СПОРТНИ ИЗЯВИ
Участие в детски футболен турнир

03
юни2024

На 03.06.2024 г. възпитаници на СУ „Христо Смирненски“- Стара Загора участваха в детски футболен турнир под надслов “Футболните отбори срещу агресията” организиран по повод Международния ден на детето в Стара Загора.
Учениците под ръководството на г-жа Анна Римпова и г-н Слави Делчев преподаватели по физкултура и спорт в училището, проведоха емоционална футболна игра със свои връстници от други старозагорски училища.
Организаторите на събитието Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Стара Загора наградиха възпитаниците с предметни награди.
Участието в инициативата донесе много радост и вълнение за малките футболисти.

Баскетболен турнир

18
апр.2024

На 18.04.2024 г. второкласници на СУ „ Христо Смирненски“ - Стара Загора участваха в ученически баскетболен турнир. Спортното събитие се състоя във физкултурния салон на IX ОУ „Веселин Ханчев“- Стара Загора и е част от дейностите по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“,Модул 2 „Спорт“.
Учениците под ръководството на г-жа Анна Римпова, преподавател по физическо възпитание и спорт, реализираха приятелска игра с домакините . Баскетболната среща беше много емоционална и за двата отбора.
За чудесното си спортно представяне възпитаниците получиха грамоти за участие.

Победа в Общински ученически спортни игри по футбол

14
март2024

СУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора успешно участва в Общински ученически спортни игри по футбол за момчета. Състезанията се проведоха на игрището с изкуствена настилка на стадион „Берое“.
Отборът ни победи с 5:2 съперниците от ПГМТТ „Никола Йонков Вапцаров“ – Стара Загора.
Поздравления юнаци!

Волейболна победа в Общински ученически игри

19
февр.2024

На 19 февруари 2024 г. в спортна зала „Иван Вазов“ - гр. Стара Загора се проведоха финалните срещи по волейбол на Ученически игри организирани от Община Стара Загора.
Отборът по волейбол на СУ „Христо Смирненски“- Стара Загора записа успешни 2:1 гейма срещу съперника си СУ “Железник“ и спечелиха трето място във възрастова група VIII-X клас юноши.
Победителите бяха наградени с трофей и получиха поздравления г-н Петко Крумов, началник на отдел „Спортни дейности“ към Община .Стара Загора .

Лекоатлетическо състезание „Лъвски скок“

18
февр.2024

За първи път в двора на СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора се проведе спортна инициатива – „Лъвски скок“. Събитието се посвети на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски
В надпреварата се включиха възпитаници на училището. Те изпълниха скок на дължина с два крака от място. Най-добър в дисциплината се представи Динко Кирилов от VII „а“ клас, който спечели първо място. Иван Атанасов също от VII „а“ клас завоюва второ място. Трето място зае Иван Иванов от VI“б“ клас.
Събитието донесе много емоции на състезателите и аплодиращата ги публика.

Участие в Общински ученически игри по волейбол

08
февр.2024

СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора взе участие в първия етап от Общински ученически игри по волейбол. Отборът ни успешно се представи в турнирите като показа добра игра, спортен хъс и завидни умения.
Учениците ни се състезаваха срещу отборите на старозагорските училища: ЧОУ „Елин Пелин“, ППМГ „ Гео Милев“ и XI ОУ „ Николай Лилиев“ в зала „ Иван Вазов“.
Отборът ни беше специално поздравен от организаторите за спортсменско поведение и отличен външен вид.

ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА

29
ноем.2023

На 29.11.2023 г. СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора се включи в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България , която се провежда под надслов  ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!  
Възпитаници със специални образователни потребности от 4 до 10 клас на училището участваха в баскетболен турнир. Спортната площадка събра техните учители, родители и приятели, които подкрепяха състезателите с бурни овации.
Общата цел на инициативата е да бъде разширен  достъпа  до спорт на децата със специални образователни потребности в България. Затова . СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора застава зад тази кауза #НЕПОБЕДИМИЗАЕДНО.

СУ „ Христо Смирненски“ – Стара Загора участва в спортно събитие

20
окт.2023

На 20.10.2023 г. СУ „ Христо Смирненски“- Стара Загора съвместно с четири други старозагорски училища участваха в спортен празник под мотото „Спорт за всички“.
Мероприятието е във връзка с реализиране на проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежки финансов механизъм  2014-2021 . Проектът има за цел да подобри положението на ромското население и да доведе до подобряване на координацията и диалога между полицията и ромските общности.
Вокална група „ Настроение“ с ръководител г-жа Д. Божилова и фолклорна група  третокласници с ръководител г-жа К.Николова  откриха спортното събитие. Изпълнителите приветстваха всички присъстващи с песни и традиционно право хоро.
Отборът ни от IV клас с ръководител г-жа А. Римпова и г-н Сл.Делчев се представи успешно  на  спортните игри - футбол и народна топка.
Веселото настроение и състезателният адреналин обединиха  всички участници в
„ Спорт за всички“.

Победа в ученически турнир „Малките великани“

18
окт.2023

На 18.10 .2023 г. се проведе турнир от Националната верига по мини-волейбол
 " Малки великани" за Купата на Булстрад 2019г. СУ " Христо Смирненски"- Стара Загора бе представен от два отбора, съставени от ученици от V и VI клас   с ръководители г-жа Анна Римпова и г-н Слави Делчев, преподаватели по физическо възпитание и спорт в училището.
Представянето на нашите ученици беше на много високо ниво. Те показаха завиден спортен хъс. Отборът ни победи представителите на СУ“ Железник“- Стара Загора.
Организаторите на турнира подариха на „малките великани“ от СУ „ Христо Смирненски“ волейболна топка, сувенирни подаръци и грамота за участие.
Идеята на този турнир е децата да се забавляват  и да открият красотата на този интересен спорт.

Европейски ден на спорта в СУ " Христо Смирненски" гр. Стара Загора

29
септ.2023

На 29.09.2023 г. по традиция СУ „ Христо Смирненски“ гр. Стара Загора отбелязва Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ).
Учениците от 2. и 3. клас показаха много спортен хъс, ентусиазъм и добра физическа форма. Те разиграха щафетни игри и любимата им игра на дузпи. Сред много буйни аплодисменти и възторжени викове „ Ура!“ , участниците реализираха много успешни голове.
Спортният празник, който се провежда под мотото #Спортбезотпадъци, не мина и без еко инициатива. На училищното игрище бяха поставени футболни врати направени от ВиК тръби, които без съмнение привлякоха вниманието на участниците и ентусиазираната публика.
С весели спортни игри, ставаме по - силни и добри!
#ESSD2023
#sportwithoutwaste
#BeActive
#Спорт без отпадъци

„Ваканция здравей“

07
юни2023

С много положителни емоции и желание за победа премина състезанието по Безопасност на движението по пътищата, проведено на 07.06.2023 г. в СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора. Участие взеха ученици от четвърти и пети клас, които бяха разпределени в два отбора.
Освен безопасно  и умело каране на тротинетки  малките състезатели показаха отлични знанията за правилното придвижване по пътищата.  Уверено отговаряха на въпроси свързани с безопасното  движение по пътищата, зададени от г-н Здравко Коларов дългогодишен преподавател по Физическо възпитание и спорт.
Изявата е част от дейностите от План – програмата за Безопасност на движението по пътищата на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора за изпълнение на СЕКТОРНА СТРАТЕГИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА (2021 – 2030) на МОН.

Спортни празници „Да играем заедно“ в СУ “Христо Смирненски“- Стара Загора

29
май2023

На 29.05.2023 г. СУ “Христо Смирненски“ се включи в Eвропейската футболна седмица #EFW2023, организирана от Спешъл Олимпикс‘2022. В инициативата участваха смесени отбори от младежи с и без интелектуални затруднения. За тях училището организира състезание по футбол, народна топка и щафетни игри.
Събитието се проведе в периода 20-29 май в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids във връзка с кампанията на Спешъл Олимпикс „Да играем заедно“ и глобалната кампания „Приобщаването е революция“. Инициативите преминават и в рамките на кампанията „Непобедими заедно“, посветена на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин 2023 г.
Целта е да се насърчават децата и учениците с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка.
Всички участници получиха грамоти за участие.

СУ „ Христо Смирненски“ – Стара Загора участва в състезателни игри

27
май2023

На 27.05.2023 г. Ротари клуб Стара Загора – Берое реализира своя проект „Мисия здрави деца“. Събитието се състоя в спортната зала до IX ОУ„Веселин Ханчев“, където се проведоха състезателни спортни игри за ученици от начален етап на обучение.
Възпитаниците от 1. – 4. клас на СУ „ Христо Смирненски“ Стара Загора, под ръководството на учителите по Физическо възпитание и спорт г-н Коларов и г-жа Римпова, участваха в игри за скорост, баланс, съобразителност и ловкост. Спортното събитие за учениците се превърна в емоционален и  забавен    празник.
Целта на проекта е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт, да се изградят трайни навици за спортуване в подрастващите.

Общинско състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

27
апр.2023

На 27.04.2023г. се проведе общинския кръг на Националното ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Нашето училище беше представено от учениците от пети  клас.
При жребия капитанът на отбора изтегли билет с номер 1 и нашето училище получи честта да открие надпреварата. В отделните кръгове участниците преминаха през 4 учебни центрове: “Защита при бедствия”, “Промишлени аварии”, “Пожарна безопасност” и “Първа помощ”. Състезателите решиха и тест за показване на теоретичните им познания.
За достойното представяне на учениците СУ “Христо Смирненски” бе удостоено с грамота от организаторите.

„…Колената ожулени, а лицата усмихнати …“

25
окт.2022

Кое обединява децата и родителите им по целия свят? Това е хубавата и весела игра! На 25.10.2022 г. в училищният двор на СУ „ Христо Смирненски“ град Стара Загора, се проведе футболна среща . В нея участваха бащи на учениците от 4. клас, които бяха в ролята на вратари. Събитието е реализирано във връзка с дейностите по Национална програма „ Заедно за всяко дете“ модул 3 : „ Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“.
Футболният мач, беше много оспорван, и след много обрати в резултата завърши наравно 3:3 . Премина се  към изпълнение на  дузпи за определяне на  краен победител. При ударите от бялата точка по-точни бяха играчите от зеления отбор, които спечелиха с краен резултат 6:5.
Играта се хареса, както от участниците, така и от присъстващите ученици, учители, родители и училищно ръководство.

Европейски ден на спорта

30
септ.2022

На 30.09.2022 г. по традиция СУ „ Христо Смирненски“ отбелязва Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ). Този ден е посветен на насърчаването на физическа активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши  усещането за  „ принадлежност към училището“ за всеки участник.

Ученици от 4. и 5. клас разиграха щафетни игри и любимата им игра на дузпи. Сред много буйни аплодисменти и възторжени викове „ Ура!“ , участниците реализираха много успешни голове!

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на учениците да популяризират физическото възпитание и спорт, както на територията на училището, така и извън него. Следствие настъпване пандемията на Ковид – 19 и на дългото проведено електронно обучение, учениците имат силно обездвижване. Затова особен акцент на този ден е развитието на физическата дееспособност, която води и до  здраве и на емоционалното състояние на учениците.

Първо място за отбора по волейбол на СУ „Христо Смирненски“ на спортния празник „SportTeeen Day”

16
май2022

Осмокласници и деветокласници от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора с ръководители г-жа Ани Римпова и г-н Здравко Коларов завоюваха първо място по волейбол на провелия се спортен празник „SportTeeen Day”. За показаните волейболни умения учениците бяха наградени с купа, волейболни топки и ваучери за магазин за спортни стоки.
Събитието се организира за първа година от Община Стара Загора по повод Международния ден на предизвикателството и спорта. То се проведе в парк „Артилерийски“, където посетителите можеха да се включат в състезания по различни видове спорт като минифутбол, баскетбол 3x3, волейбол, тенис на корт и дартс. За любителите на по-силовите спортове се проведе демонстрация на канадска борба и street workout.
Старозагорски танцови и вокални школи, балетът на Държавна опера Стара Загора и популярна поп изпълнителка Дарина Йотова – Дара зарадваха публиката със своите изпълнения.
Водещ на тийнейджърския празник беше известният изпълнител, танцьор, влогър и инфлуенсър Ballan, който поднесе много изненади на своите фенове.

Държавното първенство  по  ММА

16
дек.2021

Сашо Сашев- ученик от 10 клас в СУ“Христо Смирненски“ Стара Загора  се класира на първо място в категория до 93 кг. в  Държавното първенство  по  ММА спортове , провело се в периода 3-4 септември в гр.Ямбол.

Футболни емоции в СУ „Христо Смирненски“, гр.Стара Загора

26
ноем.2021

Емоционална и оспорвана футболна среща „Играя футбол с татко“ се проведе в училищния двор на СУ „Христо Смирненски“. Участие взеха ученици от третите и четвъртите часове, и родители. Първото полувреме приключи с равен резултат, но през второто по-малките ученици успяха да отбележат един гол повече. В края на среща и двата отбора бяха силно аплодирани от публиката, заради ентусиазма, сръчността и старанието, които показаха по време на играта.
Инициативата е във връзка с реализиране на дейностите от модул 2 „Добри практики за взаимодействие на образователните институции с родителите“ на Национална програма „Заедно за всяко дете“.  Модулът  предвижда съвместни дейности на деца и родители с цел подобряване на взаимодействието с родителската общност. СУ „Христо Смирненски“  работи по тази програма за трета поредна година.

СУ "Христо Смирненски" отбеляза Европейския ден на спорта в училище

24
септ.2021

С лекоатлетическа щафета СУ "Христо Смирненски", Стара Загора отбеляза Европейския ден на спорта в училище. Състезанието се проведе на 24 септември, в двора на училището. В него участваха момчета и момичета от петите класове.
Състезателите показаха завидна бързина, ловкост и спортен дух и бяха силно аплодирани от по-малките ученици.
В края на инициативата всички участници получиха поздравления и поощрителни награди.
Европейският ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента за забавлението, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ на всеки участник.

Възпитаник на СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора с медал от Европейско първенство

12
април2021

Валентин Генчев, възпитаник на СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора завоюва бронзов медал  на Европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва.
С 315 килограма в двубоя 21-годишният Валентин, дебютант в голям шампионат при мъжете, заслужено грабва бронза  в категория до 67 килограма.
Така Валентин донася пето отличие на България, която е лидер по медали в Москва с 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

https://www.facebook.com/sportnastzagora/photos/a.184408535647315/920616148693213/

Отличие за участие в спортна инициатива

13
февр.2021

Училището ни е удостоено със сертификат за участие в Европейски ден на спорта в училище 2020. Инициативата, която е част от Европейска седмица на спорта, е подкрепена от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.

Участие в Национална верига "Малки великани"

24
ян.2021

За поредна година СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се включва в Национална верига "Малки великани" През 2020/2021 учебна година предизвикателството е всяко училище да изпрати седемсекунден видео клип „Най-дългият волейболни пас“. Ученици от 6 клас приеха предизвикателството и показаха своите волейболни умения. За усилията си „малките великани“ са наградени с грамота от организаторите.

 


„Играя футбол с татко“

13
окт.2020

Във връзка с реализиране на дейностите по Национална програма „Заедно за всяко дете“ на спортната площадка в СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора се проведе футболен турнир „Играя футбол с татко“.  Капитаните на двата отбора Ангел Андреев и Дойчо Радостинов подбраха играчите за своите отбори „Верея“ и „Берое“. След динамична, оспорвана и много емоционална игра с 4:1 победата спечели бяло-зеленият отбор на „Берое“. Голмайстор на турнира с 3 гола стана Дойчо Радостинов. Единственият гол за отбора на „Верея“ отбеляза Сашо Йорданов.

 

Училищен турнир по футбол

27
ноем.2019

В СУ „Христо Смирненски“ от 25.11 до 27.11.2109 г. се проведе традиционният  училищен турнир по футбол. 5 Б клас стана победител в турнира между петите класове,  а сборен отбор от шести клас победи категорично тима на момчетата от седми клас. Най-добре представилите се футболисти ще представят училището на общинското първенство по футбол напролет.

10 май  - Световен ден на физическата активност

10
май2019

С футболна среща между отбори от 5-ти и 6-ти клас СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора отбеляза Световния ден на физическата активност.
В оспорвана битка победи отборът на 5-ти клас с резултат 2:1. По-малките футболисти играха сърцато и показаха по-добри футболни умения, което им донесе и победата.

Футболен турнир за купата на СУ „Христо Смирненски“

18
април2019

На 18.04.2019 г. на футболното игрище в парк „Артилерийски“ се проведе Шестият традиционен футболен турнир за купата на СУ „Христо Смирненски“ , гр. Стара Загора. В надпреварата се включиха четири отбора. В първия полуфинал спречели отборът на СУ „Христо Смирненски“. Във втория полуфинал се наложи отборът на СУ „Маким Горки“. На финала СУ „Максим горки“ победи с 3:1 нашия отбор и заслужено спечели купата.
С приза най-добър вратар, най-добър защитник и най-полезен състезател бяха отлищени съответно Йоан Иванов от СУ„Максим Горки“, Серхан Софков и Дойчо Илиев от СУ „Христо Смирненски“. Голмайстор на турнира стана Русен Пенков със седем гола от Първо основно училище. Наградата за най-добър треньор получи Добрин Добрев от СУ „Максим Горки“. За втора поредна година гостуващ съдия на турнира е Динко Стоянов от Бургас.
Наградите (купи, грамоти и топки) на всички изявили се футболисти и отбори връчи г-жа Трандева, директор на СУ „Христо Смирненски“. Тя пожела на децата да продължат да се развиват в спорта и догодина да покажат още по- добри резултати.
Всяко дете получи безплатен билет за мача Берое-Черно море, който ще се играе на 21.04.2019 г. Билетите са осигурени от ФК „Берое“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

Европейско първенство по ММА за младежи

21
окт.2018

На 21.10.2018 г. в гр. Шумен се проведе Европейско първенство по ММА за младежи от  12 до 17 г. В категория до 60 кг Халил Светозаров, ученик от 8 клас в СУ “Христо  Смирненски“ - Стара Загора, член на спортен клуб „Атила“, победи всички съперници и се класира на първо място.

Зарежда се...

Републиканско първенство за юноши по вдигане на тежести

17
май2018

Валентин Генчев - ученик от 10. клас на СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора отново завоюва първо място на Републиканско първенство за юноши по вдигане на тежести. Надпреварата се проведе на 17 май 2018 г. в Хасково. Валентин се състезава за Клуб „Берое“ и е победител  в категория 77 кг.
Валентин Генчев триумфира категорично с резултат 270 точки – 120 кг. ''изхвърляне'' и 150 кг. ''тласкане''.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Две трети места на Международни турнири по джудо

5
май2018

Минко Йорданов Иванов – ученик от 6а клас на СУ „Христо Смирненски“, град Стара Загора  завоюва две трети места на международни турнири по джудо. Минко се състезава за Клуб ''Недьо Ранчев'' в категория до 55 кг.
Младият състезател  спечели трето място на Международен турнир по джудо "50 години джудо в Хасково", провел се на 05.05.2018 г. в град Хасково с участието на 23 отбора и над 300 състезатели от България, Румъния и Украйна  и   трето място на  Международен турнир по джудо ''International Judo tournament – Varna Cup 2018’’,  провел се на 09.06.2018 г. в град Варна.

Зарежда се...Зарежда се...

Заниманията по интереси през лятната ваканция

15
май2018

График на заниманията по интереси през лятната ваканция 2018 г.

 

 

Републиканско първенство за юноши по вдигане на тежести

10
март2018

Валентин Генчев - ученик от 10. клас на СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора завоюва първо място на Републиканско първенство за юноши по вдигане на тежести. Надпреварата се проведе на 10 март 2018 г. в Асеновград. Валентин се състезава за Клуб „Берое“ и е победител  в категория 77 кг.
Валентин Генчев е сред десетте номинирани за спортист на 2017 година.  Със своите постижения - 1-во място Държавен личен шампионат за кадети - Смолян и шампион за мъже от 2-ри кръг на Държавно лично отборно първенство в Пловдив заслужено е сред най-добрите спортисти на Стара Загора.

V турнир по футбол за Купата на СУ „Христо Смирненски“

23
март2017

Ha 22.03.2018 год. в общинска зала „Иван Вазов“ се проведе V турнир по футбол за деца за Купата на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.
В надпреварата се включиха шест отбора, разделени в 2 групи по три тима. Специален гост на турнира беше съдия Динко Стоянов от гр. Бургас. Благодарение на безпристрастното съдийство на г-н Стоянов и на г-н Нанко Генев от Стара Загора, турнирът премина в дух на приятелство и спортментство.
След оспорвана битка с първото място се поздравиха момчетата от Второ ОУ „П. Р. Славейков“, следвани от отборите на СУ „Железник“ и IV ОУ „Кирил Христов“.
Госпожа Пенка Трандева – Директор на СУ „Христо Смирненски“, връчи на победителите купи и медали, както и индивидуални награди за най-добър вратар, най-добър защитник и за най-добър треньор.
Наградата за най-полезен състезател получи Таньо Стефанов от СУ „Христо Смирненски“.
Участниците бяха зарадвани и с подаръци от ПФК „Берое“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

СУ „Христо Смирненски“ – част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“

17
дек.2017

СУ „Христо Смирненски“ се включи в спортно състезание, организирано от Община Стара Загора. Ученици от 2-7 клас от нашето училище се съревновават в различни спортни дисциплини с представители на още 10 училища. Щафетна игра, стрелба с тенис топка в кошче, стрелба в баскетболен кош и отбелязване на гол в закрепен на футболна врата обръч разпалиха спортния дух на участниците.
Празникът откри заместник-кметът  Красимира Чахова, която пожела на всички много хъс и желание за победа. Събитието е финал на кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“.
Накрая всички участници получиха тениски с логото на кампанията, купи и ваучери за закупуване на спортни принадлежности за училищата, чиито представители са.

Зарежда се...

Турнир по вдигане на тежести в памет на Милен Добрев

18
ноем.2017

Валентин Генчев, ученик в  10. клас  на СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, направи отлично представяне на състоялия се на 18.11.2017 год. в гр. Пловдив  турнир по вдигане на тежести в памет на Милен Добрев.
Състезавайки се с мъжете, десетокласникът  стана първи в категория 69 кг.

Със 123 кг. изхвърляне и  155 кг. изтласкване Валентин покри норматива за майстор на спорта.
Браво Вальо!

Държавно лично отборно първенство по вдигане на тежести

11
май2017

С пореден успех приключи участието на наши ученици тежкоатлети на кръг от Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести, гр. Смолян. На 11 май 2017 г.
Класиране:

 • Валентин Генчев - I място, кат. 69 кг, кадети до 17 г.
 • Габриел Маринов - III място, кат. 45 кг, момчета до 15 г.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
Валентин и Габриел с Директора на СУ "Христо Смирненски" и на награждаването в Смолян

Традиционен турнир за Купата на СУ „Христо Смирненски“

22
март2017

За четвърта поредна година, в спортна зала „Иван Вазов“, се проведе организираният от СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора футболен турнир за купата на нашето училище.
В спора за първото място и наградите през тази година се състезаваха шест отбора от Стара Загора: Второ основно училище „Петко Славейков“, СУ „Железник“, XI основно училище „Николай Лилиев“, Основно училище „Георги Райчев“, ДДЛРГ „Теофано Попова“ и СУ „Христо Смирненски“. Тимовете бяха разделени в две групи по три отбора, като победителите в тях играха финал.
Ръководени от треньори и учители, футболистите показаха добри тактически умения, бързина и спортсменски дух. Голям беше и зрителският интерес и състезанието бе съпроводено с много емоции, настроение и желание за победа.
Г-жа Трандева, Директор на СУ „Христо Смирненски“, лично връчи купи, футболни топки и грамоти на призовите три отбора. На първо място се отличи Второ основно училище „Петко Славейков“, на второ - СУ „Железник“, а на трето - XI основно училище „Николай Лилиев“.


/ репортаж от ТВ "Стара Загора" /

Индивидуални награди получиха:

 • Най-добър вратар – Божидар Рашев от XI основно училище „Николай Лилиев“
 • Най-добър защитник – Самуил Каракушев от СУ „Христо Смирненски“
 • Най-полезен състезател – Каролина Кирилова от СУ „Железник“
 • Голмайстор – Дончо Танев от Второ основно училище „Петко Славейков“
 • Най-добър треньор – Пламен Николов от Второ основно училище „Петко Славейков“

 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Турнир "Милен Добрев"

19
ноем.2016

На провелия се турнир "Милен Добрев" по вдигане на щанги в гр. Пловдив успешно се представиха наши ученици. Турнирът е в чест на последния ни олимпийски шампион по вдигане на щанги - Милен Добрев от Олимпиадата 2004 г. Категориите са синклер.

Класиране:

 • II място - Валентин Генчев (9 клас)
 • VIII място - Габриел Захариев Маринов (7 клас)

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

II кръг Лично-отборно първенство по вдигане на щанги

19-23
окт.2016

На провелия се II кръг Лично-отборно първенство по вдигане на щанги в гр. Сопот, успешно представяне имахе следните наши ученици:

 • Валенти Генчев – шампион, кадети до 18 години, кат. до 62 кг., с 50 кг. аванс пред втория в класирането
 • Габирел Маринов – II място от 24 участника, деца, кат. до 40 кг.
 • Митко Велев – V място, кадети до 15 години, кат. до 45 кг.
 • Филип Алексиев – VI място, кадети до 15 години, кат. до 45 кг.
 • Тодор Тодоров – VI място, кадети до 18 години, кат. до 62 кг.
Личен шампионат по вдигане на щанги

22
юни2016

Наши ученици се представиха традиционно силно на провеждани тежкоатлетически първенства.

Зарежда се...
/ най-силният ни тежкоатлет - Валентин Генчев, в спортната зала на БСФС в Стара Загора /

На Личния шампионат по вдигане на щанги, проведено на 22 юни 2016 г. в гр. Хасково, достойно се представиха:

 • Валентин Генчев (9 клас) - II място, 62 кг, кадети до 17 г.
 • Габриел Захариев Маринов (7 клас) - III място на движение изхвърляне
 • Тодор Тодоров (9 клас) - IV място на движение изхвърляне
 • Митко Велев (9 клас) - V място
Традиции на тежкоатлетиката в Стара Загора

11
юли2016

Здравко Коларов, старши учител в СОУ "Христо Смирненски", има дългогодишен принос в развитието на тежката атлетика в гр. Стара Загора. Започва кариерата си като спортист и участник в националния отбор по тежка атлетика, а впоследствие е треньор и деен участник в обществения живот на този спорт.
В периода 1982-1991 г. е треньор в дружество "Локомотив" - Стара Загора, където подготвя редица шампиони за юноши младша и старша възраст, младежи и мъже.
През 1991 г. Здравко Коларов, заедно със Стоян Добрев, Желязко Иванов и Тони Тодорова, основават тежкоатлетическия спортен клуб "Аполон". Благодарение на ентусиазма на тези хора, спорта тежка атлетика продължи да съществува в града на липите, въпреки недостатъчните субсидии и материална база.

Традициите и приемствеността превръщат старозагорската школа в една от най-силните в България, като ТСК "Аполон" печели републиканската титла в отборното първенство за мъже и жени през 2013 г.
Благодарение на всеотдайната работа на Здравко Коларов към спорта се приобщават все повече млади надежди. В настоящия момент над 15 ученици от СОУ "Христо Смирненски" тренират активно тежка атлетика и резултатите не закъсняват. Техен треньор в ТСК "Аполон" е Стоян Добрев - възпитаник на Здравко Коларов, състезател в националния отбор при Иван Абаджиев и носител на редица успехи на международния подиум.

 

Зарежда се...
г-н Коларов с ученици републикански шампиони

Класиране на учениците на кръгове от Републиканското първенство по вдигане на щанги

По-изчерпателна информация за индивидуалните и отборни постижения на тежкоатлетите може да разгледате систематизирано в таблица на EXCEL, както и в статии от настоящото меню "СПОРТ".

Списък на учениците-тежкоатлети от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора
Елена Жанова Руменова Випуск 2015 г. Прекратява спортната си кариера през 2014 г.
Обрен Стоянов Иванов Випуск 2015 г. Прекратява спортната си дейност през 2013 г., поради травма.
Димитър Стоянов Иванов 14-годишен към 2013/2014 г.
Асен Стефанов Асенов Ученик на СОУ "Христо Смирненски" до VIII клас, 2013/2014 г.
Руси Асенов Михайлов Ученик на СОУ "Христо Смирненски" до VII клас, 2013/2014 г.
Валентин Румянов Генчев Ученик на СОУ "Христо Смирненски" в VII клас, 2015/2016 г.
Тодор Господинов Тодоров Ученик на СОУ "Христо Смирненски" до VI клас, 2013/2014 г.
Митко Митев Велев Ученик на СОУ "Христо Смирненски" в VIII клас, 2015/2016 г.
Филип Цанков Алексиев Ученик на СОУ "Христо Смирненски" в VII клас, 2015/2016 г.
Стефан Стефанов Бивш възпитаник на СОУ "Христо Смирненски".
Клубно отличие по футбол

13
юни2016

Далас Христов (8в) играе плеймейкър във ФК "Стара Загора - 1" - Стара Загора. Отборът му завършва сезон 2015/2016 г. на второ място в Областна група деца - Стара Загора.

 


Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...
/ На първата снимка - с купата от 2016/2016 г., Далас е изправеният най-вдясно /

"Спортни звездички" 2016

01
юни016

СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора участва в традиционното спортно състезание „Спортни звездички“ – 2016. Събитието се организира по повод 70 годишния юбилей на ДЗИ.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Спортен полуден

19
май2016

Футбол, волейбол, федербал, скачане на въже и народни танци присъстваха в програмата за спортния полуден на 19 май в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.
Ранното слънчево утро започна с много музика за момичетата от прогимназиален етап, чиито смехове и фолклорни стъпки огласиха физкултурния салон. Междувременно момчетата премерваха сили на игрището в общо 4 звездни отбора по футбол. Зелените и оранжевите жилетки бяха поверени на ученици от прогимназиален етап и гимназиален етап, като 4-те отбора изиграха 2 последователни мача и бяха подкрепяни от свои привърженици в публиката.
Учениците от начален етап бяха най-активни в скачането на въже и федербала, а след народните танци във физкултирния салон ученици от IX клас предизвикаха своите учители в оспорвана среща.
СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора развива и подкрепя активното отношение на младите хора към спорта и възпитаниците му са носители на много спортни отличия.
Учениците, учителите и целият екип на училището си пожелават хубаво време за следващите спортни мероприятия!

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Трети футболен турнир за Купата на СОУ "Христо Смирненски"

24
март2016

Днес, 24 март, в общинска спортна зала "Иван Вазов" се проведе традиционният вече общински футболен турнир за Купата на СОУ "Христо Смирненски". В надпреварата участваха отборите от СОУ "Максим Горки", ДДЛРГ „Теофано Попова”, СОУ "Железник" и домакините от СОУ "Христо Смирненски". Учениците бяха от шестите и седмите класове.
Срещите бяха оспорвани, настроението повишено, а напрежението изпълваше всяка минута от футболния турнир. Всеки удар към вратата носеше надежда за бляскав гол, но не винаги беше сполучлив.
В състезанието през тази година най-добрите голмайстори се оказаха футболистите от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора и те заслужено спечелиха купата на родното си училище.


/ репортаж на ТВ "Стара Загора" /

Купите, медалите за отличилите се и почетни грамоти на спортистите от четирите отбора бяха връчени лично от г-жа Пенка Трандева - Директор на СОУ "Христо Смирненски". Тя връчи и индвидуалните награди на най-изявените състезатели по постове:

Голмайстор: Арсени Михайлов СОУ "Христо Смирненски"
Най-добър вратар: Филип Алексиев СОУ "Христо Смирненски"
Най-добър защитник: Константин Гавазов СОУ  "Железник"
Най-добра състезателка: Марияна Миткова ДДЛРГ „Теофано Попова”
Най-полезен състезател: Никола Минков СОУ "Максим Горки"
Най-добър треньор: Теньо Минчев СОУ "Максим Горки"

Г-жа Трандева пожела на всички участници здраве, добри резултати в училищната подготовка и бъдещи успехи в спорта.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Кръг от Републиканското първенство по вдигане на щанги

19
март2016

На провелия се в Асеновград кръг от Републиканското първенство по вдигане на щанги традиционно силно се представиха наши ученици:

 • II място - Валентин Генчев (VIII клас), кадети, кат. до 62 кг. - Видео с три от успешните опита
 • II място - Филип Алексиев (VII клас)
 • IV място - Тодор Господинов Тодоров (VIII клас)
Занятие по баскетбол

15
ян.2016

На 15 януари в СОУ „Христо Смирненски”, гр. Стара Загора се проведе занятие по баскетбол с всички ученици от трети клас.
Гости бяха Радост Овагимян – ръководител на превантивно-информационния център в Стара Загора, Николина Георгиева – социален работник в превантивно-информационния център, Михаил Димитров – треньор в Баскетболен клуб "Берое" и Димитър Киндалов – състезател при Баскетболен клуб "Берое". Всички те показаха на третокласниците тънкостите на баскетболната игра.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Лично отборно първенство по вдигане на тежести

10-12
дек.2015

На провелото се в в гр. Сопот Лично отборно първенство по вдигане на тежести традиционно силно се представят наши ученици, като завоюваха призови места и медали:

 • I място - Филип Алексиев (VII а), кат. "деца"
 • I място - Митко Велев (VIII б), кат. "деца"
Турнир по вдигане на тежести "Павел Костов"

28
ноем.2015

През месец ноември в зала „Берое" в Стара Загора се проведе IV издание на турнира по вдигане на тежести „Павел Костов". Призови места спечелиха:

 • I място - Филип Алексиев (VII а), кат. "деца"
 • II място - Валентин Генчев (VIII а), кат. "кадети" до 15-годишни, до 62 кг.
II кръг от Републиканското първенство по вдигане на щанги

21
окт.2015

В края на м. октомври 2015 г. в гр. Сопот се проведе II кръг от Републиканското първенство по вдигане на тежести.

Традиционно силно представяне имат ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, трениращи в СКВТ "Берое - 2008" - Стара Загора.
 

Класиране:

 • Валентин Генчев (VIII а) - I  място
 • Митко Велев (VIII б), деца, 29 кг - II място
 • Филип Алексиев (VII а), деца, 33 кг. - III място

Зарежда се...Зарежда се...

/ Митко и Филип със завоювани купи в клуб "Берое - 2008" /

Зарежда се...

/ Купи от Републиканския шампионат /

Бивши ученици на СОУ "Христо Смирненски" също продължават с успешното си представяне:

 • Тодор Тодоров - III място
 • Руси Михайлов - II място
Верига състезания "Спортни звездички"

21
окт.2015

За втора поредна година СОУ „Христо Смирненски“ участва във Верига масови спортни състезания „Спортни звездички 2015“.
Това е национална инициатива, която се организира от ДЗИ. Гости на мероприятието бяха Иванка Сотирова – заместник кмет на Община Стара Загора и Татяна Димитрова – началник на РИО Стара Загора.
Състезанието се проведе в два етапа:
В индивидуалните състезания учениците от 4. клас, водени от своите преподаватели Катя Иванова и Благовестина Василева се представиха отлично, а Бонка (4б клас) и Кера (4б клас) спечелиха индивидуални награди.
Втория етап бе отборна щафета. Нашето училище даде време 1:25 мин., което отреди пето място в крайното класиране.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Участие в Galleria Cycling и Galleria Run 2015

04
окт.2015

СОУ „Христо Смирненски” взе участие в ежегодния масов крос, организиран от Община Стара Загора и Мол Галерия Стара Загора по случай празника на нашия град – пети октомври.
В дисциплината 60 мерта – спринт Далас Димов от 8в клас завърши на IV място, а Симеон Колев също от 8в клас финишира на V място.
Учениците получиха за постижението си Грамота от организаторите.
В дисциплината 2000 метра Митко Тодоров Митков от 9 клас завърши на 25-то място от 90 участника.

Зарежда се...

/ Далас, г-н Георгиев (учител по ФВС) и Симеон /

Седмица на физическата активност и спорта – MOVE WEEK

28
септ.2015

Над 100 ученици от СОУ ''Христо Смирненски'' взеха участие в инициативата ''Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE WEEK (21.09.2015 – 28.09.2015г.)''.
Учениците от трети клас под ръководството на г-жа Анка Дялкова и Надка Стоянова проведоха демонстративни срещи по народна топка.
В различни игри с топка се включиха и първокласниците под ръководството на г-жа Мими Вълкова.
Иван Георгиев – преподавател по физическо възпитание и спорт организира демонстративна футболна среща между шестокласниците, в която „Оранжевите” победиха „Зелените” с 5:4.
Най-малките – децата от ПИГ „А” , „Б” и „Г” под ръководството на г-жа А.Костадинова, П.Димитрова и В.Костова учавстваха в „Щафетни игри” и състезание по въртене на обръч.
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Държавно първенство по вдигане на щанги

20
юни2015

Наш изявен спортист за пореден път се представи отлично на провелият се през юни в гр. Хасково кръг от Държавното лично първенство по вдигане на щанги. Валентин Генчев от VIIа клас завоюва златен медал в кат. до 62 кг.

 

Четвъртфинал на турнира "Кока-Кола 2015"

19
април2015

Училището достигна до четвъртфинала и зае 7 място в крайното класиране.
Далас Христов от 7в клас се отличи с общо 4 гола - по две попадения във всеки един двубой. Към момента Далас е неизменен титуляр на позицията дясно крило в детския отбор на ФК Стара Загора и показаните футболни умения му гарантират добро бъдеще на зеления терен.
В индивидуалните състезания на турнира Мануел Николов от 5б клас спечели велосипед.
Специален гост на турнира бе певицата Михаела Филева. Тя се грижеше за доброто настроение на всички участници.
https://lh3.googleusercontent.com/-ToP16SDNecU/VTXtK47rtyI/AAAAAAAAGjQ/57bMmJsxUIc/h120/Zarata_logo_Smachkano.png

Зарежда се...

Общинските игри по лека атлетика

17
април2015

СОУ „Христо Смирненски”, гр. Стара Загора се представи отлично на Общински ученически игри 2015 г. по лека атлетика и се класира на III място в отборното класиране.

https://lh3.googleusercontent.com/--eCXiw8o9Zw/VTIG1Zpu5QI/AAAAAAAAGg8/wz6yqmEzBfc/s64/YouTube-logo-full_color.png

В отделните дисциплини се изявиха:

 • Муси Стефанов (VIIв) - I място на 100 м гладко бягане; III място на висок скок.
 • Кирил Кирилов (VIа) - II място на 400 м; II място на 100 м гладко бягане.
 • На щафетата 4х100 м - II място.
 • Симеон Колев (VIIа) - III място на 400 м.
 • Далас Христов (VIIв) - III място на 800 м.

Зарежда се...Зарежда се...
/ купите и наградения отбор на СОУ "Христо Смирненски" /

Втори футболен турнир за Купата на СОУ "Христо Смирненски"

26
март2015

Днес, 26 март 2015 г. по инициатива на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора в общинска зала „Иван Вазов“, се проведе Втори футболен турнир за Купата на СОУ „Христо Смирненски“. В тази спортна изява участваха състезатели, родени след 01.01.2003 г. от 4 училища в града – СОУ „Железник“, СОУ „Максим Горки“, ОУ „Георги Райчев“ и СОУ „Христо Смирненски“.
Футболният турнир, който се оформя като традиционен за нашето училище, донесе много радост, възторжени възгласи, бурни овации за всеки отбелязан гол и отлично настроение на зрители и участници.

СОУ „Христо Смирненски“, като организатор, осигури купи, грамоти и футболни топки за четирите отбора, както и индивидуални награди за най-отличилите се – най-добър вратар, най-добър защитник, най-полезен състезател, голмайстор и най-добър треньор.
Срещите бяха ръководени от професионалните съдии от БФС Стара Загора – Виктор Динев и Стоян Славов, които участваха благотворително и спомогнаха за добрата организация на футболния турнир.

https://lh3.googleusercontent.com/-ubH9DCS0sSg/VRQPR1SBDmI/AAAAAAAAGeo/fFmSkLyBhcI/h120/IMG_8802.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-UXcN9dRsdOw/VRQPMyGJ25I/AAAAAAAAGdk/N4-kf7WavM4/h120/IMG_8742.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-wVVq50_-xk0/VRQPM0VDPPI/AAAAAAAAGds/zOHLF3rIVKs/h120/IMG_8739.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/--MBa58WbTjU/VRQPORtdz8I/AAAAAAAAGd8/VjOmaFLMeAI/h120/IMG_8780.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-lQNYkO51ofU/VRQPM1_U1pI/AAAAAAAAGdo/3sWSOyB6W9U/h120/IMG_8757.JPG

След състезателните емоции, победи и поражения, дойде ред и за наградите. Директорът на СОУ „Христо Смирненски“ – г-жа Пенка Трандева, поздрави всички участници за активността и спортсментския дух, пожела на децата да са здрави, щастливи и да участват в бъдещи състезания.
Наградите връчи Атанас Рибарски – треньор в ДЮШ на ПФК „Берое“ - град Стара Загора. Победител в турнира стана отборът на СОУ „Максим Горки“ с подгласници: ОУ „Георги Райчев“, СОУ „Христо Смирненски“ и СОУ „Железник“. Индивидуалните награди спечелиха:

 • Голмайстор: Арсени Михайлов (СОУ „Христо Смирненски“)
 • Най-добър вратар: Атанас Ивов (ОУ „Георги Райчев“)
 • Най-добър защитник: Валентин Георгиев (СОУ „Железник“)
 • Най-полезен състезател: Мирослава Костова (СОУ „Максим Горки“)

https://lh3.googleusercontent.com/-k97lkCreicU/VRQPOEi6kMI/AAAAAAAAGeY/i7Lza803Dag/h120/IMG_8776.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-KqZEUXynzMA/VRQPO086-0I/AAAAAAAAGeA/jaHkXtXGdbQ/h120/IMG_8790.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-hWOy1UmR0po/VRQPQKPD4qI/AAAAAAAAGeI/0HUSis0kduM/h120/IMG_8796.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-UsUd_61RlkU/VRQPQhohvfI/AAAAAAAAGeQ/Kzs24ZyvgOY/h120/IMG_8798.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-RXaUlFhq3rE/VRQPRUUxAYI/AAAAAAAAGeg/YSOm9zO1y_o/h120/IMG_8801.JPG


/ репортаж на ТВ "Стара Загора" /

I кръг от Държавното първенство по вдигане на щанги

18-19
март2015

На провелият се в Сливен I кръг от Държавното първенство по вдигане на щанги на 18-19 март взеха участие трима ученика от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора.
Най-добре се представи Валентин Генчев (VII а клас) - I място, кат. 56 кг. Тодор Тодоров (VII в) завоюва II място, а Иван Димитров (VI а) остана на IX място в своята категория.

Общински игри по футбол

16-20
март2015

В периода 16-20.03.2015 г. в град Стара Загора се проведоха Общинските игри по футбол за 2015 г.
СОУ "Христо Смирненски" попадна в група с отборите на 11-то ОУ "Николай Лилиев", СОУ "Максим Горки" и СОУ "Железник". След получени две равенства и една загуба в своите срещи нашето училище завърши на 4-то място в групата и отпадна.

https://lh3.googleusercontent.com/-P02bG9_-y9w/VRKZwHVOK2I/AAAAAAAAGc8/xECr2vpZOXA/h120/20150318_091116-.jpg

Футболен турнир "Сандански Cup 2015"

18
февр.2015

На 18 февруари 2015 г. в гр. Сандански се проведе детско-юношески турнир по футбол "Сандански Cup 2015". Участие взеха 8 отбора от цялата страна, вкл. старозагорският "Берое" с ученикът от СОУ "Христо Смирненски" Арсени Михайлов.
Спортистът завоюва индивидуалната награда "най-добър нападател" за изявени голмайсторски умения и предметна награда с автограф от Димитър Бербатов.

Участие във ФК "Стара Загора"

16
ян.2015

Матьо Георгиев от V а клас вече трета поредна година участва в детския отбор на футболен клуб "Берое", родени през 2003 година. С него през 2014 г. отбора на Берое набор 2003 завърши на първо място в детския турнир Футбол 9. Участваха отбори от Стара Загора, Казанлък, Сливен и Димитровград.

 

https://lh3.googleusercontent.com/-u34oMybmpvQ/VLkyIh1PULI/AAAAAAAAGN4/TzfTDUCOs1U/h120/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D1%8C%D0%BE%2B5%2B%D0%B0%2B%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81.jpg
/ Матьо е в центъра на първия ред /

Турнир по вдигане на щанги

21
дек.2014

На 21 декември 2014 г. в Стара Загора се проведе турнир по вдигане на щанги. В кат. деца до 50 кг. Иван Иванов от VI а клас завоюва първо място в конкуренцията на спортисти от Сливен, Русе и Стара Загора.
Ученикът от СОУ "Христо Смирненски" тренира втора година в клуб "Аполон" под наставничеството на Митко Митев.

https://lh3.googleusercontent.com/-QLFo96t44d8/VNr5jJqU3QI/AAAAAAAAGQ4/G8IefKFGbo0/h120/10955215_1561327890773082_4734613373357143548_n.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-6t89c-BHtCg/VNr5i6o9dCI/AAAAAAAAGQs/7108rYkB9lc/h120/10945497_1561327970773074_4735651823310029419_n.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-8z_aC67lHrE/VNr5jNvKw5I/AAAAAAAAGQw/8sYdIyzYIJ4/h120/10984264_1561328040773067_1964594531750641478_n.jpg

Турнир по вдигане на щанги в гр. Габрово

14
дек.2014

38 състезатели от 9 клуба вдигаха в 11-я турнир "Михаил Петров" в град Габрово. Надпреварата беше за две възрасти – момчета и кадети.
Второто място зае ученикът от 7 а клас - Валентин Генчев с 277.040 точки по системата "Синклер" (77 кг изхвърляне, 95 кг изтласкване, лично тегло 53 килограма). Отличеният спортист получи парични премии и възпоменателна купа, връчени му от националния селекционер Иван Иванов и треньорите на АСКВТ - Сливен и СКВТ "Михаил Петров" – Пламен Братойчев и Румен Янчев.

Към тежкоатлетическия клуб "Берое" от тази учебна година към Валентин Генчев (от 7 а клас) се присъединяват и учениците Тодор Тодоров (7 в) и Иван Димитров (7 в). В клуб "Аполон"-гр. Стара Загора тренира друг наш възпитаник - Емил Емилов (7 б).

Вътрешноучилищно първенство по тенис на маса

18
ноември2014

На 18 ноември 2014 г. се проведе вътрешноучилищно първенство по тенис на маса. Участие взеха 16 ученици от пети до осми клас. Във финалната среща Валентин Генчев (7а клас) победи с 2-0 сета Айдоан Иванов (8а клас) и заслужено стана победител в турнира.


 
 

https://lh6.googleusercontent.com/-40nKoc3Dz34/VG8S0WdNxiI/AAAAAAAAGFk/JuMgitmc8sw/h120/SAM_2739.JPG

Вътрешноучилищно първенство по лека атлетика

17
ноември2014

И тази година в нашето училище се проведе турнир по лека атлетика, като в него по традиция с голямо желание и активност се включиха петокласниците. Участие взеха над 30 ученици, а състезанието бе много интересно и оспорвано.

Ето и имената на най-добрите:

Дисциплина Победител Клас Постижение
50 метра – момчета Александър Йорданов 5 в клас 6,67 сек.
50 метра – момичета Катя Атанасова 5 б клас 7,68 сек.
300 метра – момичета Катя Атанасова 5 б клас 1,15 мин.
500 метра – момчета Марин Велев 5 в клас 2,04 мин.

https://lh3.googleusercontent.com/-wlF1nL368TQ/VGsgiww0duI/AAAAAAAAGFM/07JfE_raKTM/h120/SAM_2708.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-oOMrv9rwucU/VGsgjA_m9LI/AAAAAAAAGFQ/R6gJ__qRBNk/h120/SAM_2706.JPG

Вътрешноучилищно първенство по футбол

11
ноември2014

За поредна година в нашето училище се проведе Вътрешно училищно първенство по футбол. Мачовете преминаха много оспорвано и при голям зрителски интерес. В тях се включиха над 80 ученици. Първите места завоюваха 5в, 6в и 7в клас.

Победителите в различните класове:

Шампион Победи-Равенства-Загуби Голова разлика Точки
5в клас 1-1-0   15:4 4 точки
6в клас        2-0-0 11:3 6 точки
7в клас 2-0-0   13:1  6 точки


https://lh6.googleusercontent.com/-VDM_GqS9q00/VGmxXoWqU5I/AAAAAAAAGDk/X90a-UNcXOA/h120/SAM_2490.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-jEtiKdUskPU/VGmxXk8EV-I/AAAAAAAAGDg/ELF-MQv4JxM/h120/SAM_2504.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-JUB5Ub77dS0/VGmxYrtRWeI/AAAAAAAAGDs/k3JYJVFOiNI/h120/SAM_2506.JPG

Ученически игри "Спортни звездички - 2014"

30
окт.2014

На 30.10.2014 г. в Общинска спортна зала "Иван Вазов" се проведе кръг от веригата ученически игри "Спортни звездички - 2014" за ученици от V клас.
"Спортни звездички" е една от инициативите, обединени под името "Моето ДЗИ", които са насочени към децата и младежите с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство.
Нашето училище бе представено от 10 деца от V клас и завърши на V място в компанията на общо 16 училища от Стара Загора.
В индивидуалните игри нашите ученици също се представиха отлично. Петя (Vв клас) спечели федербал, а Мийрем (V а клас) спечели скейтборд.

  

https://lh5.googleusercontent.com/-_F0d_rX9dCo/VGsef8DOodI/AAAAAAAAGFA/BOYT8S1Gcuo/h120/76%2B001.jpg

Републиканско първенство по вдигане на тежести - II кръг

27
окт.2014

Домакин на републиканското лично-отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрасти – ІІ заключителен кръг за годината, е град Сопот. Състезанието се проведе през седмицата 13-19 октомври 2014 г.
В кат. 56 кг, момчета, за шампион беше излъчен възпитаникът на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора – Валентин Генчев от 7 а клас. Атлетът се състезава за старозагорския клуб "Берое 2008" под наставничеството на Тихомир Китанов и Стоян Добрев.

https://lh3.googleusercontent.com/-odemQwNnbBk/VE-R-XSWiyI/AAAAAAAAF-E/ZY9kyQdegZQ/h120/10614512_437981493008390_1429607226_o.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-7EkK0LZSi5s/VE-R-DnfpUI/AAAAAAAAF-I/lIHfhRJ4G_4/h120/10333649_410882205718319_4622447038198145119_o.jpg
/ Шампионът Валентин Генчев на почетната стълбица и с треньора Стоян Добрев /

Масов крос

18
окт.2014

На 18.10.2014 от 11:00 ч. се проведе Масов крос за ученици от 7 до 15-годишна възраст. Организатор е ОИЦ – Стара Загора и Община Стара Загора. Мотото на кроса е "Да спортуваме заедно".

Участници от нашето училище бяха ученици от VI до VIII клас.

 

Държавно лично първенство по вдигане на щанги

19-22
март2014

В периода 19-22 юни 2014 г. се проведе Държавно лично първенство по вдигане на щанги в гр. Хасково. В първенството участваха над 300 състезатели от 40 клуба от цялата страна.
Традиционно нашите ученици се представиха много добре и завоюваха призови места. Впечатление прави успешният дебют на Валентин Генчев от 6 а клас. На първата си изява той спечели златен медал и даде заявка за бъдещи успехи.


Класирането на ученици от СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора:
 • Елена Руменова - 1-во място, девойки, 53 кг.
 • Димитър Иванов (бивш възпитаник), 1-во място, деца, 50 кг.
 • Валентин Генчев, 1-во място, деца, 56 кг
 • Руси Михайлов - 4-то място, кадети, 50 кг.
 • Асен Асенов - 4-то място, юноши, 56 кг.

https://lh3.googleusercontent.com/-DpW7XP9aSbE/U6qQKlkiDVI/AAAAAAAAFyE/gZdv5-nJZwE/h120/%2B+3456+%281%29.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-kYALxh4lh1U/U6qQLj6MKzI/AAAAAAAAFyg/vXIKoTJ6fhM/h120/%2B+3456+%282%29.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-dSpCKKuseLI/U6qQLyiso5I/AAAAAAAAFyQ/20ZYZ6KbAJY/h120/%2B+76389769313644_n.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-6q5d0x5JYJw/U6qQKsALRsI/AAAAAAAAFyI/lkfnS7yRO50/h120/%2B+10461634_405412109599463_5196143398471225890_n.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-sBY0ibbV7H4/U6qQKguCRbI/AAAAAAAAFyA/X9cDUGXBCHU/h120/%2B+2_6799443873140422448_n.jpg

Футболен турнир организиран от СОУ "Христо Смирненски"

27
март2014

По повод 50-годишния юбилей на СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора, днес се проведе юбилеен футболен турнир за ученици от V клас, който се състоя в общинска спортна зала "Иван Вазов". Участие взеха 4 училища от Стара Загора.
След по-добра игра заслужено купата спечели СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора.
Съдия на турнира беше Николай Тодоров.
 

Кадри от турнира с попадения на нашите ученици и награждаването: http://vbox7.com/play:86fa422503


/ репортаж на ТВ "Стара Загора" /


РЕЗУЛТАТИ

Полуфинал: IV ОУ "Кирил Христов" - IX ОУ "Веселин Ханчев" 3:2
Полуфинал: СОУ "Христо Смирненски" - СОУ "Максим Горки" 4:1
Финал III-IV място: СОУ "Максим Горки" - IX ОУ "Веселин Ханчев" 5:0
Финал I-II място: СОУ "Христо Смирненски" - IV ОУ "Кирил Христов" 4:2

 

ИНДИВИДУАЛНИ НАГРАДИ

Най-добър вратар: Филип Алексиев СОУ "Христо Смирненски"
Най-добър защитник: Петко Динев СОУ "Максим Горки"
Най-полезен състезател: Никола Иванов IV ОУ "Кирил Христов"
Голмайстор: Миглен Тодоров СОУ "Христо Смирненски"
Голмайстор: Пресиян Пенчев СОУ "Максим Горки"
Най-добър треньор: Пламен Динев СОУ "Христо Смирненски"


https://lh4.googleusercontent.com/-FvGxXOOrRjU/UzQZgbiqL_I/AAAAAAAAE7c/oZ_mQ1n11Pc/h120/SAM_1346.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-SAC3RRS8wW8/UzQZf9AnOyI/AAAAAAAAE7Y/MR9z36uVrZQ/h120/SAM_1358.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-nt0Aei-GIkw/UzQZpXr1oRI/AAAAAAAAE7o/SpYb9PPPPTg/h120/SAM_1390.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-g0tO2O85Ewo/UzQZqXzjpXI/AAAAAAAAE7w/kfQJdP41hhE/h120/SAM_1399.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-zopk5YLLr3Q/U0zYg6ISaGI/AAAAAAAAE9o/shajVyvvVSQ/h120/666%2520001.jpg

/ отбора на СОУ "Христо Смирненски" /

Национален футболен турнир "Кока-Кола"

16
март2014

На 16 март 2014 г. СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора взе участие в национален футболен турнир "Кока-Кола", който се проведе на изкуственото игрище на стадион "Берое".
Жребият отреди нашето училище да срещне VI ОУ "Св. Никола" и след загуба с 0:2 отпадна на фаза 1/8-финал.

https://lh5.googleusercontent.com/-5dwx2KfmEDY/UzQvOyvxkFI/AAAAAAAAE8Q/QU7RHbr8jMc/h120/P3160122.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-RX3eHZujHjA/UzQvOqrdV1I/AAAAAAAAE8M/LFGrYRWOsRc/h120/P3160139.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-GqfdzidFOKs/UzQvOUARmrI/AAAAAAAAE8I/oIIEIEtcOVY/h120/P3160141.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-j_v8N1KPRfk/UzQvQZpCgcI/AAAAAAAAE8c/yLfS1qs1tsU/h120/P3160142.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-0mOqoTPt-Eo/U1Yj3Fa8PXI/AAAAAAAAFAc/zxFSMTPfCWE/h120/10150699_1420315664893284_147222714_n.jpg

Общинско първенство по футбол

14-21
март2014

На 14, 18 и 21 март СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора взе участие на общинското първенство по футбол за 2013/2014 учебна година. Нашето училище попадна в група с отборите на  СОУ "Максим Горки", IV ОУ "Кирил Христов" и IX ОУ "Веселин Ханчев" и след загуби отпадна в груповата фаза.

 

I кръг от Държавното първенство по вдигане на тежести

15
март2014

В държавното лично-отборно състезание в Асеновград взеха участие 356 състезатели от над 40 спортни клуба от цяла България. Елена Руменова (XI клас) завоюва първо място и въпреки, че беше единствената представителка на своя клуб "Аполон", това беше достатъчно и завоюването на второ място за девойки отборно. Други представители на нашето училище са Асен Асенов (IV място) и Руси Михайлов (V място).

Турнир по вдигане на тежести "Павел Костов"

14 декември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

ТСК "Аполон" организира турнир за подрастващи момчета и момичета в памет на Павел Костов – един от първите треньори на този спорт в Стара Загора.
Покана за участие в надпреварата са получи състезатели от Сливен, Хасково, Пловдив и Сопот. Класирането се извършва по системата "Синклер" - без категории.
Отличия завоюваха Елена Руменова (злато) и Руси Михайлов (бронз).

https://lh5.googleusercontent.com/-1C4Vkslfnjo/Uw3a_qG9QII/AAAAAAAAEz8/3tpBVZCZYak/h120/20131029-UWSFPUVUZBA-1383035403.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-szY2RdrBjJQ/Uw3a_0w6JaI/AAAAAAAAE0A/Pp_6untSqQo/h120/20131029-VHPDQUQKKDB-1383035425.jpg

/ Прави отляво-надясно: първи е Асен Асенов, трети е Стефан Стефанов, а четвърти е треньорът им Тихомир Китанов /

За 2013 г. тежкоатлетическия клуб подпечата лидерската си позиция в България като стана отборен шампион на държавното първенство за мъже и жени. С помощта на учениците-тежкоатлети от СОУ "Христо Смирненски" старозагорският клуб изпраща най-успешната година в своята история. Клуб "Аполон" финишира с голяма преднина, като за годината събра 930 точки, докато втори остана отбора на Сливен с 480, а трети - състезателите на Левски с 430.

/ за амбициите на Руси Михайлов и Елена Руменова /

Ползван източник: http://www.starozagorci.com/news-9726.html
Видео канал на Стефан Стефанов: http://www.youtube.com/channel/UCECXvWTj6TsIYGnikwBflmQ/videos

Футболен турнир "Банско Гардения къп"

декември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

Арсени Михайлов, участник в Подготвителна "Б" група и ученик от 5 а клас на СОУ "Христо Смирненски" завоюва индивидуалната награда за голмайстор на турнира по футбол провел се в Банско.
Децата на "Берое", родени през 2002 година заеха второ място на турнира "Банско Гардения къп". Възпитаниците на Атанас Рибарски бяха най-добрия отбор в надпреварата, но липсата на шанс и пропуските във финалната среща ги лишиха от триумф. Във финалният мач старозагорци завършиха 1:1 в редовното време с домакините от "Банско", но отстъпиха след изпълнение на дузпи.

Страницата на младата надежда на футболен клуб "Берое" - http://www.beroe.bg/player/arseni-mitkov-mihaylov/
 

https://lh5.googleusercontent.com/-wM6_N4TgYMY/UrQ3_6XZ3II/AAAAAAAAEsI/EMphfZySaEs/h120/1459850_757282484299041_236153310_n.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-FhoghbPiewg/UrQ3_wV5dZI/AAAAAAAAEsE/OPx7Scf17v4/h120/1450810_757273237633299_1867106178_n.jpg

/ Арсени с отбора в Банско и с приза за голмайстор /

Вътрешно-училищно първенство по баскетбол

28 ноември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

Спортните празници на СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора завършиха с турнира по баскетбол за 5-и и 6-ти клас. Във физкултурния салон на училището се изиграха 9 баскетболни срещи, в които се включиха над 50 деца от 7 паралелки на училището.
Победители станаха отборите на 5В и 6 Б клас.

Резултати от турнира в V клас:

26.11.2013 г. 27.11.2013 г. 28.11.2013 г.
5А – 5Б 6:4 5А – 5В 7:12 5А – 5Г 10:4
5В – 5Г 7:3 5Б – 5Г 6:14 5Б – 5В 3:27

Резултати от турнира в VI клас:

26.11.2013 г. 27.11.2013 г. 28.11.2013 г.
6А – 6Б 7:19 6Б – 6В 12:0 6В – 6А 0:10

Международен ден без тютюнопушене

19 ноември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

За втора поредна година СОУ "Христо Смирненски" - гр. Стара Загора отбеляза Международния ден за борба с тютюнопушенето с демонстративна футболна среща под надслов "СПОРТ БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ". Тази година честта се падна на паралелките 5Г и 6В клас - победителите във вътрешно-училищното първенство.
Най-напред специалния гост – Христо Белчев – председател на Областния съвет на БФС – Стара Загора поздрави двата отбора и им пожела да бъдат истински спортисти без да използват цигари в ежедневието си.
Срещата премина оспорвано и завърши с минимална победа за отбора на петокласниците.

https://lh6.googleusercontent.com/-2SB7jQDGHvM/Uox2m8ayv0I/AAAAAAAAEnk/8JVjIDtvsSI/h120/SAM_1980.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-dwPO0noW0KA/Uox22AjOTRI/AAAAAAAAEns/oi-rFWn_N60/h120/SAM_1983.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-G0GA3Wad6oU/UoxpcbI-ltI/AAAAAAAAEm8/l5sNvkYhNrA/h120/3+%281%29.jpghttps://lh5.googleusercontent.com/-y0eJE_onVPY/Uox23wk5u0I/AAAAAAAAEn0/Wk0REj-mgO8/h120/SAM_1978.JPG

Вътрешноучилищно първенство по тенис на маса

15 ноември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

На 15 ноември се проведе и Вътрешно училищно първенство по тенис на маса. Във физкултурния салон на училището се изиграха  2 турнира: за 5-7 клас и за 8-12 клас.

ПОБЕДИТЕЛИ

5-7 КЛАС

8-12 КЛАС

1. Валентин Генчев (6а) 1. Петьо Тодоров (12 клас)
2. Младен Младенов (7а)  
3. Андон Андонов (7а)  

Вътрешноучилищно първенство по футбол

12 ноември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

Над 100 ученици от 12 паралелки взеха участие на проведеното на 12-ти, 13-ти и 14-ти ноември Вътрешно училищно първенство по футбол на СОУ "Христо Смирненски". Изиграха се  20 футболни срещи на малки вратички (минифутбол) в двора на училището.  Мачовете предизвикаха огромен зрителски интерес, като най-оспорваните срещи събраха публика над 100 зрители.
Главен съдия на турнира беше Стефан – охранителят в училище, които отсъди безпристрастно всички спорни моменти от мачовете.
В отделните  възрастови групи първите места спечелиха: 5Г клас, 6В клас, 7Б клас и 8А клас.

https://lh5.googleusercontent.com/-0zluzOERNIk/Uonfv9Q4DCI/AAAAAAAAEmk/pXyXlS9rBWU/h120/SAM_1789.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-3kk-O3ay4Go/Uonfwz9D_YI/AAAAAAAAEmo/5gsIiC_9AZg/h120/SAM_1794.JPG

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА - 5 КЛАС
Дата Час Класове Резултат
12.11.2013 14:00 5А - 5Б 0:3
12.11.2013 14:30 5В - 5Г 1:5
13.11.2013 14:00 5А - 5В 4:4
13.11.2013 14:30 5Б - 5Г 0:5
14.11.2013 14:00 5А - 5Г 1:3
14.11.2013 14:30 5Б - 5В 1:2
КЛАСИРАНЕ - 5 КЛАС
МЯСТО КЛАС МАЧОВЕ ПОБЕДИ РАВНИ ЗАГУБИ Г. Р. ТОЧКИ
1 3 3 0 0 13:2 9
2 3 1 1 1 7:10 4
3 3 1 0 2 4:7 3
4 3 0 1 2 5:10 1
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА - 6 КЛАС

 

Дата Час Класове Резултат
12.11.2013 15:00 6А - 6Б 6:2
12.11.2013 16:00 6А - 6В 1:3
13.11.2013 15:00 6Б - 6А 1:1
13.11.2013 16:00 6Б - 6В 0:3
14.11.2013 15:00 6В - 6А 1:0
14.11.2013 16:00 6В - 6Б 1:1
КЛАСИРАНЕ - 6 КЛАС
МЯСТО КЛАС МАЧОВЕ ПОБЕДИ РАВНИ ЗАГУБИ Г. Р. ТОЧКИ
1 4 3 1 0 8:2 10
2 4 1 1 2 8:7 4
3 4 0 2 2 3:10 2
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА - 7 КЛАС

 

Дата Час Класове Резултат
12.11.2013 15:30 7А - 7Б 0:3
12.11.2013 16:30 7А - 7В 1:7
13.11.2013 15:30 7Б - 7А 2:1
13.11.2013 16:30 7Б - 7В 2:1
14.11.2013 15:30 7В - 7А 2:1
14.11.2013 16:30 7В - 7Б 2:2
КЛАСИРАНЕ - 7 КЛАС
МЯСТО КЛАС МАЧОВЕ ПОБЕДИ РАВНИ ЗАГУБИ Г. Р. ТОЧКИ
1 4 3 1 0 9:4 10
2 4 2 1 1 12:6 7
3 4 0 0 4 3:14 0
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА - 8 КЛАС

 

Дата Час Класове Резултат
12.11.2013 17:00 8А - 8Б 3:0
13.11.2013 17:00 8Б - 8А 0:5
КЛАСИРАНЕ - 8 КЛАС
МЯСТО КЛАС МАЧОВЕ ПОБЕДИ РАВНИ ЗАГУБИ Г. Р. ТОЧКИ
1 2 2 0 0 8:0 6
2 2 0 0 2 0:8 0

Вътрешноучилищно първенство по лека атлетика

11 ноември 2013 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

https://lh6.googleusercontent.com/-bZyTHEgMNlk/UoHpPefvvfI/AAAAAAAAElg/-hLM_rFpb54/h120/23423434.jpg
Арсени е звездата на
детския отбор на Берое

Арсени Михайлов (5а) и Татяна Андонова (5в) обраха всички награди на проведеното на 11.11.2013 г. вътрешноучилищно първенство по лека атлетика. В отделните дисциплини Арсени и Татяна завоюваха 2 първи и 1 второ място с което спечелиха ПЪРВО място в общото класиране съответно при момчетата и момичетата. Техни подкласници останаха Димо Атанасов (5г) и  Неделина Асенова (5в), които спечелиха по 1 първо и 2 втори места в различните видове спорт.

 

Ето крайните класирания във всички дисциплини:

МОМЧЕТА

50 МЕТРА ГЛАДКО БЯГАНЕ - МОМЧЕТА
1. Арсени Митков Михайлов (5а) 8,48
2. Димо Димов Атанасов (5г) 8,54
3. Илия Ангелов Илиев (5б) 8,62

600 МЕТРА – МОМЧЕТА
1. Арсени Митков Михайлов (5а) 1,37 мин
2. Димо Димов Атанасов (5г) 1,43
3. Антон Зунков Чобанов (5г) 1,48

СКОК ОТ МЯСТО  - МОМЧЕТА
1. Димо Димов Атанасов (5г) 1,82
2. Арсени Митков Михайлов (5а) 1,75
3. Илия Ангелов Илиев (5б) 1,65
3. Стефан Господинов Димитров (5г) 1,65

 

 

МОМИЧЕТА

50 МЕТРА ГЛАДКО БЯГАНЕ – МОМИЧЕТА
1. Татяна Жулиетова Андонова (5в) 8,68
2. Неделина Галинова Асенова (5в) 8,76
3. Радка Христова Михайлова (5а) 8,84

300 МЕТРА – МОМИЧЕТА
1. Неделина Галинова Асенова (5в) 1,12
2. Татяна Жулиетова Андонова (5в) 1,14
3. Сиби Михайлова Стефанова (5в) 1,17

СКОК ОТ МЯСТО -  МОМИЧЕТА
1. Татяна Жулиетова Андонова (5в) 1,80
2. Неделина Галинова Асенова (5в) 1,60
2. Минка Недялкова Димитрова (5г) 1,60

ДЪРПАНЕ НА ВЪЖЕ
5г клас – отборен победител