Извънучилищни и извънкласни дейности - 2014/2015 г.
Откриване на младежки център

08
септ.2015

На 8.09.2015 година четвъртокласници от нашето училище участваха в тържественото откриване на  дома на  Международния младежки център за работа с деца и младежи в риск - първия от четирите центрове в България.
На събитието присъстваха посланикът на Кралство Норвегия Н.Пр. Гюру Катарина Хелвик Викьор, областният управител Георги Ранов и заместниците му, представители на различни министерства и ведомства, заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, общински съветници и служители, гости от подобни центрове във Враца, Добрич и Пловдив, много граждани.
В спортната зала на новопостроената сграда учениците с особена радост и удоволствие  се включиха в разучаването на латино танци.

Зарежда се... Зарежда се...

Национален конкурс на ЮНЕСКО

21
юли2015

На 21 юли 2015 г. бяха определени победителите в Националния младежки конкурс „Културното и природното наследство на България – да помислим днес за нашето утре” за студенти от български университети и ученици над 15-годишна възраст от български училища.
Дипломатическият институт организира конкурса със съдействието на Националната комисия на РБългария за ЮНЕСКО, Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите по повод 70-годишнината от създаването на ЮНЕСКО. В рамките на конкурса бяха получени 115 разработки от 35 населени места в страната.
С поощрителна награда беше отличен Кънчо Атанасов от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора.

Церемонията по награждаване на отличените с първа и поощрителна награда ще се състои през месец септември 2015 г.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Екскурзия в софийския зоопарк

06
юни2015

На 06.06.2015 г. с ученици от СОУ „Христо Смирненски“ се проведе екскурзия до гр.София по Национална програма „На училище без отсъствия“.
Бяха посетени Националният исторически музей и зоологическата градина. Учениците се запознаха с безценни съкровища, открити по нашите земи и с разнообразието на животинския свят.
При обиколката из централната част на столицата видяха важни институции: храм-паметник „Александър Невски“, Народна библиотека, Президентство, Народно събрание, Софийски университет и др.
Всички участници в екскурзията останаха с приятни емоции от видяното и наученото през този ден.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

СПИН. Важно е да знаеш!

18
май2015

Под това мото в СОУ „Христо Смирненски“ се проведе мероприятие по случай 17 май - Международния ден за съпричастност със заболелите от ХИВ/СПИН.
Госпожа Валентина Спасова – главен учител по биология и здравно образование представи презентация „СПИН – живот или смърт”. В проведената дискусия на тема: „Разумен секс, споделена отговорност“ учениците се запознаха с пътищата за заразяване с ХИВ вируса, разбраха как не може човек да се зарази и какво поведение трябва да спазва, защото разпространението на ХИВ вируса зависи до голяма степен от рисковото поведение на хората.
С помощта на госпожа София Кирова учениците изработиха голяма червена панделка – международен символ на антиСПИН кампанията. Накрая всички участници получиха флайери с полезна информация.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс "Върви, народе възродени!"

14
май2015

През м. май 2015 г. завърши класирането на провелия се Национален ученически конкурс в гр. Ловеч.

В категорията есе на тема "Напред, науката е слънце!" I място във възрастова група V-VIII клас спечели ученичката Жасмина Михайлова (VIIIа клас) от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора.
Ръководител: Й. Стойчева - преподавател по БЕЛ.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Есето на Жасмина:

НАПРЕД, НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ
Есе


„Напред, науката е слънце” - една прекрасна метафора за значението на знанието в човешкия живот. Кой би могъл да го каже по-добре от един поет? Просто и мъдро! Оттук нататък всичко е в нашите ръце. Ще поемем ли бодро и смело по пътя на знанието? Ще сгреят ли сърцата ни неговите топли слънчеви лъчи? Или невежи и уморени като много от нашите родители ще се вайкаме, че няма работа, или ще я търсим далеч зад пределите на родината си, оставили дом и семейство.
Липсват ми мама и тати, които работят далеч, за да се чувстваме с брат ми добре. Виждам ги рядко, но помня съветите и напътствията им: „Учете се добре, слушайте своите учители, защото те ще ви дадат това, което никой и никога не може да ви отнеме!“
Никога не бях се замисляла над думите им до този момент. А сега, пишейки, разбирам колко са били прави. Никой не може да ми вземе това, което съм научила в училище. Знанието е моето най-голямо богатство, всеки ден си ходя с него, а никой не може да ми го отнеме. Една китайска поговорка гласи: „Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде."
Скъпите джиесеми, които се надпреварваме да имаме, могат да ни бъдат откраднати или да ги загубим, както се случи при някои мои съученици. Марковите маратонки и якета се износват или стават демоде. В науката няма демоде. Върху старите знания се трупат нови, следващите поколения се учат от опита на предходните. Първоучителите са написали буквите и са предначертали пътя, по който да вървим.
Оплакваме се днес, че домашните са много, а задачите са трудни. Охкаме, че утре имаме контролна. А на тях нима им е било лесно, крачейки в онези далечни размирни времена с подбити крака по прашните пътища, за да посеят семето на буквеното слово! Онова слово, от което се отказваме днес с лека ръка, предпочитайки латинските букви пред кирилските. И грешките във Facebook валят една след друга. Пишем „а“, защото няма „ъ“; пъшем „6“ вместо „ш“ и... без да разбираме ставаме все по-малко грамотни. Не владеем добре своя език, този, който Вазов с възхищение и обич нарече „език свещен на моите деди“. Предпочитаме интернет пред книгите, скрития уж под чина айфон пред тетрадката и учебника. Отказваме се от знанието, което единствено ще ни даде сили и увереност в утрешния ден. Даниел Уебстър, американски политик и сенатор, забележителен оратор, видна фигура в американския политически живот през първата половина на ХIХ век казва: „Знанията в действителност са голямото слънце на небосвода. Неговите лъчи разпръскват живот и енергия.“ Колко близко звучат неговите думи до тези на нашия Стоян Михайловски – „Напред! Науката е слънце,/което във душите грей!“
Да не забравяме тези думи и да не си спомняме за тях само на 24 май! Защото, за да живеем в един богат, красив и хармоничен свят, за какъвто мечтаем, трябва да бъдем умни, можещи и отговорни хора, поели от топлите и плодотворни слънчеви лъчи на науката и знанието.

Жасмина Андреева Михайлова – VIII a клас

 

В категорията за мултимедиен продукт на тема "Върви, народе възродени!" на III място, във възрастова група V-VII клас, се класираха Младен Неделчев (Vб клас) и Минко Минков (Vв клас). Учениците изготвиха презентация, кръстословица, интерактивна географска карта и игра, под вещото ръководство на Маргарита Илиева - преподавател по ИТ.


/ Отличената презентация /

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
/ Отличените ученици с техния ръководител /

Третата глобална седмица за пътна безопасност

08
май2015

На 08.05.2015 г. в СОУ „Христо Смирненски”, гр. Стара Загора учениците от 1-4 клас, под ръководството на г-жа Горанова, отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност. Логото на кампанията е „Спаси живота на децата”. Първокласниците , с помощта на по- големите ученици направиха демонстрация за безопасно преминаване на пешеходци и велосипедисти върху преносима площадка по БДП. Наред с правилата, осигуряващи безопасност, песните и усмивките на децата допринесоха за приятната атмосфера на инициативата.

https://lh3.googleusercontent.com/-VmkBPCsOwpc/VUyWcrrHg3I/AAAAAAAAGwI/t4rEzf8GUZI/h120/P5080085.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-c7MoNokUaRo/VUyWctTtVmI/AAAAAAAAGwU/2wzBOr_PjP8/h120/P5080089.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-iuWhEHifAYQ/VUyWcj5pigI/AAAAAAAAGwM/1UFLhC9hsnQ/h120/P5080088.JPG

Открит урок в ПГв

28
април2015

На 28.04.2015 г. в СОУ "Христо Смирненски" се проведе открит урок на тема "Аз ще бъда първокласник" с децата от подготвителна група "В" с ръководител Пенка Димитрова.

https://lh3.googleusercontent.com/-yyv-RfPsObA/VUd7z9L-HdI/AAAAAAAAGu8/leGa6bLMSXE/h120/IMG_9396.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-wEnxB5WI2xs/VUd72W5c22I/AAAAAAAAGvY/cQh1RvlD8sE/h120/IMG_9424.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-6TXOzepj18M/VUd7zyuv02I/AAAAAAAAGu4/zXMkfgWVTCY/h120/IMG_9404.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-eUHULl6D4N0/VUd7z9EVFWI/AAAAAAAAGu0/uTydZx0Ix0g/h120/IMG_9407.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-3AaVhWDEU1M/VUd70-LZ8II/AAAAAAAAGvk/FJVsfwJsWm8/h120/IMG_9409.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-yJblINJSHQY/VUd71HzAwDI/AAAAAAAAGvI/e5WvYr-llzY/h120/IMG_9413.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-rGYNvURUnoY/VUd71vkNpiI/AAAAAAAAGvM/E9WqhD9nPj8/h120/IMG_9422.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-9Hz9mre8Ygs/VUd72vPRCtI/AAAAAAAAGvc/6tlRmMKKN-s/h120/IMG_9432.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-4IYMX6zzBCw/VUd73uLSr0I/AAAAAAAAGvo/RnGYMI9NIWw/h120/IMG_9435.JPG

Пролетно състезание

28
април2015

На 28.04.2015 г. на спортната площадка на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се проведе пролетно състезание „Рисувам, пея и играя“, организирано от Методично Обединение „Изкуства, и  физкултура и спорт“.
Ученици от V, VI, VII клас премериха сили в спортно състезание по стрийтбол, щафета и лека атлетика. Първото място спечели Далас Димов от VII в клас. Втори се класира Мануел Николов от V б клас, а трети Кирил Кирилов от VI а клас.
В надпреварата за рисунка участваха отбор „Роза“ и отбор „Пеперуда“, като по-добри художници се оказаха отбора на цветята. Те показаха умения за работа в екип, в създаването на обща рисунка на тема „Пролет“. С награда бе отличена Розалинда Василева от VI в клас – капитанът на отбор „Роза“.
Певците от ВГ „Медени звънчета“ се погрижиха за празничното настроение с изпълнението на популярни народни песни. В края на пролетното състезание г-жа Пенка Трандева – Директор на училището връчи грамоти и предметни награди на отличилите се ученици. Всички останали участници получиха грамота за участието си в мероприятието.

https://lh3.googleusercontent.com/-sTZWRGR11Z0/VUDFrnU3fuI/AAAAAAAAGsk/y__bB371l-A/h120/DSCN0413.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-qJO6Y3jksnk/VUDFrmoEcEI/AAAAAAAAGss/IoTYroJZQw8/h120/DSCN0411.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-GRda-gLXobE/VUDFr56pULI/AAAAAAAAGso/VL3ChlyFxYo/h120/DSCN0421.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-GZBPTB75WL8/VUDFtMmn9MI/AAAAAAAAGtE/8gxYlmmHO9E/h120/DSCN0422.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-LpOaoLh2gpo/VUDFtW3UEcI/AAAAAAAAGtI/12CRPcqV_yw/h120/DSCN0430.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-5xvdiNdexGw/VUDFt7qB7-I/AAAAAAAAGs4/2cA_pAh4LME/h120/DSCN0437.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-yTzqRPT4T1g/VUDFvQpeZAI/AAAAAAAAGtM/Z76q319tngo/h120/DSCN0439.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-3G1A1A24_v0/VUDFwXF4rQI/AAAAAAAAGtU/kY6nlA6Ih6c/h120/DSCN0445.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-KQlU0ZNqYK4/VUDFwocWs5I/AAAAAAAAGtc/yzo5etAQ0Tw/h120/DSCN0448.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-qc41X-0U-6E/VUDFxNOAt_I/AAAAAAAAGto/kE9O86mj8Qc/h120/DSCN0464.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-gml_Z-jM8Jc/VUDFybA0MWI/AAAAAAAAGt0/qvvwkDbwuGs/h120/DSCN0478.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-P7nWTe2Z1l8/VUDFzAypGvI/AAAAAAAAGt4/HG8dB-3A0DE/h120/DSCN0479.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-WKIPw4BaHLQ/VUDHLShTzZI/AAAAAAAAGuU/BjoUAWEV5oI/h120/54%2B%283%29.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-R8jvWCuPo-o/VUDHLbOPNAI/AAAAAAAAGuY/3fsgUDux66w/h120/54%2B%281%29.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-aaTLqm2wDdM/VUDHLX46axI/AAAAAAAAGuQ/Ew_jmzkrfGg/h120/54%2B%282%29.jpg

 

Панорама на професионалното образование

28
април2015

На 28 април 2015 г. ученици от VII и VIII клас, с роководители М. Динчева и М. Христова посетиха "III панорама на професионалното образование". Събитието се проведе в Държавна опера - Стара Загора. Участваха над 25 учебни заведения от гр. Стара Загора и региона, като целта беше учениците да се запознаят с възможностите за продължаване на образованието си.

https://lh3.googleusercontent.com/-CkIbm28RvDU/VWgDsG9kTgI/AAAAAAAAHLg/ctJCCGhKo2Q/h120/111.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-wNGPq8-ndOk/VWgDsDRq-pI/AAAAAAAAHLk/snn_xvqumx4/h120/333.jpg

Проект "Бъди разумен. Живей без тютюнев дим."

24
април2015

Снимков материал по реализиране на проекта "Бъди разумен. Живей без тютюнев дим." - 2014/2015 г.

https://lh3.googleusercontent.com/-VsJFz_QATOQ/VTnb4LnskaI/AAAAAAAAGmQ/EHVyDGzh49c/h120/1.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-oReRXJgDtLw/VTnb-MN7ACI/AAAAAAAAGnY/G9YIC2F_k3o/h120/2.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-npp_wRXhhEs/VTncHvTprJI/AAAAAAAAGo4/JQTtEjMqla4/h120/3.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/--OEM36_ODlU/VTncOi0HnNI/AAAAAAAAGps/8JDnSz9d_8M/h120/5.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-DRJNssXAe4A/VTncNbZz1uI/AAAAAAAAGpc/Hqe7kdUf1S4/h120/5%2C5.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-sABw_NhB5X0/VTncMkxfP0I/AAAAAAAAGqA/EGUVBObEw8g/h120/4.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-6Jfv_vy5_jk/VTncPSwfrBI/AAAAAAAAGp8/HQeHp82_WtE/h120/6.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-2rZza3HAH-A/VTncPzDwt-I/AAAAAAAAGqI/eS22602sfWU/h120/7.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-Oh9-tV2-O8A/VTncRWRH9RI/AAAAAAAAGqE/6cSABXuwurM/h120/8.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-KKjaM6jy2fY/VTncRrxqlSI/AAAAAAAAGqY/2n7HuTuOxHU/h120/9.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/--6U6nKDio5I/VTnb4I8l_3I/AAAAAAAAGmg/G-ELoA3phsY/h120/10.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-IAM7Bzr63sE/VTnb4HJz80I/AAAAAAAAGmU/KKOJrdFyfnk/h120/11.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-tZlIVOTN0xA/VTnb46iNuAI/AAAAAAAAGmc/5bWESmuPCu8/h120/12.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-HTC9uGi666M/VTnb5qFtMkI/AAAAAAAAGmo/2ujOOYPhI24/h120/13.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-IuyxVXwryTk/VTnb6RcDd1I/AAAAAAAAGms/VZ1Pmok8RGA/h120/14.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-OtSnIfa-SqY/VTnb6sLAgII/AAAAAAAAGnc/i6DE0A7sPpQ/h120/15.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-1PrVt98jj1M/VTnb7qxFSvI/AAAAAAAAGm8/rL_YDbqGNak/h120/16.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-ow9sD4JbWwk/VTnb8nZj-DI/AAAAAAAAGnA/xweYTj1mTuY/h120/17.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-uJSSOKfsoIk/VTnb9ICLWrI/AAAAAAAAGnE/KJIwuLh4L8Y/h120/18.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-hVFo8kMgdDk/VTnb9hw5c4I/AAAAAAAAGnQ/z2Qkwd9iDJA/h120/19.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-XtEs-2HWs9g/VTnb_U0VRcI/AAAAAAAAGnw/467DNUkhcd0/h120/20.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-H0zASl9hGGM/VTncAJjdxMI/AAAAAAAAGnk/aJy2GlZBNSU/h120/21.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-v6j9MZXTO-4/VTncAb9315I/AAAAAAAAGoE/EXOORuUPh68/h120/22.JPG https://lh3.googleusercontent.com/-vykSffjImPI/VTncBQy-EXI/AAAAAAAAGn8/FQQ0HyIzOx0/h120/23.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/--lglOIxrDAc/VTncCoDYMoI/AAAAAAAAGoA/g2089pz-6ww/h120/24.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-6lnlyzw_2Ek/VTncEREuY-I/AAAAAAAAGoc/-8QqJ9WnHBM/h120/25.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-AUAedvxe6jU/VTncE0bYeLI/AAAAAAAAGok/FUytG4xSZ9o/h120/26.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-8oSbsH-wfK8/VTncFHT5M-I/AAAAAAAAGoU/WArOaQfxJu0/h120/27.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-6hxzfuO9eBc/VTncGWIK-RI/AAAAAAAAGog/srNJ2xmv7Mw/h120/28.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-fHueF3XPwi8/VTncIWoyPxI/AAAAAAAAGo0/yIlJ1jOItks/h120/29.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-OVEQaIVTtKs/VTncIAMK2vI/AAAAAAAAGow/csfsLKfrFs8/h120/30.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-L_l_cYrnlSY/VTncJYLesjI/AAAAAAAAGpM/-LlKrM707DE/h120/31.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-YpWyMTspZF0/VTncJiLeGDI/AAAAAAAAGo8/_IItTMJW5t4/h120/32.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-wULjQjOKADg/VTncKMwW1PI/AAAAAAAAGpE/V4SojE6YFuY/h120/33.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-MnpSk3S950E/VTncK19mHDI/AAAAAAAAGpU/2F1lVqut9PE/h120/34.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-OFtIWne_VvM/VTncL_DgcZI/AAAAAAAAGpo/v9_cmmkYZgA/h120/35.JPG

На гости на Еленския балкан

18
април2015

На 18 април 2015 г. се проведе екскурзия с учебна цел до гр. Елена на възпитаниците от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора.
Това пътуване е елемент от работата ни по НП "На училище без отсъствия", Мярка "Без отсъствие". В него участваха ученици от V до XII  клас, включени в програмата. Екскурзията е напълно безплатна за тях и се финансира от програмата.
Всички с удоволствие се запознаха с историята на църквата "Св. Никола" в гр. Елена, с интерес разгледаха даскалоливницата към нея, направиха пешеходна разходка из забележителностите на града и оттам потеглиха към Къпиновския и Присовския манастир. Децата за първи път усетиха красотата на Еленския балкан и се потопиха в атмосферата на нашето минало от XII-XIII век. Истинско възхищение у тях предизвика черковната украса, икони и стенописи.
https://lh3.googleusercontent.com/-ToP16SDNecU/VTXtK47rtyI/AAAAAAAAGjQ/57bMmJsxUIc/h120/Zarata_logo_Smachkano.png

https://lh3.googleusercontent.com/-hrgmgfBawVA/VTTaApU3olI/AAAAAAAAGiM/t99ZYfrgxYc/h120/elena10.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-UyNs4Ji0l20/VTTaAtX4E5I/AAAAAAAAGiI/mGb-DdVezlg/h120/elana8.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-0FU56OXNIDs/VTTaBrAntsI/AAAAAAAAGiQ/Z68y952T9Fs/h120/elena7.jpg

V Национален конкурс за компютърна рисунка

14
април2015

С успех за нашето училище приключи провелият се през м. март V Национален конкурс за компютърна рисунка, колаж, фотография и 3D view "Виртуална пролет" на тема "Моето родно място - минало и настояще".
В категорията 3D view на първо място беше отличен Димитър Георгиев от 8а клас от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора с панорамния изглед на античния форум "Августа Траяна", държавната опера, регионалния исторически музей, художествената галерия и драматичния театър "Гео Милев". Същият ученик спечели и второ място в категория Фотографии, в своята възрастова група.
От нашето училище участие в конкурса взеха ученици от VII и VIII клас, с худ. р-л г-н Илиев, които подготвиха и изпратиха триизмерни панорами на забележителности в Стара Загора и авторски фотографии.

https://lh3.googleusercontent.com/-5Y25umFh9WE/VSzN4BHhw0I/AAAAAAAAGgY/dFB68OsEpBw/h120/SAM_3387.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-Q3LUapfFojk/VSzOb27CN3I/AAAAAAAAGgg/bhHG_EnbgMk/h120/PhotosynthLogo.png
/ отличените творби /

Тютюнопушене или здраве - изберете сами

14
април2015

Под този надслов на 16.04.2015 г. в СОУ „Христо Смирненски“ се проведе здравно предаване – представителна изява от работата по проект „Бъди разумен. Живей без тютюнев дим“. С този проект училището участва в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюнев дим 7“. Целта на това мероприятие беше по един нетрадиционен, интересен и достъпен начин учениците да обогатят своите знания за огромната вреда от тютюнопушенето.
Под ръководството на г-жа Валентина Спасова – главен учител по биология и здравно образование и ръководител на проекта, участниците демонстрираха своя артистичен талант като се вживяха в ролите си на водещи на телевизионно предаване, гости в телевизионно студио, лекар и пациент...Показаха и завидни познанания за произхода на тютюна, за вредата, която нанася тютюнопушенето върху всички органи и системи в човешкия организъм. Накрая участниците разрушиха огромната цигара, направена от цигарени кутии, в знак на протест против тютюнопушенето.
Всички присъстващи бяха поздравени от фолклорна група „Китчица“ с р-л г-жа Стоянка Георгиева.
Беше интересно и забавно. Учениците показаха, че вместо да пушат могат да правят много други неща – да пеят, да рисуват, да танцуват...

https://lh3.googleusercontent.com/-Sj1ojmnyPG8/VTSuy4YwvII/AAAAAAAAGhg/vWT2A2o4-Kw/h120/23.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-s4S5ST4mgk4/VTSuyumtz2I/AAAAAAAAGhY/msl0nEGqrig/h120/26.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/--iF8x-E-kAA/VTSuywBjt6I/AAAAAAAAGhc/-6fLvEVtOHM/h120/27.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-S3ULkEUM_2I/VTSuqL0C7mI/AAAAAAAAGhQ/QXrTxpvJfRs/h120/32.JPG
 

Пролетен поздрав

18
март2015

Поздрав по случай настъпващата пролет, изготвен от г-жа Маргарита Илиева - преподавател по информационни технологии.

Занятие по БДП в ПГ

12
март2015

Интерактивно занятие по БДП се проведе в ПГг с класен ръководител М. Вълкова на тема "Пътувам с велосипед".

https://lh3.googleusercontent.com/-VGEW1IHyS6Y/VQGaZ5Tm3qI/AAAAAAAAGaY/wdf0wyos3CQ/h120/IMG_8686.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-FTlceqPXSHk/VQGaZ4TmH0I/AAAAAAAAGbI/ya8zbbgngLY/h120/IMG_8687.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-y0lot_QQOBk/VQGaa1MIJ_I/AAAAAAAAGag/75BIoMDNsUM/h120/IMG_8688.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-C0rXvYobHGY/VQGabclW8AI/AAAAAAAAGao/AD-U5d095v8/h120/IMG_8696.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-u-VnjtyV07U/VQGabky5cHI/AAAAAAAAGas/pWtQwrQLEZ4/h120/IMG_8701.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-a9Qu0kDGo2E/VQGacHwKGQI/AAAAAAAAGa0/JtaTsCuU5oE/h120/IMG_8702.JPG

Националeн конкурс „Любовта в нас”, Варна 2015 г.

14
февр.2015


На 14 февруари в зала „Пленарна” на Община Варна се проведе награждаването на лауреатите от XVIII издание на Националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас”, Варна 2015 г.

https://lh4.googleusercontent.com/-exYvckmvcpQ/VPmbsS-RTHI/AAAAAAAAGZA/VgjuOvCJPJ0/h120/SAM_3021-.jpg

В раздел „Компютърни визуални изкуства”, на второ място журито отличи ученика от СОУ "Христо Смирненски" - 8-класникът Димитър Георгиев (на снимката със заслужения плакет), с худ. р-л г-н Илиев. Първа награда не беше отсъдена и второто място поделиха двама ученика, и двамата от Стара Загора.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Иван Портних и е включен в Националния календар на МОН за извънкласни и извънучилищни дейности. Участие взеха 385 ученици от цялата страна.

/ отличената презентация на Димитър /

II Национален конкурс "България в картини и слово"

26
февр.2015

На провелият се II Национален конкурс "България в картини и слово" участие взе Исус Цанков от VII в клас с изработен от него видеоклип. Авторската творба е на тема "Забележителностите в Старара Загора" и изразява отношението към значими културни, исторически и природни забележителности в България с цел тяхното популяризиране.

 

Военно обучение

25
февр.2015

И през втория учебен срок се проведе военно обучение за учениците от 9-ти и 10-ти клас. Лекторът – старшина Георги Маринов Янев – главен сержант на батальон за защита на силите към втора механизирана бригада, гр. Стара Загора, представи пред нашите ученици четири теми в следния график:

ДАТА ТЕМА КЛАС
04.02.2015 г. Гражданско-военни отношения. IX
11.02.2015 г. Българската армия – структура, въоръжение и екипировка. X
18.02.2015 г. Критична инфратруктура и участие на формированията от въоръжените сили в оказване помощ на населението. IX
25.02.2015 г. Участие на въоръжените сили в операции и мисии извън територията на страната. X
Ден на розовата фланелка

25
февр.2015

Всяка година последната сряда на февруари е известна като деня на розовата фланелка – инициатива за борба срещу тормоза в училище.
СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора отбеляза този ден, посветен на толерантността и разбирателството в училище, чрез няколко инициативи. Във фоайето, под ръководството на г-жа Спасова (на снимката), ученици V и VI клас представиха своя плакат. А по време на часа на класния ръководител ученици от V и VI клас присъстваха на презентация, посветена на този ден. Те размениха помежду си мисли за приятелството и вярата в доброто.

https://lh4.googleusercontent.com/-5ev7nOnc6Nk/VO77vecQUfI/AAAAAAAAGSs/kpQ9U5LBrVg/h120/P2250024.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-4nG039IHpi0/VO77vSJHQtI/AAAAAAAAGSw/85Wes85dbdw/h120/P2250027.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-clpLiygAjiQ/VO77vbxRMPI/AAAAAAAAGSo/B3n1FP3WoSA/h120/IMG_8617-.jpg

Почитаме паметта на Апостола

19
февр.2015

142-годишнината от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски бе отбелязана в нашето училище. За големия идеолог и неуморен организатор на българската национална революция и борец за народни правдини се прожектира презентация, изготвена от ученици от V-VIII клас под ръководството на преподавателите от МО Гражданско образование - Бойка Стоева и Райно Чипилев. Декламации от произведения на Ботев, Вазов и други възрожденски автори за Васил Левски бяха изпълнени от учениците.

 

https://lh6.googleusercontent.com/-diFe2jt6Y3o/VOXHJED8OnI/AAAAAAAAGSU/GkVMwYVBD3Q/h120/P2190015.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-Tcx96yFgzXY/VOXG8fMa-ZI/AAAAAAAAGR0/RdQ2NJCOl1Y/h120/P2190003.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-iquK0d-snRM/VOXG8WTmj6I/AAAAAAAAGR4/zFJnjPsE0OA/h120/P2190004.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-kLcYwi4hjiI/VOXG9UD2uEI/AAAAAAAAGSI/W2vdSr3g8po/h120/P2190011.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-GypTaK_mVms/VOXG8WArFWI/AAAAAAAAGSA/7egQnhyn1r4/h120/P2190001.JPG

Оперетна постановка "Макс и Мориц"

17
февр.2015

На 17 февруари 50 третокласника от нашето училище посетиха оперетната постановка Макс и Мориц. Събитието се финансира по Националната програма “На училище без отсъствиш‘‘, мярка „Без отсъствие‘‘.

https://lh5.googleusercontent.com/-hrYjx7cXx_c/VPBjfREL1YI/AAAAAAAAGVE/Y-PlSo2wos8/h120/1.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-6qbK4U3v88k/VPBjfqR9ZpI/AAAAAAAAGU8/a-CNYGro_g4/h120/7.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-csa-Kj9t9Ks/VPBjfJUrGGI/AAAAAAAAGU4/TVqB4Z3xizQ/h120/6.JPG

Международен ден на любовта

14
февр.2015

По традиция за поредна година СОУ „Христо Смирненски’’ отбеляза международния ден на любовта с множество инициативи.
В традиционния конкурс за рецитиране на любовна лирика се включиха над 20 ученици от 3-ти до 8-ми клас. Победител стана Татяна Андонова от 6в клас, а нейни подвластници – Бонка Славова от 3б клас и Младен Кинов от 5б. За всички участници имаше много изненади и разбира се – награди.
В часовете по Изобразително изкуство бе организиран конкурс за Изработване на детска рисунка или картичка. Тук първите три места грабнаха Младен Кинов (5б клас), Недка Колева (5а) и Стефка Михайлова (5а).
Във фоайето на училището бе изложен тематичен постер на тема „Свети Валентин – ден на любовта’’, изработен под ръководството на г-жа Валентина Спасова, а в часовете по СИП - Здравно образование г-жа Спасова прожектира  пред учениците презентация на тема ‘’Любовта в нас’’, след това бе попълнена  Анкетна карта на тема  „Проблемът СПИН’’.
Под ръководството на г-жа Владева, по време на междучасията, ученици от училището организираха базар с валентинки, който разнесе предпразничното настроение сред всички.

https://lh5.googleusercontent.com/-wLt5mG61PWY/VOMKlORNPHI/AAAAAAAAGRU/joiBEGxdKEI/h120/IMG_8576.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-jXmawHI-lLY/VOMKlPFV8aI/AAAAAAAAGRY/u07Gng1KMh0/h120/IMG_8582.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-1JXjCsDLSFQ/VOMLKWjpvdI/AAAAAAAAGRk/2iCHOzIYO9E/h120/IMG_8590.JPG

Коледни изяви

16-19
дек.2014

Коледаритe на прием в Община Стара Загора


На 19.12.2014 г. групата Коледари в нашето училище с ръководител г-жа Стоянка Георгиева бяха на прием в Община Стара Загора и с песните и изпълненията си зарадваха всички служители на Общината. Г-жа Иванка Сотирова – заместник кмет на град Стара Загора награди учениците с богата почерпка.

https://lh5.googleusercontent.com/-HJQmdTb_fZw/VMnukIUnt7I/AAAAAAAAGO0/Z_5XiIfgeCo/h120/DSCF4458.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-mJtD9Xat-vs/VMnukdrzkQI/AAAAAAAAGOw/h9i3GUGEODs/h120/DSCF4476.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-zSiuqxrEg-I/VMnujiq42tI/AAAAAAAAGOs/GCUXga2zKmQ/h120/DSCF4485.JPG


Детско коледно парти


На 18.12.2014 г. всички ученици от четвъртите класове на нашето училище взеха участие в Детско коледно парти, проведено в ресторант „Тифани”. Събитието е част от дейностите по НП „На училияе без отсъствия”, мярка „Без отсъствие” и се финансира по тази програма.


Коледарите на Педагогическия съвет


На 16.12.2014 г. бе спазена хубавата традиция Коледарите да участват в Педагогическия съвет. Коледарите поздравиха целия педагогически колектив на училището, а Директорът – г-жа Пенка Трандева ги зарадва с много лакомства и изненади.

https://lh4.googleusercontent.com/-NFtrc9CRcZE/VMnv8xpbf0I/AAAAAAAAGPI/3_jGK0_9ut0/h120/IMAG4257-.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-qPS-shW33bs/VMnv8wyGyJI/AAAAAAAAGPM/pnPFcI6jyMo/h120/IMAG4259-1.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-2FjhoqgyNZQ/VMnv81wTi0I/AAAAAAAAGPQ/A-YOPPVGh74/h120/IMG_8401-.JPG 


Коледен поздрав от ученици


Учениците от V-VII клас на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора поздравяват всички учители и ученици с настъпващите празници - Коледа и Нова Година. Под наставничеството на г-жа М. Илиева, с много старание и ентусиазъм те изразиха своята признателност към учителите си и ръководстовството на училището.

Открит урок за еволюцията на писмеността

18
дек.2014

На 18 дек. 2014 беше изнесена лекция на МО "Математика и информатика" на тема "Запаметяващите устройства."
Учениците се запознаха с еволюцията на устройствата ползвани за запис на информация, със средствата и материалите, с които това се осъществява. Активно участваха разпознавайки от ежедневието си онези средства и устройства лежащи в основата на човешкото знание. Проследиха човешкия прогрес с всички съпътстващи го трайни начини за консервиране на опита. Научиха за нови методи да се преодолеят разстояния и времеви граници.
За изнесената презентация от г-н Илиeв (преподавател по ИТ) помогнаха Димитър (8 а клас), Мариана (11 клас) и Живка (11 клас).
Бяха ползвани съвременни ИКТ методи за удобно и заинтригуващо презентиране - широкоекранен стенен монитор и мрежови режими на компютърната мрежа.
Срещата завърши с проявите на изкуство и откъс от научно-популярният филм Tenacious DNA.

Поздрав на коледарите

01
дек.2014

Предстоят едни от най-светлите празници в годината - Коледа и Нова година. По традиция нашето училище и тази година посрещна своите коледари. Те отправиха благослов за здраве и берекет към Директора на СОУ "Христо Смирненски" Пенка Трандева-Рибарска и към целия учителски колектив.

 

Международен ден за борба с болестта СПИН

01
дек.2014

Нашето училище организира множество инициативи във връзка с първи декември – международния ден за борба с болестта СПИН. Учениците от СИП "Здравно образование" изготвиха тематично табло, което бе поставено във фоайето на училището.
Госпожа Валентина Спасова изнесе лекция пред ученици от 8-ми и 9-ти клас по темата, а след това учениците попълниха и анкетни карти, в които показаха много добри познания по проблема.

 

 

https://lh5.googleusercontent.com/-9sZJFm-NAWA/VH2UXenmJXI/AAAAAAAAGHo/fWUCl4EKKQE/h120/IMG_8356-.jpg

Военно обучение

26
ноември2014

Завърши военното обучение за първия учебен срок за учениците от 9-ти и 10-ти клас на нашето училище. Лекторът – старшина Георги Маринов Янев – главен сержант на батальон за защита на силите към втора механизирана бригада, гр. Стара Загора, представи пред нашите ученици четири теми в следния график:

ДАТА ТЕМА ЦЕЛЕВА ГРУПА
05.11.2014 г. Отбрана на страната и задължения на гражданите на Република България. IX клас
12.11.2014 г. Подготовка на страната за отбрана. IX клас
19.11.2014 г. Въоръжените сили на България. X клас
26.11.2014 г. Съвременни въоръжени сили на Република България. X клас
Екскурзия в гр. Казанлък

22
ноември2014

Ученици от 4-12. клас  от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора посетиха историческия музей в гр. Казанлък, гробницата на тракийския цар Севт III „Голяма Косматка“ и храм-паметника „Рождество Христово“ в гр. Шипка.
Екскурзията е част от предвидените дейности по проект „На училище без отсъствия“, Мярка „Без отсъствие“.
Учениците бяха впечатлени от изложените в историческия музей експонати – средновековна керамика, хладно и огнестрелно оръжие, накити и монети, златния венец на Севт III и др.
Докоснаха се до обичаите на траките, надниквайки в гробницата на Севт III, строена през втората половина на V в. пр. Хр.
Удивиха се от блясъка на позлатените куполи и огромните камбани на храм-паметника в гр. Шипка, изграден в стила на руските църкви от 17 век в памет на руските войници, загинали през освободителната Руско-турска война.
Доволни, щастливи и изпълнени с емоции, учениците запечатаха този ден в своите фотографии.

https://lh3.googleusercontent.com/-Dt04YaFpvPA/VHRdl9vH6ZI/AAAAAAAAGG8/YhIko0RrcgQ/h120/SAM_2782.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-8_v1JQRCDrU/VHRdlzxu76I/AAAAAAAAGHA/-VnlpauFv5Y/h120/SAM_2786.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-zPh68MymwmE/VHRdl34oU3I/AAAAAAAAGHE/fks3nVTID3o/h120/SAM_2790.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-jFeQ155CIP0/VHRdmxEt0cI/AAAAAAAAGHM/jkPn2N8ZOJk/h120/SAM_2795.JPG

Международен ден без тютюнопушене

20
ноември2014

По традиция Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. На този ден Министерство на здравеопазването призовава всеки пушач да се опита да положи началото на отказване от тютюнопушенето в името на собственото си здраве, както и здравето на близки и приятели, които присъстват в обкръжението му като пасивни пушачи.

И тази учебна година нашето училище отбеляза 20 ноември с множество инициативи:

  • Госпожа Албена Василева организира състезание за най-добра картичка, посветена на борбата с цигарите. В конкурса се включиха над 60 ученици от пети до осми клас, а най-добрите картички намериха място на специално табло, което ще краси фоайето на нашето училище.

https://lh5.googleusercontent.com/-iaZiHyPgzjU/VHLVVvboytI/AAAAAAAAGGQ/_keWNtII7M8/h120/IMAG4147.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-w_K2gMfClDA/VHLVVORZUMI/AAAAAAAAGGM/UPd23FsZUME/h120/IMAG4150.jpg

  • Учителите по физкултура и спорт огранизираха демонстративни футболни срещи под надслов „Спорт без тютюнев дим’’. Срещата между 7-ми и 8-ми клас завърши наравно 1:1, като при изпълнението на дузпи по-точни бяха осмокласниците – победа с 3:2. Срещата между 5-ти и 6-ти клас завърши със зрелищно реми 3:3, а при дузпите с 2:1 победиха петокласниците.

https://lh4.googleusercontent.com/-3uAA2myp8nQ/VHLU9gLvcqI/AAAAAAAAGF8/oFZB2GIaBb8/h120/%D1%841.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-sP_M-7DfVX4/VHLU95ULDBI/AAAAAAAAGGA/HrEsm2XQb0o/h120/%D1%842.JPG

  • Кампанията завърши  с лекция на тема „Опасността от тютюнопушенето”, изнесена от Галина Димитрова – психолог към РЗИ Стара Загора. След лекцията на учениците беше направено измерване на  въглеродния монооксид в издишан въздух с апарат piCO+ Smokerlyzer.

https://lh3.googleusercontent.com/-dMse8WmO230/VHLWKg1yCmI/AAAAAAAAGGk/roeekvxMGao/h120/IMG_8314.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-BBWx_R4cojE/VHLWK1f1-XI/AAAAAAAAGGg/0WxPnDCEYPU/h120/IMG_8324.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-Qzao1pgh4Ws/VHLWK31onLI/AAAAAAAAGGc/0aP7CpHj_Dc/h120/IMG_8325.JPG

Арт ателие на тема "Не на омразата"

13
ноември2014

На 13 ноември 2014 г. Международен младежки център Стара Загора и Община Стара Загора съвместно организираха арт ателие на тема „Не на омразата“. На събитието, провело се в Младежки дом Стара Загора, с огромно желание и ентусиазъм се включиха и ученици от нашето училище. Рисунките на Райна Иванова (10 клас), Зоя Йорданова (9 клас) и Исусана Асенова (6а клас) бяха отличени и избрани да красят фоайето на Община Стара Загора на специална изложба, която ще бъде организирана в края на месеца.

https://lh4.googleusercontent.com/-9irVFwlhj_E/VGmyWyWLfWI/AAAAAAAAGEQ/boN1arxZyag/h120/SAM_2517.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-1eRA-5vYz_Y/VGmyUGPZeHI/AAAAAAAAGEE/p6s4rEVnYM4/h120/SAM_2529.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-vPJa317BPrc/VGmyThC_kkI/AAAAAAAAGEA/sfSEC1Pe4uY/h120/SAM_2528.JPG

Лекция "От конфликта до насилието"

13
ноември2014

На 13 ноември 2014 г. от 12:30 в класна стая № 26 се проведе лекция на тема "От конфликта до насилието", на която присъстваха ученици от 5а,б,в и 6в клас. Живко Желев, обществен възпитател от Местната комисия за борба и превенция на престъпността при малолетни и непълнолетни, завладя аудиторията с интересните теми и факти, които изложи пред учениците и остави траен отпечатък в съзнанието им.

https://lh6.googleusercontent.com/-PeiXG6J2Azk/VGmytKIIuKI/AAAAAAAAGEc/s7FDpvQBSpQ/h120/SAM_2511.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-R1owZbJ16J4/VGmys-dOhhI/AAAAAAAAGEg/wYwxbF8i4co/h120/SAM_2512.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-cNJB0P7KcDE/VGmytDO7PrI/AAAAAAAAGEY/zwmiR_T5VcY/h120/SAM_2513.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-vv0Jilx1KuA/VGmyucnJW1I/AAAAAAAAGEo/WYMpJwPrHeM/h120/SAM_2514.JPG

Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

6-14
ноември2014

СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, отбеляза 16 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия с множество инициативи. Всички ученици – от най-малките до най-големите, бяха запознати от своите учители с опасностите на пътя по предварително изготвен график:

Дата Час Клас Вид дейност Тема
06.11.2014 г. 11:20 – 11:55 I презентация Пътни знаци
07.11.2014 г. 16:40 – 17:15 II презентация На пътя е опасно
07.11.2014 г. 12:40 – 13:20 III презентация Опасности на пътя
06.11.2014 г. 12:40 – 13:20 IV презентация Движа се безопасно до училище
11.11.2014 г. 12:30 – 13:10 V – VIII презентация Правила за поведение по пътищата
14.11.2014 г. 12:30 – 13:10 IX - XII лекция Шофиране без риск
1 ноември - ден на народните будители

1
ноември2014

По случай един от най-българските празници - 1-ви ноември, в нашето училище се проведе викторина с участието на ученици от V до VIII клас. Всички участници показаха завидни знания, като акцентираха върху историята на родния град и приноса на видни местни революционери, книжовници, културни и църковни деятели. Презентация с текст и образите на будителите, съпровождаше думите на състезателите.
С песни и стиховорения в чест на будителите най-малките ученици от I и III клас внесоха емоция и настроение.
В тържеството се включи и публиката, към която също бяха отправени въпроси.
Всичките ентусиазирани участници получиха награди.

https://lh6.googleusercontent.com/-d8vxSuQsXZg/VFN_jAzmdcI/AAAAAAAAF_4/8t9oTcGUJBg/h120/S8000171.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-kIETNpavtX8/VFN_eFgYf8I/AAAAAAAAF_A/pKZECpf1pk8/h120/IMG_6728.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-eWulYGj5fYY/VFN_eb-UhoI/AAAAAAAAF_E/3ZSekjStT1w/h120/IMG_6753.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-o5UicI3wHLU/VFN_e3zzEsI/AAAAAAAAF_I/qHI2Wg3ZW6E/h120/IMG_6757.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-4suqazhvvUw/VFN_f0TrZGI/AAAAAAAAF_Y/M4C7PCkCSKo/h120/IMG_6775.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-ywgfu4vAPYU/VFN_g-enbGI/AAAAAAAAF_k/LY3XrCAU-Qs/h120/IMG_6779.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-bvaPLDCW3RE/VFN_hEqUrCI/AAAAAAAAF_g/0aq8id21yDQ/h120/IMG_6787.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-gtzvqT2SR_U/VFN_jtpqX5I/AAAAAAAAF_8/l_hBd4jAp1Q/h120/S8000175.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-lzX2hvsKAzA/VFN_h9IS3OI/AAAAAAAAF_s/VzDTmMWEfI4/h120/IMG_6798.JPG


Ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора взеха участие в тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 1 ноември – Ден на народните будители. За учениците от петите класове поднасянето на цветя пред паметника на Методий Кусев в парк "Аязмото" беше истински урок по родолюбие.

https://lh5.googleusercontent.com/-8xz_1SHQvDQ/VFOP5Ma5kVI/AAAAAAAAGAQ/gwFs9Mp0F3Y/h120/S8000229.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-jCf0WcRLIRE/VFOP5CYgReI/AAAAAAAAGAU/mFH9KvCKiKo/h120/S8000231.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-QR0cFp-KEQ4/VFOP47WsMeI/AAAAAAAAGAY/nX7SpOCMFbw/h120/S8000233.JPGhttps://lh4.googleusercontent.com/-FRx7Wel8Ipc/VFOP6BEQTGI/AAAAAAAAGAk/6RPw-Kp2LQk/h120/S8000236.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-Yt6n9ky_0h0/VFOP6Ww8HwI/AAAAAAAAGAg/sFb0j-LaTBA/h120/S8000237.JPG

Европейската седмица на програмирането

14
окт.2014

На 14 октомври 2014 г. в СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, се отбеляза Европейската седмица на програмирането. Инициативата е подкрепена от всички членки на Европейския съюз и е насочена към привличане на учители и ученици в дейности, които ще популяризират добрите практики в развиването на дигитални компетентности и насърчат изучаването на информатиката.

Участници в занятието от СОУ "Христо Смирненски" бяха ученици от 9-12 клас. Те представиха две презентации на тема "История и бъдеще на програмирането и изчислителната техника". Аудиторията беше запозната с приложенията в ежедневието и потенциала на програмируемите устройства като средство за повишаване на жизнения стандарт. Прожектирани бяха видео материали, посветени на съвременните технологии в информатиката и бяха разгледани различните аспекти, в които програмните езици водят със себе си прогреса.

Чети с мен

30
септ.2014

Във връзка с инициативата на Президента на Република България "Чети с мен", стартирала на 28 септември 2014 г., в СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора се проведе литературно четене. Събитието се проведе на 30 септември в училищната библиотека. Взеха участие ученици от VI и VIII клас, които прочетоха свои любими произведения от български автори.

https://lh6.googleusercontent.com/-AATpefSmA1w/VC6AnXO2_-I/AAAAAAAAF8Q/acSvPMNAnHg/h120/P9300552-.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-HbB3N5yo4eA/VC6AnX06GKI/AAAAAAAAF8I/PnjsWjl2O0g/h120/P9300548-.JPGhttps://lh6.googleusercontent.com/-h8_u2EUbjI0/VC6AnnTlJEI/AAAAAAAAF8M/azzf84Zy6EE/h120/P9300554-.JPGhttps://lh5.googleusercontent.com/-RwSA9SvbckA/VC6AoqicvLI/AAAAAAAAF8Y/pq1kX-CIeO4/h120/P9300555-.JPG

Конкурс на тема "Светът на кристалите"

26
септ.2014

На 26 септември 2014 г. в Регионална библиотека "Захарий Княжески", гр. Стара Загора, във връзка с "Европейската нощ на учените" се проведе презентиране и награждаване на отличените участници в конкурс за мултимедийни продукти на тема "Светът на кристалите". Конкурсът е национален по международен проект.
Представител на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора беше Надежда Илиева, ученичка от VII а клас, която спечели III място сред всички участници и  получи грамота и подаръци.
Работата на ръководителя Маргарита Илиева беше отличена със сертификат за участие в конкурса.

https://lh4.googleusercontent.com/-vb4TDzRK7os/VC6BW0vG4LI/AAAAAAAAF8w/aTOt3vbxrpI/h120/P9260517-.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-J37_nzzQbZA/VC6BWkIimcI/AAAAAAAAF8o/azEVi6ALWtI/h120/P9260520-.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-4v_-iTHnUds/VC6BXPc8qNI/AAAAAAAAF8s/mNV6Atnz9Bg/h120/P9260528-.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-gkcYMYjihYc/VC6BXphmhsI/AAAAAAAAF9I/BrxXeYyzi1I/h120/P9260529-.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-B32SSFNcx_8/VC6BYO1vNeI/AAAAAAAAF88/tsdKrc6snfI/h120/P9260534-.JPGhttps://lh3.googleusercontent.com/-1Z1Y9JOfaPY/VC6BYczz2HI/AAAAAAAAF9A/pBXvb_Ayhjc/h120/P9280546-.JPG


/ отличената презентация /