ТЪРЖЕСТВА ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА
"Детско утро"

31
май2017

Празник на бъдещите първокласници
„Ако всяко дете се усмихне,
то Земята ще стане Слънце!
Ако всички деца запеят,
песен ще звучи на цяла Вселена!“

Да споделим заедно нашия празник!

24 май - Ден на българската просвета и култура

16
май2017

Звуците на националния химн поставиха началото на най-цветния, най-щастливия и  красив празник на просвещението, на мъдростта и радостта - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Усмихнати и облечени в празнични костюми момичетата от IV клас, под ръководството на г-жа Стоянова, запяха песента „Чудно горско цвете“, а Александър Рачев изпълни емблематичното българско стихотворение „Родна реч“. Радост и наслада предизвика изпълнението „Танц“ на децата от подготвителна група с р-л г-жа Димитрова.
Песните „Любимото училище“ и „Планетата земя“, представени от вокална група „Росна китка“, с р-л г-жа Димитрова, бяха подети от присъстващите ученици, родители и учители.
Най-добрите, отличниците в учебната работа, участниците в извънкласни и извънучилищни дейности от регионален и национален мащаб, бяха лично наградени от Директора на училището – г-жа Трандева. Сред тях се отличиха Богдана Златева (VII клас), Фредерика Михайлова (IX клас), Петьо Иванов (V клас), Георги Георгиев и Татяна Андонова (VIII клас) и Валентин Генчев (IX клас) – шампион от последния кръг от Държавното лично първенство по вдигане на щанги.
Г-жа Трандева поздрави всички с празника 24 май и пожела здраве, щастие, любов към книгите, постоянство и търпение в учебната ни и просветителска работа.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Трети март

3
март2017

Националният празник Трети март бе отбелязан в СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора с тържествен концерт „Знамето ни е трицветно“ и „Вятър ечи, Балкан стене“ прозвучаха в изпълнение на четвъртокласниците с р-л Надка Стоянова.
Ученици от III, V и VII клас се превъплътиха в героите от откъса „Радини вълнения“ от Вазовия роман „Под игото“.
Дечица от III клас рецитираха стихове за Родината.
Фолклорна група „Росна китчица“ изпълниха патриотичните песни „Хубава си моя горо“ и „Къде си вярна ти, любов народна“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

14 февруари - традиции и съвременност

14
февр.2017

Тази година очакваният с трепетно вълнение 14 февруари бе отбелязан по нов и нетрадиционен начин от учениците от ГЦО - III клас с учител Велина Йотовска.
Светът на големите отколе е бил винаги любопитен и предизвикателен за децата. На тайнството на любовта и приятелството са подвластни всички възрасти.
Отговорите на своите въпроси малките артисти този път потърсиха в музиката, поезията и литературата. Детските вълнения намериха израз в чувственото пресъздаване на образците на Елин-Пелиновата проза („Ангелинка“ и „Ветрената мелница“), съвременната любовна лирика на Марин Тачков и авторски стихове.
С особен трепет и закачливо намигване малките хороводци танцуваха в ритъма на обичаната от всички песен „Мятало Ленче ябълка“. Компютърната презентация по песента на Хилда Казасян и Тодор Колев „Големи и малки“ бе сполучливо подбрано начало и финал на празника под мотото: „Малки сме, ще разберем, когато порастем…“.
Децата получиха специална благодарност от ръководството на училището и поздравления от Теодора Вавова - коориднаторка на проекта „Заедно в час“.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Дядо Коледа на гости на подготвителните групи

23
дек.2016

Песни, танци и стихове представиха децата на коледното утро на своите родители и учители. Дядо Коледа ги зарадва с много подаръци.
Желаем Ви Весела Коледа и щастлива Нова година!

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Дядо Коледа пристигна в СУ „Христо Смирненски“

20
дек.2016

С вълшебния танц на снежинките момиченца от подготвителните групи започна началото на празничния концерт. Талантливите млади дами омагьосаха публиката със своите бели копринени воали, които бяха ключов елемент в хореографията на танца и образуваха  зимна снежна феерия.
С гръмки овации родители, ученици и учители, посрещнаха и останалите участници в тържеството. Четвъртокласничките, пременени с коледни шапки на джуджета и празнични звънчета, поздравиха всички с класическата коледна песен „Над смълчаните полета“, а коледарите, облечени с народни носии и почуквайки с окичените със здравец и краваи геги, предизвикаха всеобща радост и повдигнаха настроението на участници и гости. Те наричаха за здраве, берекет и благополучие с песните „Стани ми, стани, нине“, „Долетея Коледо“ и „Коладе, ладе“.
Певиците от вокална група „Росна китчица“ с изпълнението на „Дядо Коледа пристига“ и „Алилуя“ накараха всички в залата да запеят и затанцуват заедно с тях.
Времето на коледно веселие, песни и добро настроение неусетно отлетя.
Всички се разделиха с пожелания за здрава, ползотворна и успешна 2017 г.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...