Тържества за учебната 2011/2012 г.

Международен ден за защита на децата

1 юни 2012 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

Днес, точно в 10.00 часа в СОУ "Христо Смирненски" - град Стара Загора, над 120 ученика рецитират в хор стихотворението "Аз съм българче" от Иван Вазов. Това събитие е по инициатива на образователен портал "Академика БГ" и се провежда за втора поредна година.

Рецитацията даде начало на богат празничен концерт подготвен от ученици в ІV клас. С него те отбелязват завършването на начален етап от основната степен на образование, 1 Юни – Международен ден на детето и началото на лятната ваканция.
Концертът бе озаглавен "Ваканция, здравей!" и изпълнен с много веселие песни и танци. Настроението от сцената се предаде и на всички присъстващи в залата – ръководство на училището, учители, родители и ученици.


"Ваканция, здравей!"
 

Изпращане на абитуриентите и честване на 24 май

24 май 2012 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif


За поредна година под звуците на песента "Един неразделен клас" зрелостниците от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора си взеха довиждане със своите учители и по-малките си съученици.


За тях беше подготвена празнична програма. Чаровните малчугани от подготвителен и IV клас ни понесоха във вихъра на мексиканските танци и на българските хорá.


Директорът на училището г-жа Пенка Трандева отправи поздрави, пожелания за здраве и успешна реализация на младите хора. По-малките получиха грамоти и предметни награди за отличен успех, активно участие в спортни състезания, извънкласни дейности, включително традиционното пролетното почистване на училищния двор.

Празникът донесе много емоции и настроение на всички участници и техните родители!
Успешен път в живота на завършилите ученици!

Пролетно веселие

05 април 2012 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

Изпълнени с пролетно настроение от предстоящите големи християнски празници Цветница и Великден и ромския празник – 8 април, днес учениците от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, заедно се веселиха.
Всички присъстващи танцуваха и пяха заедно с участниците. На сцената разкриха своите таланти рапъри и певци  от подготвителен клас, брейкъри от ІV клас, вокална група от V клас, брейк група от VІІ клас и майстори на кючек от VІІ и ІХ клас.

Публиката беше въодушевена не само от  изпълненията на ученици  от нашето училище, но и от обучаваните в различни умения деца във  фондация "Дон Боско". Даровитите изпълнители се представиха с  модерен балет, изпълнение на китари, песни и жонглиране с диаболо.


Пролетният празник е начало на дългоочакваната ваканция и красивите християнски празници.


Ръководството на СОУ "Христо Смирненски", поздравява целия учителски колектив, учениците и техните родители с предстоящите празници и пожелава на всички здраве и настроение!

Освобождение на България от турско робство

03 март 2012 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

И през 2012 г. подготовката по отбелязването на Националния празник на Република България донесе много артистични трепети и настроение на децата – участници в празничната програма.

/ Галя Минкова - участничка в драматизация по Христо Ботев /

Химнът на Република България и последвалата песен „Вятър ечи”, изпълнена от вокална група „Медени звънчета” вдъхновиха танца на най-малките четници. Героинята Райна Княгиня развя знамето и постави началото на изпълнения с емоции празник. С много патриотизъм децата изиграха своя хайдушки танц със саби.

/ ВГ „Медени звънчета” с муз. р-л г-жа Георгиева /


По-големите ученици представиха литературната композиция „Освобождение” и драматизация по стихотворението „Пристанала” на Христо Ботев.


Тържеството завърши с песента "Татковино" запята и от всички ученици, родители и гости на днешния празник!
Честит празник!
 

Коледно тържество

22 декември 2011 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

В духа на  училищните традиции, на 22.12.2011г. в СОУ "Христо Смирненски" се проведе пъстро и весело Коледно тържество.
Присъстващите зрители - учители, родители и ученици, добиха коледно и новогодишно настроение с атрактивно представената от участниците богата литературно-музикална програма.
Тя е плод на усърдната работа на учители и ученици.
В нея участваха:

  • Коледарска група с ръководител г-жа Стоянка Георгиева;

  • Сборна група ученици от четвъртите класове, с ръководетели – г-жа Елизабета Цонкова, г-жа Благовестина Василева и г-жа Нели Жечева, които изпълниха популярни коледни песни;
  • Добри Танев от ІІІ в клас, изпълни на флейта коледна мелодия;
  • Сборна група ученици от подготвителните класове с ръководетели – г-жа Ангелина Костадинова, г-жа Катя Иванова и г-жа Станка Андонова, представиха танц на снежинките и сурвакарски танц;

  • Вокална група "Медени звънчета" с ръководител г-жа Стоянка Георгиева, повдигна настроението с весели коледни мотиви ;
  • Фолкролна група "Китчица" с ръководител г-жа Стоянка Георгиева, раздвижи духа на присъстващите с хороводни тракийски народни песни;

  • Театрална група "Край огнището" с ръководител г-жа Петя Илиева, разкри пред зрителите част от ромската култура и традиции. Участниците възпроизведоха един от най-тачените от ромите празник. Ромската Нова Година - "Банго Василий";

Училищното ръководство пожелава на всички ученици и техните родители весело изкарване на новогодишните и коледни празници, много здраве и успехи!
 

Честване Деня на народните будители

25-28 октомври 2011 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-b9zvy8W6YaM/TwblJtCbRyI/AAAAAAAAB94/MJ_Br03HRWg/s891/separatorr.gif

https://lh3.googleusercontent.com/-nNIMFQV5knE/Tq5dKczbcOI/AAAAAAAABtw/wjf6dde5uGE/s640/3986384g.jpg

Цялата седмицата от 25.10 – 28.10.2011 г. бе посветена на този светъл празник. В два поредни дни учениците от VII-XII клас гледаха учебен филм за Вазовия род. Петокласниците и шестокласниците усилено се готвеха за тематична викторина.

https://lh5.googleusercontent.com/-X924tMT0ZGM/Tq5dKd7VVqI/AAAAAAAABt4/H6v3gWRGxHM/s600/3986385H.jpg

Оформените два отбора "Верея" и "Боруй" премериха сили в директен двубой, показвайки много знания за народните будители от своя роден град. Публиката се включи с много емоция и ентусиазъм, отговаряйки на въпроси за старозагорски книжовници, просветители и революционери. Отново най-атрактивни бяха децата от подготвителните групи, облечени в четнически униформи.

https://lh3.googleusercontent.com/-6VI9NMBxSgk/Tq5dKSCfxiI/AAAAAAAABt0/p3G0rW9Leag/s600/3986383a.jpg
/ г-жа Георгиева и ВГ "Медени звънчета" /

Всички участници бяха приятно изненадани от подготвените за тях награди.