Конкурс за детска рисунка „Стоп на войната по пътищата“

13
ноем.2017

Девет ученици от пети и шести клас , развълнувани от темата „Не на войната по пътищата“ , се включват със свои рисунки в национален конкурс, организиран от СНЦ „Стоп на войната по пътищата“, родителите на загиналите на връх Великден 2011 г. в гр. Симеоновград 6 деца и Община Симеоновград.

Зарежда се...

Международен конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

27
окт.2017

Трето място във втора възрастова група (11-13 год.) в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“  завоюва Даниела Златева (VI б клас) от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора. Ученичката е удостоена с грамота и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...

Девет ученици от пети и шести клас от  СУ "Христо Смирненски" вземат участие в НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА “МОЯТ ПРАЗНИК” Декември 2017 г. Конкурсът е организиран от ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА и Център за подкрепа на личностното развитие - СТАРА ЗАГОРА.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен конкурс "С очите си видях бедата"

16
юни2017

Призовите първи три места в І категория, ІІ възрастова група в Общински етап на Международен конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата" са завоювани от ученици на СУ „Христо Смирненски” .
Даниел Недялков Недялков - 13 год. печели І място, ІІ място е за Даниела Илиева Златева -11 год. и ІІІ място – за Айсел Адрианова Стефчова - 11 год.
В рисунките си учениците отразяват действията на противопожарните служби и гражданска защита в помощ на населението и пострадалите при пожари и наводнения.
За отличното си представяне младите таланти получават грамоти и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

І Национален конкурс за рисунка „В началото бе словото...”

16
юни2017

Ученици от подготвителен и втори клас  са удостоени с грамоти от І Национален ученически конкурс за рисунка „В началото бе словото...”.
Конкурсът е иницииран от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали във връзка с 1190 години от рождението на Св. Константин Кирил Философ.

Достойно представилите се малки художници са:

  • Румяна Симеонова – подготвителна група „в”
  • Борислава Йовкова и Недка Енчева - ІІ в клас
  • Анка Семова - ІІ г клас
  • Милена Асенова - І б клас
  • Симона Димитрова - І в клас
  • Кольо Стефанов Симеонов и Стоянка Митева - ІV в клас

Зарежда се...Зарежда се...

Баба Марта

1
март2017

Шестокласници от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, под ръководството на Албена Василева и Милена Динчева, изработиха мартенско дръвче. За създаване на пролетно настроение допринесоха и най-малките ученици от подготвителните класове, които, с помощта на своята учителка Пенка Димитрова помогнаха дръвчето да "разцъфти".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за изработване на мартенички

1
март2017

На 1 март в ЦПЛР, Стара Загора се състоя награждаването на ученици в Общинския конкурс за изработване на мартенички. Учениците от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора участваха в две възрастови групи. С изработените от I-IV клас пано и от V-VIII клас - мартенско дръвче те представиха достойно нашето училище, като бяха отличени с грамоти и предметни награди - материали за апликация.

Зарежда се...

Националeн конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот"

27
февр.2017

Исус Борисов (Vв), Минка Стефанова (VIа) и Виктория Стоянова (VI а) от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора взеха участие през м. февруари в Националния конкурс за детска рисунка "Водата - извор на живот", гр. Бургас.

 

Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“

15
дек.2016

На 15 декември 2016 г. в залата на Центъра за подкрепа на личностното развитие, гр. Стара Загора, се състоя тържествено награждаване на отличените участници в Общински конкурс за сурвачки и рисунки на тема “Коледа“.
Нашите художници, учениците от СУ „Христо Смирненски“ -  гр. Стара Загора, Даниела от V б клас и Руси от Vа клас бяха наградени с грамоти и предметни награди в раздела за рисунки. В него участваха общо над 150 творби от Община Стара Загора.
В раздела за изработка на сурвачки, колективни награди и грамоти получиха учениците от III а, от III в и от VI б клас, с р-ли г-жа Ирена Димитрова, г-жа Нина Желязкова и г-жа Албена Василева.
Наградите и грамотите бяха връчени лично от г-жа Искра Иванова – ръководител на ЦПЛР и г-н Тошо Стефанов - член на компетентното жури.
Децата бяха искрено развълнувани и щастливи. Празничното събитие беше повод за много снимки, радост и усмивки!
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка на тема „Моят празник“

5
дек.2016

На 2 декември 2016 г. в галерия „Байер“ се състоя церемония по награждаване на млади художници, отлично представили се в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Твоят празник“, организиран от Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора. Ученици от СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора, премериха сили с претенденти от цялата страна. От общо шест наши художници, пет бяха допуснати да участват в националната изложба, за което бяха удостоени с грамоти.
Грамота за отлично представяне на СУ „Христо Смирненски“ – гр. Стара Загора получи и художественият ръководител г-жа Албена Василева. Наградата бе връчена лично от доцент Злати Златев - председател на журито на конкурса.

Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Изобразително изкуство - 2015/2016 г.
VII международен конкурс „Творчество без граници”

27
май2016

На 22 април 2016 г. бяха журирани творбите от Седмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2016. Конкурсът е организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа „Вале” - Хасково, под патронажа на евродепутата Мария Габриел.
В конкуренцията на 692 колажа от 382 участника златен медал беше присъден на ученика от СОУ „Христо Смирненски“ Атанас Ангелов (Vа клас), а сребърен медал завоюва Исус Цанков (VIIIв клас), с худ. р-л г-н Илиев.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
Изпратените творби, отличията и награденият Атанас Ангелов с Директора на училището г-жа Трандева

Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"

17
май2016

Осем ученика от V-VII клас взхеха участие със свои рисунки в XVIII Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Конкурс за детска рисунка "Гората в мен"

9
април2016

Първо място на провелия се конкурс за детска рисунка "Гората в мен" завоюва третокласникът Красимир Красимиров от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора. ТП „Държавно горско стопанство Стара Загора“ организира конкурса по повод на своята 125 годишнина и Седмицата на гората (4 до 9 април).

Зарежда се...

Международeн конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

18
април2016

Осем участници от V, VI и VII клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора нарисуваха свои творби за участие в Международния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата“, който е отбелязан в Националния календар за извънкласни дейности на МОН. Г-жа А. Василева изпрати рисунките в РДПБЗН Стара Загора за областния кръг в конкурса.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс „Детство мое, реално и вълшебно“

12
април2015

12 април 2016 г. на 12 април бяха изпратени рисунки на ученици от V и VI клас за участие в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, организиран от Общински детски комплекс, гр. Ловеч. Конкурсът е част от Националния календар за извънкласни дейности на МОН.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ"

8
март2015

Единадесет ученика от V-VII клас от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ" - 2016. Те рисуваха на тема "Не си сам на пътя - и аз се движа тук!", част от "Безопасността на пътя с ДЗИ".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Общински конкурс за мартеници

23
февр.2016

В края на м. февруари ученици от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие в Общински конкурс "Баба Марта бързала, мартенички вързала" за най-красива и оригинална мартеница и картичка, организиран от Център за наука, култура и изкуство.

Учениците бяха отличени с грамоти в трите възрастови групи.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!"

17
дек.2015

Изложба-конкурс за рисунка и сурвачка "Сурва весела година!" организиран от Център за наука, култура и изкуство, Община Стара Загора. На 17 декември в залата на Центъра за наука, култура и изкуство наградите раздаде зам. кмета на Стара Загора - г-жа Иванка Сотирова.
Грамоти и награди за рисунка получиха петокласниците: Виктория Георгиева, Атанас Ангелов и Мерт Райков.
Грамоти и награди за изработване на сурвачка получиха петокласниците: Михаила Алексиева и Кирил Петров.
Колективна награда за изработка на сурвачка получиха 5а клас с р-л Милена Динчева и 5б клас с р-л Албена Василева.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Световен конкурс "Банско, 2015"

12
юни2015

На 12 юни 2015 г. г-жа Василева, учител по изобразително изкуство, изпрати рисунки на ученици от V и VIII клас за участие в Световен конкурс за детска рисунка "Банско, 2015".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за коледна картичка

10
дек.2015

В конкуренцията от 5 000 картички от цялата страна творбата на Щилияна Асенова, под наставничеството на учителката по изобразително изкуство г-жа Албена Василева, беше отличена с грамота в IV група. Ученичката беше наградена за участието и съпричастността си към благородната инициатива на конкурса за коледна картичка „Весела коледа за всички“. Конкурсът е организиран от художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен, сливенска митрополия и фирма Siemens.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

/ Грамотата, отличени картички и Щилияна с г-жа Василев /

Изобразително изкуство - 2014/2015 г.
Национален конкурс "Казанлъшка роза"

30
апр.2015

На 30 април 2015 г. бяха изпратени рисунки на ученици от V-VII клас за участие в Национален конкурс "Казанлъшка роза" - част от мероприятията, посветени на "Празника на розата" в гр. Казанлък.

 

Общинска изложба-конкурс за мартеници

26
февр.2015

На 26 февруари 2015 г. се извърши награждаването в Общинската изложба-конкурс за мартеници "Баба Марта бързала, мартеници вързала".
В "Центъра за наука, култура и изкуство" от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора бяха отличени с грамоти и предметни награди Младен от Vб (на първата снимка) и Райна VIIIв клас, както и паралелките "б", "в", "г" и "д" на ПГ.

https://lh6.googleusercontent.com/-px-2wh81L4I/VQGdv5ptD3I/AAAAAAAAGbU/eQ5AXGVdGco/h120/P2260041.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-3PQgCUinuAA/VQGdvyZc7lI/AAAAAAAAGbg/8V-lnIiwY9o/h120/P2260040.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-Ii1tLVWApTk/VQGdv7yWeMI/AAAAAAAAGbY/Kr6Zc9-cjog/h120/P2260044.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-7Rq5IvpNZxA/VPg-KVFbjSI/AAAAAAAAGX4/zJdMq2cQrtM/h120/765%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-sJWep7nHcU4/VPg-I_99O8I/AAAAAAAAGXg/sfaX9YgqRf8/h120/15-18%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-apvxZfGB9U4/VPg-I6gp9jI/AAAAAAAAGXc/Vx4iLPp_Wyw/h120/2%2B001.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-966hKaVOGfI/VPg-ImXI_GI/AAAAAAAAGXY/wZbSB5QfSlc/h120/3%2B001.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-fwVaSbBz_tY/VPg-Jpzmq5I/AAAAAAAAGXk/Lx2jImBxXeg/h120/4%2B001.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-_PtknikIrqY/VPg-J2nCIEI/AAAAAAAAGXo/n8qILtP9YWI/h120/435%2B001.jpg

Национален конкурс "Моята детска мечта"

4
февр.2015

Национален конкурс за детса рисунка на тема "Моята детска мечта", организиран от Националния дворец на децата, София. Наши представители бяха ученици от V-VI клас.

 

Национален конкурс "Зелена вселена"

20
ян.2015

В края на м. януари се проведе Национален конкурс "Зелена вселена" за еко-табела в който взеха участие наши ученици от V-VIII клас. Участваха над 170 училища от цялата страна.

 

Сурва, весела година

18
дек.2015

На 18 декември 2014 г. в залата на ЦНКИ към Община Стара Загора бяха наградени ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора в местния конкурс "Сурва, весела година". В категория "Сурвачки" Роза и Татяна от VI клас бяха отличени за усърдната работа под ръководството на София Кирова. В категория "Риснунки" Фанка от V клас беше наградена за своята картина, изработена под ръководството на Албена Василева.

https://lh4.googleusercontent.com/-IIkI9pRUOFU/VMoN2pL3ANI/AAAAAAAAGPo/bC4wgl3xpok/h120/10911267_10153033153643023_6066361807049753033_o.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-I2FjFY91rFw/VMoN3DT-7TI/AAAAAAAAGP0/TNEFD-z-enw/h120/PC180050.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-M--G_c7JUsY/VMoN2jiNEmI/AAAAAAAAGPs/FCz2_XIm0PY/h120/IMG_8381.JPG
/ Наградените ученици и участниците с Директора на училището /

https://lh5.googleusercontent.com/-AzJbYngOjiU/VMoOzIaCp8I/AAAAAAAAGQI/VF1zpOJp-KU/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%283%29.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-Tty-Oqy0ZS4/VMoOy3-3L4I/AAAAAAAAGQA/RdAl38bPxkg/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%281%29.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-5r7Jmkmtn6g/VMoOzCbUqWI/AAAAAAAAGQE/WEJ7PPQuskI/h120/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%2B%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%2B%282%29.jpg

Коледни рисунки от четвъртокласниците

20
ян.2015

Във връзка с предстоящите коледни празници децата от 4 а и в клас, под наставничеството на г-жа Широва, изработиха коледни рисунки на таблетите закупени от СОУ "Христо Смирненски", за обзавеждане на "Стая на бъдещето".

https://lh6.googleusercontent.com/-Tkwt1EyD-IQ/VJf67QEtWsI/AAAAAAAAGKk/zBbZ0jtMqKg/h120/fanka%2Bm.pnghttps://lh3.googleusercontent.com/-2YNONFjBPCo/VJf67UUKtDI/AAAAAAAAGKs/RtW7QKazbMY/h120/%D0%90%D0%9C%D0%94%D0%98%D0%95%2B4%2B%D0%90%2B%D0%9A%D0%9B%D0%90%D0%A1.pnghttps://lh6.googleusercontent.com/-HDnmwCDZqps/VJf68NParMI/AAAAAAAAGKw/JTTHgdN86Lc/h120/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2B4%D0%B2%2B%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81.pnghttps://lh5.googleusercontent.com/-RkQn-Q03g7Q/VJf68aL4McI/AAAAAAAAGK0/SpJcZJguCXc/h120/%D0%98%D0%9B%D0%98%D0%AF%2B4%D0%92.png

IX национален конкурс "Морето, морето, морето..."

10
окт.2014

През м. октомври 2014 г. ученици от VII клас участваха в IX национален конкурс "Морето, морето, морето...", гр. Варна, в категория компютърна рисунка. Организатори са Регионалният инспекторат по образованието - Варна, Община Варна, Общински детски комплекс - Варна и Сдружение "Литературно общество" - Варна.

https://lh6.googleusercontent.com/-4Rwa9F_BLmw/VGmkrF9cDhI/AAAAAAAAGDQ/JZ0VEumlVsY/h120/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0%2B001.jpg

Международен конкурс за детска рисунка на тема "Аз обичам Черно море"

10
окт.2014

През месец октомври 2014 г. г-жа А. Василева (учител по изобразително изкуство) изпрати рисунки на ученици от 5-7 клас в гр. Несебър за участие в ежегодния Международен конкурс за детска рисунка на тема „Аз обичам Черно море“.

https://lh5.googleusercontent.com/-OEty7ewDgaI/VFnDiJ6bvUI/AAAAAAAAGBc/p7Soipb0bnk/h120/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D0%B8%2B%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-5%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-0vn8LdEm4gY/VFnDh6xeibI/AAAAAAAAGBY/J6wtCHaNeGA/h120/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0%2B7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-FO2LFtVCjJA/VFnDicsgabI/AAAAAAAAGBg/7z2e7dy7Z00/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-F7I1f_ueYZg/VFnDih85UZI/AAAAAAAAGB0/TSGFyD9oDfk/h120/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%2B5%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-XrmxbOOo6N4/VFnDi2amMtI/AAAAAAAAGBk/JsGSwjqw7vQ/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg

Международно биенале на изкуствата за деца

5
окт.2014

През месец октомври 2014 г. ученици от 5, 6 ,7 и 8 клас на нашето училище взеха участие със свои рисунки в XVIII-то издание на „Международно биенале на изкуствата за деца“ в Канагава, Япония, което се провежда от края на месец юни 2014 г. до месец август 2015 г.

https://lh6.googleusercontent.com/-Y_VuqoQoZNY/VFnEZEngimI/AAAAAAAAGCc/pAYz9wmUb4A/h120/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%B0%2B%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-7%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-RWj59W-NDj4/VFnEXn0uBxI/AAAAAAAAGCA/Cuxv2TbmrIc/h120/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-7%D0%B2.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-TqCeGHOg1rI/VFnEXsozxOI/AAAAAAAAGCk/FLGdV3Nzpk4/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%2B6%D0%B1.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-mtKupRCEGOQ/VFnEX9uWDHI/AAAAAAAAGCE/bxDZWRrHsWg/h120/%D0%96%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%2B%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-8%D0%B0.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-hYA5rOo6zr0/VFnEYRRtuXI/AAAAAAAAGCI/hXL9yL5XH9Q/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%2B%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-6%D0%B0.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-vJ4otN7YL0I/VFnEYvtaifI/AAAAAAAAGCQ/kakDjAI0eOE/h120/%D0%9C%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%2B%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-5%D0%B1.jpg