ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ - 2015/2016 г.
Обучителен семинар в Боровец

09
юли2016

Учители от СОУ „Христо Смирненски” – гр. Стара Загора съчетаха полезното с приятното на Боровец, хотел „Лион“. Преподавателите участваха в изнесена вътрешно-институционална квалификация на тема: „Предизвикателства и акценти”, размениха добри практики и направиха равносметка за изминалата успешна година.

II национален ученически конкурс „Вазовата България“

04
юли2016

Поощрителна награда спечелиха шестокласници от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора във Втория национален ученически конкурс „Вазовата България“, под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.
Младен Неделчев и Сашо Колев, под ръководството на преподавателя си г-жа Маргарита Илиева, подготвиха компютърна презентация за живота и делото на Иван Вазов, с която участваха в обявения от Община Сопот и къща-музей „Иван Вазов“ ученически конкурс „Вазовата България“. Той бе посветен на 166-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература. В конкурса се включиха над 500 ученици от цяла България, над 50 училища от български училища в Кипър, Испания, Украйна.
На 8 юли наградите бяха връчени на официална церемония в експозиционната зала на къща музей "Иван Вазов" - Сопот. Събитието уважи вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова.


/ отличената презентация /

Участие в Националния учителски събор

19
юни2016

Ваня Троева и Силвия Виденова (помощник-директори по учебната дейност), Ирена Димитрова (старши начален учител), Тодорка Владева (старши учител по английски език) и Богдана Денчева (младши учител по английски език) бяха избрани за делегати от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора и присъстваха на Националния учителски събор на 19 юни 2016 г. в зала „Арена Аремеец“, гр. София, огранизиран от Министерство на образованието и науката.
Общо 250 учители от област Стара Загора се включиха в събора и чуха приветствията на президента на Република България г-н Росен Плевниелив, министъра на образованието и науката г-жа Меглена Кунева, зам.-министъра на образоването и науката г-н Диян Стаматов, кмета на столична община г-жа Йорданка Фандъкова, комисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич, както и представянията на колеги учители и директори от цялата страна на живо и под формата на кратки видео материали.
Целта на събора, на който присъстваха 12 хиляди учители, бе да се разяснят новите положения в закона за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август 2016 г., и да се поднови традицията с учителските събори. Водещи на събитието бяха Мария Игнатова и Димитър Рачков, а музикалните поздрави бяха отправени от детски фолклорен ансамбъл с кабагайди за откриването на събора и песни на група "Легендите“.
 

Зарежда се... Зарежда се...

V национална ученическа конференция на Фондация „Заедно в час“

11
юни2016

Андрей Андреев, Илчо Генчев, Станил Генчев и Цаньо Динев от 9. клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора представиха училището си по време на националната ученическа конференция „Образование за успеха на всяко дете“ в гр. Пловдив на 11.06.2016 г. Петото издание на конференцията, организирана от Фондация „Заедно в час“ с цел представяне на добри примери от класни стаи в България, в които ученици от 1 до 12 клас са поели отговорност за своето учене, се състоя на територията на Нова сграда на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Сред официалните гости на конференцията, посетена от над 400 души, бяха президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, принцеса Лоурентин ван Оранйе от Холандия – специален пратеник на ЮНЕСКО за грамотността, и д-р Запрян Козлуджов – ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“.
9. клас на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора спечели мястото си като официален финалист в конференцията с кандидатурата си още през месец април, когато класът изпрати описание на идеята за голямата си цел за края на учебната годината от часовете по английски език – да заснемат и монтират двуезичен филм за училището си на тема успех, чрез който да представят своите възгледи за мотивацията, да развият знанията си по английски език и умението си за работа в екип и да поканят още ученици да учат с тях в училище.
Във връзка с конференцията четиримата участници от 9. клас получиха лидерската роля да монтират още един филм: 10-минутно видео с интервютата на още 4 класове от различни училища в България, в което учениците от гимназиален етап заедно отговарят на въпроси какво ги мотивира да продължат образованието си. Общият филм беше прожектиран симултанно в двете основни зали на конференцията, а Илчо Генчев и Станил Генчев взеха участие в дискусията в една от залите, където учениците на сцената отговаряха на въпросите на публиката, споделяйки какви цели си поставят за своето бъдещо развитие.
Деветокласниците от СОУ „Христо Смирненски“ бяха придружени от трима свои учители: г-ца Богдана Денчева – младши учител по английски език и ръководител на проекта, г-жа Диана Стоянова – старши учител по английски език, и г-н Иван Георгиева – учител по ФВС, както и от семейството на един от финалистите. И учениците, и учителите се включиха в работилница на тема „Как да развием презенатационните си умения“, организирана от ученици от с. Граф Игнатиево, област Пловдив, като отборът от Стара Загора презентира своите идеи на тема „Рецепти за успех“ и разгледа щандовете с представянето на големите цели на други участници в конференцията.
Вдъхновени от успешото си включване в събитието, четиримата деветокласници от СОУ „Христо Смирненски“ споделят, че си поставят дори по-високи цели за следващата учебна година и ще разкажат на своите съученици за преживяванията си с цел развиване на по-нататъшната им мотивация за учене.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Втори национален конкурс „България в картини и слово”

27
май2016

През м. март се проведе Вторият национален конкурс за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация и видеоклип „България в картини и слово” 2016 г. Трето място завоюва ученикът Георги Георгиев (VIIа) от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора в направление мултимедийна презентация и видеоклип в първа възрастова група (VI-VIII клас), с худ. р-л г-н Илиев. За високото си постижение той беше награден с грамота и бронзов медал.
Конкурсът е организиран от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Търговище и Обединен детски комплекс – Търговище.

Зарежда се...

Целите на конкурса са да се предостави възможност на учениците да създават материали, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България, да се провокира творческият потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора.


/отличената презентация на Георги Георгиев /

XVIII Национален фестивал на детската книга

9
май2016

Поощрителни награди във втора възрастова група на XVIII Национален фестивал на детската книга, Сливен 2016 получиха Елена Желязкова и Ангелина Стоянова от VIII а клас на СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора. Те взеха участие в изработването на театрални кукли - "Пипи дългото чорапче" и "Господин Нилсон".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Международен ден за съпричастност със засегнатите с ХИВ и СПИН

15
май2016

Във връзка с 15 май – Международен ден за съпричастност със засегнатите с ХИВ и СПИН в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се проведоха следните мероприятия:

  • Изработване на картички-сърце с послание;
  • Анкета на тема: „Какво знаем за СПИН“;
  • Мултимедийна презентация на тема: „СПИН и сексуално предавани болести“;
  • Оформяне на кът със здравно-образователни материали за СПИН.
Третата глобална седмица за пътна безопасност

4
май2016

На 4 май 2016 г. в СОУ „Христо Смирненски”, гр. Стара Загора учениците от 1-4 клас, под ръководството на г-жа Златина Горанова, отбелязаха Третата глобална седмица за пътна безопасност.
Децата се запознаха с правилата, осигуряващи безопасност за движение по пътищата, а песните и усмивките допринесоха за приятната атмосфера на инициативата.

Зарежда се...

Областен конкурс „Маскарадните игри през моя обектив”

28
апр.2016

Община Стара Загора и Центърът за наука, култура и изкуство организираха за пета поредна година детски областен фотографски конкурс на тема „Маскарадните игри през моя обектив”. Награждаването се извърши в Младежкия дом на 28 април, наред с изложба отбрала най-добрите 20 фотографии.
Снимките на Исус Цанков и Кирил Кирилов, ученици от СОУ "Христо Смирненски", с худ. р-л г-н Илиев, бяха отличени сред най-добрите три творби в своята възрастова категория.

Исус Цанков спечели и приза за най-оригинална фотография в конкурса, а снимката му "Да излъжеш Дявола" заслужено красеше плаката на мероприятието. За отличното си представяне учениците получиха грамоти и предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Великденска украса

21-27
апр.2016

Учениците от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора от V-VIII клас, под ръководството на г-жа Динчева и г-жа Василева изготвиха празнична украса за Великден.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Игра с награди "100 на 100 добро"

21
апр.2016

В онлайн гласуване нашето училище попадна сред победителите, които ще получат безвъзмездно по 100 дръвчета за засаждане от общо 20 500 фиданки. Повече за събитието може да прочетете на страницата Добри практики.

https://lh3.googleusercontent.com/-fvSgDpQ5080/VxiWmHsCtzI/AAAAAAAAIZ0/wRHCcmNL7poaoegfn9qAmJyMHWdv7ixKACLcB/h120/tree.png  

Играта с награди "100 на 100 добро" е организирана от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора".

Видовете дървета са широколистни и иглолистни, като ще бъдат съобразени с климатичните условия, почвите и др. важни аспекти за тяхното успешно развитие.

"Смятането било лесно и… забавление чудесно"

20
апр.2016

Откритият урок, посетен от родители, учители и педагогическо ръководство, целеше затвърждаване на знанията и уменията на учениците за таблично умножение на числата; осмисляне и упражняване на връзката между умножение и деление.
В хода на урока се реализираха успешно и интересно, за всичко присъстващи и най-вече за децата, междупредметни връзки между математика и БЕЛ. Учениците показаха знания за действията умножение и деление чрез артистично пресъздаване на таблиците с български пословици и поговорки. Римуването на задачите с поговорките увлече деца и публика в един артистичен дидактически спектакъл. Така учениците неусетно, с лекота и удоволствие показаха какво са научили с увереност и желание.
Силно впечатление сред връстници и публика направиха Кирилка и Панайот, Сергей и Румен, Анка и Димитър от II клас.
Стремежът на възпитателя беше развитие на гъвкавост на възприятието, наблюдатеност, критичност на мисленето, трайност на знанята. Това беше постигнато чрез естетически изработени схеми, таблици и рисунки. Поощрително оценяващото поведение на възпитателя съдейства за положителен емоционален фон отличаващ се с радост, удовлетворение и мотивиране за нови постижения.
Всички се убедиха, че учене със забавление е възможно и успешно.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Ден на розовата фланелка

24
февр.2016

Всяка последната сряда на февруари е известна като деня на розовата фланелка – инициатива за борба срещу тормоза в училище. СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора отбеляза този ден със занятия в ПИГ – II клас и ПИГ – IV клас.
''Най-розовите'' ученици си направиха и обща снимка.

Зарежда се...Зарежда се...

Международен ден на търпението

25
март2016

СОУ „Христо Смирненски” отбеляза Международния ден на търпението със следните инициативи:

  • Изработване на постер;
  • Изработване на Дърво на търпението;
  • Провеждане на занимателни игри, които изискват търпение;
  • Четене на мисли за търпението;
  • Запознаване на учениците с необходимостта от търпение и разбирателство в рамките на три минути от първия за деня учебен час.

Участваха ученици от 5-8 клас с ръководители В. Спасова и П. Славова.

Кулинарно състезание

23
февр.2016

За втора поредна година учениците от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора участват в Националния ученически конкурс, свързан със здравословния начин на живот, провеждан под егидата на Министерството на здравеопазването.
В оспорвано съревнование с 57 други училища, от цялата страна, миналата учебна година СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора спечели специалната награда на Представителството на Европейската комисия в България, за работата си по проект „Бъди разумен. Живей без тютюнев дим!“- посещение на Дома на Европа и Народното събрание.
Тази учебна година конкурсът е на тема: „Посланици на здравето“. Нашето училище участва с проект „Лицата на здравето“, в реализирането на подтема: „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ“.
На 23 февруари се проведе кулинарно състезание „Здравето е вкусно“ – едно от многото запланувани и интересни изяви по проекта. Състезанието предизвика изключителен интерес сред ученици, учители и родители. Малките готвачи от 5а, 5б и 5в клас демонстрираха своите кулинарни умения в създаването на здравословни и оригинални сандвичи и плодови салати.
Журито от учители и ученици оцени и рецитаторските умения на участниците. Най-сръчни и изобретателни бяха учениците от 5а клас, които заслужено спечелиха първото място. Останалите два отбора си поделиха второто място.
Събитието се проведе под ръководството на Валентина Спасова – главен учител и ръководител по изпълнение на проекта.
 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Свети Валентин

19
февр.2016

Въпреки дългата ваканция, учениците от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора се подготвиха отлично за традиционния вече конкурс "14 стихотворения за 14 февруари", посветен на деня на любовта. Над 30 ученици от 2-ри до 9-ти клас рецитираха творбите на различни автори, които са посветени на любовта към любимия човек, към родината, към родителите и децата.
Журито беше силно затруднено да определи най-добрите и все пак подреди децата в този ред: победител Кера Ангелова (4б клас), която участва със стихотворението ''Магьосница'' и подкласници Бонка Славова (4б) – ''Аз вярвам в мълчаливата любов'' и Петко Калчев (4в) – ''Любовен манастир''.
Журито определи и три поощрителни награди – за Кирилка Илиева (2а) – ''Отечество любезно''; Галя Илиева (2б) – ''Две хубави очи'' от Пейо Яворов и Младен Неделчев (6в) – ''Любов под луната'' от Христо Смирненски.
В края децата от подготвителните групи поздравиха своите батковци и каки с песента ''Мики маус'' и им пожелаха да запазят детското у себе си.

Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се... Зарежда се...

Честване 143 години от обесването на Васил Левски

19
февр.2016

Учениците от СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се включиха в общоградското честване по случай 143 години от обесването на Васил Левски. Те поднесоха цветя в памет на Апостола на свободата и участваха в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

VII национален ученически конкурс, посветен на миграцията 

14
февр.2016

Мариана Енчева (XII клас) от СОУ „Христо Смирненски“ - Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев, заслужи голямата награда - пътуване до Брюксел - на Седмия национален ученически конкурс, който тази година беше посветен на миграцията. Тя заслужи високото признание да е измежду шестимата ученици във възрастова група 10-12 клас, чиито изработени мултимедийни презентации бяха най-високо оценени. Темата беше „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?”.

Конкурсът е организиран от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел. На тържествена церемония в Дома на Европа в столицата Мария Габриел връчи наградите на победителите. В творческото съревнование премериха знания 140 ученици от цялата страна, въпреки трудността на темата. Мария Габриел отличи общо 14 участници в двете възрастови категории с голямата награда посещение на Европейския парламент в Брюксел. В тазгодишното издание на конкурса, творбите на учениците бяха оценявани от авторитетно жури с членове г-жа Габриел, Радослав Стаменков-ръководител на Мисията на Международната организация по миграция в България, проф. д-р Анна Кръстева-директор на Центъра за европейски бежански, миграционни и етнически изследвания, Надя Барух – директор и главен редактор на националното издателство за образование и наука към МОН „Аз Буки”  и доц. д-р Николай Попов от катедра „Международно право и международни отношения” в Югозападен университет „Неофит Рилски”.

Зарежда се...Зарежда се...


/ Презентацята на Мариана Енчева /

Източник: dariknews.bg

 

Тренинг „Лидерство и работа в екип“

23
ян.2016

Деветокласниците Станил Генчев и Илчо Генчев представиха СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора в тренинг на тема „Лидерство и работа в екип“. Те получиха сертификати за своето участие.
Събитието се организира от Международен младежки център - Стара Загора. В него участваха 24 ученици от 10 старозагорски училища.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Юбилейни прояви на ОУ "Георги Райчев"

16
дек.2015

Ученици от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора с ентисуиазъм се включиха в отбелязването на 33-годишнината от създаването на ОУ "Георги Райчев", гр. Стара Загора. Всички участвали в проявите съпътстващи патронния празник "Приказния свят на Георги Райчев", бяха поканени на финалното събитие, на което се проведе щафетно четене, забавни игри и дискотека.

 

 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

8
дек.2015

Ученици от V клас участваха в "Зимна приказка" - рисунка на дърво по случай патронния празник на ОУ "Георги Райчев", гр. Стара Загора.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Викторина "В очакване на Коледното вълшебство"

9
дек.2015

Учениците от Vв клас от СОУ "Христо Смирненски" взеха участие във викторина "В очакване на Коледното вълшебство". Мероприятието се проведе в "Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в Стара Загора".

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Състезание „Най-добър четец“

30
ноем.2015

На 30.11.2015 г. в училищната библиотека на СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се проведе състезанието „Най-добър четец“ с ученици от V-VIII клас. Мероприятието е част от училищния план за повишаване и насърчаване на грамотността. Първо място спечели ученичката от V б клас Щиляна Асенова. Второ и трето място заеха Бони Миткова (VI б клас) и Веска Гочева (VII б клас).

Всички ученици четоха с желание, много артистично и емоционално свои любими произведения.

Зарежда се...Зарежда се...

1-ви декември – Световен ден за борба със СПИН

01
дек.2015

Този ден в СОУ „Христо Смирненски“ се отбеляза с мероприятие, в което  взеха  участие ученици от 7-12 клас. Гост беше д-р Ваня Карабойдева от РЗИ – Стара Загора.
Цветелина и Веска от 7 б клас  запознаха присъстващите със същността на това смъртоносно заболяване и начините за предпазване от заразяване. Съобщиха и любопитни факти, свързани с историята на презерватива и използването му като  като предпазно средство  още от епохата на египетските фараони. След това се проведе дискусия по въпросите на СПИН, в която участие взе и д-р Карабойдева. Тя даде на учениците много ценни и полезни съвети.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Математиката - изкуство и магия

26
ноем.2015

На 26 ноември в СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора се проведе занятие на тема "Математиката - изкуство и магия". Ученици от V-VII клас запознаха своите връстници с тайните на математиката и любопитни факти от нейната история. Представиха презентация за числото "пи" и приложенията на математиката в танца, литературата и киното. Поставиха загадка в стихотворна форма и изгледаха кратко видео за приложението на математиката в музиката.
С особен интерес присъстващите се включиха в разгадаването на фокуси и загадки от областта, изпитващи тяхната съобразителност.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

20 ноември - Международен ден на толерантността

20
ноем.2015

Международният младежки център проведе кампания "Не на омразната реч" в СОУ "Христо Смирненски", гр Стара Загора. Младежите изразиха своето несъгласие с омразната реч, като създадаха множество рисунки с позитивни послания, дискутираха най-честите причини за появата на омразно говорене.

 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

19 ноември - Международен ден против тютюнопушенето

19
ноем.2015

19 ноември, 2015 г. в СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора се отбеляза Международният ден против тютюнопушенето със следните мероприятия:

https://lh3.googleusercontent.com/-7r_8SwUo7Wk/Vk8rA0_DdPI/AAAAAAAAHxM/Hl4CZ-3zVXI/h120/arrow%2B8.png  Мултимедийна презентация
Пред учениците от VII клас гост-лектор от РЗИ Стара Загора г-жа Лазарова представи темата „Вредата от тютюнопушенето“.

  https://lh3.googleusercontent.com/-7r_8SwUo7Wk/Vk8rA0_DdPI/AAAAAAAAHxM/Hl4CZ-3zVXI/h120/arrow%2B8.pngИзмерване нивото на въглеродния оксид в белите дробове
Със специален апарат д-р Николова от РЗИ Стара Загора измери до каква степен направилите теста ученици са били изложени на вредното влияние на тютюневия дим.

https://lh3.googleusercontent.com/-7r_8SwUo7Wk/Vk8rA0_DdPI/AAAAAAAAHxM/Hl4CZ-3zVXI/h120/arrow%2B8.png  Футболна среща
Провелото се състезание между учениците от VI и VII клас под надслов „Спорт без тютюнев дим“ завърши с победа на седмокласниците.

https://lh3.googleusercontent.com/-7r_8SwUo7Wk/Vk8rA0_DdPI/AAAAAAAAHxM/Hl4CZ-3zVXI/h120/arrow%2B8.png  Изложба на тема: „Не на тютюнопушенето!“
Чрез своите оригинални рисунки учениците изразиха отрицателното си отношение към тютюнопушенето.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

15 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

12-13
ноем.2015

За поредна година СОУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора отбеляза Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия /ПТП/.
По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации този ден е всяка трета неделя от месец ноември.
На 15 ноември отдаваме дълбока почит към жертвите и изказваме съболезнования към близките на пострадалите. На този ден изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.
Участваха всички ученици от 1-ви до 12-ти клас с различни инициативи.
Представени бяха презентации на различни теми. Учениците взеха участие в ролеви игри и в интерактивни игри, отговаряха на гатанки свързани с БДП.
Представена беше изложба от рисунки на второкласниците. На 5-8. клас беше организирана беседа на тема „Пресичам безопасно. Опасността дебне отвсякъде“, а на 9-12. клас - тема „Аз съм внимателен пешеходец“.

Зарежда се...

Превод на компютърна програма

11
ноем.2015

Кирил Кирилов от 7а клас в СОУ "Христо Смирненски", с р-л г-н Илиев, реализира инициатива по превода на една от най-популярните интернет приставки - Video DownloadHelper. Благодарение на Кирил, програмата вече има официален превод на български език, интегриран за Google Chrome и за Mozilla Firefox.

Video DownloadHelper е addon ползван от 5 млн. потребителя по цял свят (втората по популярност приставка в Mozilla Firefox) и служи за сваляне и конвертиране на медийни файлове, стрийм и запис на екрана.

За положения труд Кирил получи безплатен лиценз изпратен лично от Michel Gutierrez - разработчика на софтуерния продукт.
Освен английски език ученикът владее много добре полски и проявява засилен интерес към софтуерните приложения.

Зарежда се...
/ признание в документацията на програмата, с линк към училищния сайт /

Конкурс "Сигурността на младите в интернет"

10
ноем.2015

На провелия се месец октомври Национален конкурс за есе на тема "Сигурността на младите в интернет" Исус Костов (8в клас) от СОУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, с р-л г-н Илиев, завоюва поощрителна награда. За творбата си във възрастова група 15-21 години Исус получи награда и сертификат. Конкурсът е по проект "Сигурностт@ на младите в интернет, предизвикателства на киберсигурността" по програма "Еразъм+".

Зарежда се...Зарежда се...

Посещение на Дома на Европа и Народното събрание

20
окт.2015

Ученици от СОУ  „Христо Смирненски”, спечелили Специалната награда на Представителството на Европейската комисия в България за участие в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”, бяха на посещение в Дома на Европа и Народното събрание в град София на 20.10.2015 година.
С интерес разгледаха сградата, в която се намира Представителството на ЕК в България - т.нар. Дом на Европа, запознаха се с функциите на Европейската комисия, активно се включиха в дискусията за ролята на младите хора в съвременния свят. Интересно поднесената информация от млади хора, служители в тази институция, ги накара да осъзнаят, че мечтите и целите на всеки човек са достижими, стига да има той нужното образование, воля и упоритост. Интерес предизвика у тях и изложбата във фоайето на сградата, свързана с бежанската криза.
След това беше посетено Нородното събрание, където учениците, заедно със своите ръководители г-жа Пенка Трандева – Директор на училището и г-жа Валентина Спасова – главен учител по биология и здравно образование и ръководител на проекта се разходиха из кулоарите на Парламента. В Пленарна зала влязоха в ролята на министри и  депутати.
Този ден, изпълнен с много емоции и вълнуващи преживявания завърши, но впечатленията от него ще останат дълго време в съзнанието им.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се... Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...