръководството на София Кирова. В категория "Риснунки" Фанка от V клас беше наградена за своята картина, изработена под ръководството на Албена Василева.

https://lh4.googleusercontent.com/-IIkI9pRUOFU/VMoN2pL3ANI/AAAAAAAAGPo/bC4wgl3xpok/h120/10911267_10153033153643023_6066361807049753033_o.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-I2FjFY91rFw/VMoN3DT-7TI/AAAAAAAAGP0/TNEFD-z-enw/h120/PC180050.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-M--G_c7JUsY/VMoN2jiNEmI/AAAAAAAAGPs/FCz2_XIm0PY/h120/IMG_8381.JPG
/ Наградените ученици и участниците с Директора на училището /

https://lh5.googleusercontent.com/-AzJbYngOjiU/VMoOzIaCp8I/AAAAAAAAGQI/VF1zpOJp-KU/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%283%29.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-Tty-Oqy0ZS4/VMoOy3-3L4I/AAAAAAAAGQA/RdAl38bPxkg/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%281%29.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-5r7Jmkmtn6g/VMoOzCbUqWI/AAAAAAAAGQE/WEJ7PPQuskI/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%282%29.jpg

Коледни рисунки от четвъртокласниците

20
ян.2015

Във връзка с предстоящите коледни празници децата от 4 а и в клас, под наставничеството на г-жа Широва, изработиха коледни рисунки на таблетите закупени от СОУ "Христо Смирненски", за обзавеждане на "Стая на бъдещето".

https://lh6.googleusercontent.com/-Tkwt1EyD-IQ/VJf67QEtWsI/AAAAAAAAGKk/zBbZ0jtMqKg/h120/fanka%2Bm.pnghttps://lh3.googleusercontent.com/-2YNONFjBPCo/VJf67UUKtDI/AAAAAAAAGKs/RtW7QKazbMY/h120/%D0%90%D0%9C%D0%94%D0%98%D0%95%2B4%2B%D0%90%2B%D0%9A%D0%9B%D0%90%D0%A1.pnghttps://lh6.googleusercontent.com/-HDnmwCDZqps/VJf68NParMI/AAAAAAAAGKw/JTTHgdN86Lc/h120/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B4%D0%B2%2B%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81.pnghttps://lh5.googleusercontent.com/-RkQn-Q03g7Q/VJf68aL4McI/AAAAAAAAGK0/SpJcZJguCXc/h120/%D0%98%D0%9B%D0%98%D0%AF%2B4%D0%92.png

IX национален конкурс "Морето, морето, морето..."

10
окт.2014

През м. октомври 2014 г. ученици от VII клас участваха в IX национален конкурс "Морето, морето, морето...", гр. Варна, в категория компютърна рисунка. Организатори са Регионалният инспекторат по образованието - Варна, Община Варна, Общински детски комплекс - Варна и Сдружение "Литературно общество" - Варна.

https://lh6.googleusercontent.com/-4Rwa9F_BLmw/VGmkrF9cDhI/AAAAAAAAGDQ/JZ0VEumlVsY/h120/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0%2B001.jpg

Международен конкурс за детска рисунка на тема "Аз обичам Черно море"

10
окт.2014

През месец октомври 2014 г. г-жа А. Василева (учител по изобразително изкуство) изпрати рисунки на ученици от 5-7 клас в гр. Несебър за участие в ежегодния Международен конкурс за детска рисунка на тема „Аз обичам Черно море“.

https://lh5.googleusercontent.com/-OEty7ewDgaI/VFnDiJ6bvUI/AAAAAAAAGBc/p7Soipb0bnk/h120/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D0%B8%2B%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-5%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-0vn8LdEm4gY/VFnDh6xeibI/AAAAAAAAGBY/J6wtCHaNeGA/h120/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0%2B7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-FO2LFtVCjJA/VFnDicsgabI/AAAAAAAAGBg/7z2e7dy7Z00/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-F7I1f_ueYZg/VFnDih85UZI/AAAAAAAAGB0/TSGFyD9oDfk/h120/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%2B5%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-XrmxbOOo6N4/VFnDi2amMtI/AAAAAAAAGBk/JsGSwjqw7vQ/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg

Международно биенале на изкуствата за деца

5
окт.2014

През месец октомври 2014 г. ученици от 5, 6 ,7 и 8 клас на нашето училище взеха участие със свои рисунки в XVIII-то издание на „Международно биенале на изкуствата за деца“ в Канагава, Япония, което се провежда от края на месец юни 2014 г. до месец август 2015 г.

https://lh6.googleusercontent.com/-Y_VuqoQoZNY/VFnEZEngimI/AAAAAAAAGCc/pAYz9wmUb4A/h120/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B0%2B%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-7%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-RWj59W-NDj4/VFnEXn0uBxI/AAAAAAAAGCA/Cuxv2TbmrIc/h120/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-TqCeGHOg1rI/VFnEXsozxOI/AAAAAAAAGCk/FLGdV3Nzpk4/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%2B6%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-mtKupRCEGOQ/VFnEX9uWDHI/AAAAAAAAGCE/bxDZWRrHsWg/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-8%D0%B0.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-hYA5rOo6zr0/VFnEYRRtuXI/AAAAAAAAGCI/hXL9yL5XH9Q/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-vJ4otN7YL0I/VFnEYvtaifI/AAAAAAAAGCQ/kakDjAI0eOE/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg