ТЪРЖЕСТВА ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
Ваканция, здравей!

04
юни2018

На 4.06.2018 г. първокласниците от СУ „Христо Смирненски“ с грейнали очи и усмихнати личица отбелязаха края на учебната 2017/2018 година с „Бал на приказните герои“. На сцената се срещнаха най-известните персонажи от обичани детски приказки. Феята Ала-Бала ги разбърка така, че всеки от тях трябваше да си спомни от коя приказка е дошъл и с кого трябва да се срещне. Накрая немирната фея разбра, че е постъпила глупаво, като е омагьосала героите. Разкая се от сърце и обеща никога повече  да се намесва в приказния свят чудесен.
Всички деца герои се представиха със забавни песнички и стихчета. Кулминацията на тържеството беше танцът на малките мажоретки, който предизвика овациите на публиката.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

На 4.06.2018 г. учениците от 4 клас отбелязаха с празнична програма завършването на началния етап от образованието си. С огромно желание и ентусиазъм децата рецитираха, пяха и танцуваха пред своите родители, учители и съученици.
Най-старателните и трудолюбивите получиха грамоти и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Ден на българската просвета и култура

17
май2018

На 17.05.2018 г. в СУ “Христо Смирненски”, Ст. Загора с музика, песни и танци учениците отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Танц на мажоретките, стихове и песнички изпълниха ученици от подготвителен и първи клас. Вокална група “Росна китка” изпълни училищни песни.
Грамоти бяха връчени на изявили се в училищни и извънучилищни дейности ученици.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

С гордост и признателност

03
март2018

Учениците от СУ “Христо Смирненски” отбелязаха  тържествено 140-годишнината от Освобождението на България.
Деца от подготвителните групи с ръководители г-жа В. Костова и г-жа П. Димитрова изпълниха  песента “Знамето ни е трицветно”. Те показаха, че познават борците за свобода и знаят стихотворения за тях. Стихове за родината  рецитираха и  ученици от 3. клас.
Госпожа Велина Йотовска  и нейните артистични четвъртокласници от ЦДО отново ни изненадаха с прекрасно изпълнение  на сценка за Райна Княгиня и на песента  “Боят настана”. Към тях се присъедини  вокална група “Росна китка” с ръководител г-жа Д. Стоянова с песните “Кой уши байряка” и “Моя страна, моя България”, която беше подета от всички присъстващи.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Дядо Коледа и при най-малките

22
дек.2017

Всяко коледно желание може да се сбъдне, ако вярваме истински в него!
На 22 декември  2017 г. Дядо Коледа донесе подаръци на най-малките ученици от СУ „Христо Смирненски“. Те го поздравиха с много песнички и стихотворения. Радостта на децата споделиха и техните родители.
Коледният  празник се осъществи с подкрепата на единадесетокласниците Веселина Маева и Станил Генчев. Съвместната  дейност между  малки и големи ученици е традиция в нашето училище.
Това събитие се превърна в красиво изживяване за всички тях.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Коледно тържество

21
дек.2017

Коледното тържество в СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора започна с танц на джуджетата, изпълнен от най-малките и  най-чаровните ученици –децата от подготвителните групи, които зарадваха всички и с две изпълнения на коледни стихотворения.
Назад във времето ни върнаха децата актьори от 5 и 6 клас, с които заедно надникнахме в една българска къща на Бъдни вечер. Припомнихме си  традиционните български обичаи и посрещнахме най-скъпите гости коледарите, които благословиха стопаните на дома и наричаха за здраве, щастие и  имане. Техният възглас „Да бъде“ бе подет многократно от цялата зала.
Коледен поздрав към всички отправи вокална група „Росна китка“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

1 ноември – Искрица възрожденски огън

1
ноем.2017

На 31.10.2017 г. учениците от СУ „Христо Смирненски“ , Стара Загора отбелязаха тържествено 1 ноември – Денят на народните будители. Тържеството започна с изпълнение на вокална група „Росна китка“ и песента „Кой събуждал умовете“ . Искрица възрожденски огън разпалиха в сърцата на ученици, учители, родители и гости прекрасните момичета и момчета от 4. клас - ЦДО, под ръководство на г-жа Йотовска. Присъстващите станаха свидетели на един час по родолюбие, в който учениците, работейки в екип, разкриха с бои и слово своите представи за българския учител.
В образа на народния будител, който ходи с фенер и свети с лъчите на родолюбието и знанието, се превъплъти артистичният ученик Серхан.
Накрая участници и зрители в един глас запяха „Хубава си моя горо“.
Изявата е част от дейностите, заложени в плана на училището в изпълнение на националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през 2017/2018 учебна година.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...