ТЪРЖЕСТВА ЗА УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА
Завършване на начален етап и концерт за Деня на детето

01
юни2016

Учениците от 4а,б,в клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора подариха на своите съученици, родители, учители и гости най-артистичния подарък за Детския празник 1 юни: едночасово музикално-танцово шоу с много смях, спомени и цветно настоение.
Възпитниците на г-жа Елизабета Цонкова, г-жа Благовестина Василева и г-жа Катя Иванова отпразнуваха своето успешно завършване на начален етап с любимите си песни и танци в ритъма на лятото. Момичетата изпълниха „Светът е хубав, светът е чудесен“, „Ваканция“, „Детски лудории“ и дори разходиха публиката до пустинята Сахара с песента „Камилска история“.
Рецитирането на любими откъси от класически лирични произвдения беше поврено на кавалерите. Момчетата поздравиха приятелите си със „Стихотворение за приятелството“, а учителите си с „На учителя с любов“.  
По време на тържеството вниманито на публиката беше ангажирано и с презентацията, прожектирана на украсената сцена, като на слайдовете динамично се редуваха снимки от класната стая със сериозни моменти на учене и весели моменти на игри, както и емоционални послания на порасналите ученици към техните любими госпожи.
Кулминацията на деня беше танцът на момичетата под звуците на „Детска планета“, който взриви публиката с елементите от модерен балет и гимастически обръчи и ленти.
Четвъртокласниците получиха грамоти, подаръци и поздравления от директора на училището г-жа Пенка Трандева в категориите „Отличен успех“ и „Участие в извънкласни дейности“.
Екипът на СОУ „Христо Смирненски“ пожелава на бъдещите петокласници на добър час и много бъдещи академични и артистични успехи!

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Изпращане на абитуриентите

11
май2016

В деня на Кирил и Методий – 11 май, песента „Един неразделен клас“ огласи училищния двор.
След издигане на националния флаг и посрещане знамето на училището започна празничната програма по случай Деня на славянската писменост и култура и изпращане на випуск 2016.
Началото на празника поставиха четвъртокласниците с песента „Ваканция“. „Азбучно хорце“ извиха най-малките, първокласниците, които вече са в очакване на своята първа лятна ваканция.
Фолклорна група „Китчица“ поздрави зрелостниците с изпълнение на песента „Девойче, бело, цървено“. Г-жа Трандева – Директор на училището, поздрави всички с предстоящия светъл празник и връчи награди на изявили се ученици в международни и национални конкурси и състезания.
Грамоти за висок професионализъм и издигане престижа на училището получиха преподаватели и ръководители на изявени ученици.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Празник на буквите

20
апр.2016

През учебната 2015/16 г. в „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се обучават 81 първокласници.
На 20 април усмихнати, емоционални и щастливи чаровните малки ученици пяха, танцуваха и рецитираха в препълнената празнично украсена зала.
Празникът бе подготвен с много любов от техните учители, с активната подкрепа на не по-малко ентусиазираните родители.
Направили първите стъпки в овладяването на българския език, първокласниците получиха възторжените аплодисменти на публиката и подаръци от ръководството на училището.

https://lh3.googleusercontent.com/--eCXiw8o9Zw/VTIG1Zpu5QI/AAAAAAAAGg8/0AH9rX2r8UgjdvsO9yiiBAet5slbxj5JwCCo/s64-Ic42/YouTube-logo-full_color.png

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Трети март

1
март2016

С „Танц на знамената“ децата от подготвителните групи в СОУ „Христо Смиренки“, гр. Стара Загора откриха тържеството по случай националния празник на Република България – Трети март. Малките знаменосци вдъхновиха всички гости, родители и съученици със своето изпълнение.
Празничната програма продължи с песента „Де е България“ на учениците от IV клас, чиито облекла бяха в унисон с българския трикольор. За патриотичната атмосфера допринесе и Мъжката фолклорна група с изпълнението на песента „Кой уши байряка“.
Водещите Младен и Бони и четвъртокласниците Бонка, Божидар и Петко изпълниха революционни стихове и стихове за родината.
Празничната програма завърши с песните на ФГ „Китчица“ „Провикна се Недината майка“ и „Калинка цвете бере“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Банго Васил

14
ян.2016

Банго Васил е прекрасен повод за богати трапези, песни, танци и веселие.
Традицията разказва как Банго Василий спасил ромите от измръзване в планината и затова в знак на уважение те наричат този ден Василица.  
Петокласничките Добрина и Амдие разказаха на малките ученици от първи и втори клас за обичаите и традициите на празника с презентацията „Василица”. От своя страна второкласниците изненадаха учителите и гостите с много стихотворения и наричания   за здраве, щастие и берекет.
 

Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Утре е Коледа, празник голям! Светът да е бял, да е чист като храм!

17
дек.2015

„Пей звънче“ и „Коледна песен“ огласиха украсената празнична зала на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора изпълнени от ВГ „Бонбони“. Чаровните деца от подготвителните групи изпълниха „Танц на снежинките и джуджетата“ и песничка за Дядо Коледа, които предизвикаха бурните аплодисменти на препълната с ученици, родители и учители зала.
Хип-хоп и рок танц изпълниха група от четвъртокласници, в центъра на които изгря звездата на петгодишния Асен, чието изпълнение плени присъстващите.
По традиция зазвучаха народни песни и пристигнаха коледарите, които наричаха за здраве и плодородие.
Директорът на училището – г-жа Трандева поздрави всички с предстоящите коледни и новогодишни празници и връчи награди на ученици без отсъствия.

Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

17
дек.2015

Подготвителна група

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

1-ви ноември - Денят на народните будители

29
окт.2015

С рецитала „Кой събуждал умовете“ малките третокласници поставиха началото на тържествения ден, посветен на българските книжовници, просветители и революционери.
Седмокласниците подготвиха викторина и показаха много знания за живота и творчеството на видни български поети и писатели. В оспорвана битка победи отборът на 7 б клас.
За положените усилия състезателите получиха награди - книги.
С много ентусиазъм се включиха и четвъртокласниците, които рецитираха стихотворения за будителите.
Изпълненията на ВГ „Бонбоните“ и ВГ „Медени звънчета“ развълнуваха всички.
Популярната песента „Хубава си, моя горо“ бе запята от участници и гости на празничния ден.
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...