ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ И ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ - 2016/2017 г.
Национален конкурс "За по-добър климат в училище"

30
август2017

Второ място в категория "Снимка", на Националния конкурс "За по-добър климат в училище", заслужи Петьо Иванов (5 в клас) от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев. Зад признанието, което нашето училище заслужи, стои професионализмът и всеотдайността на г-ца Б. Денчева - учител по английски език, чийто учебен процес с IV в клас е отразен на изпратените фотографии.
Ученикът ще получи грамота и награда на церемония в Националния Дворец на Културата - София, на 8-ми октомври 2017 г. Награда е предвидена и за ръководителя на участниците в конкурса.

Класиране от официалната страница на фондация Мадара - България: https://www.facebook.com/foundationmadara/posts/340486296411112

Конкурсът "За по-добър климат в училище" е организиран от Фондация Мадара - България и има за цел да насочи интереса на учениците върху две теми:
1. Подобряване на взаимоотношенията между връстниците за справяне с проблемите на враждебност и насилие в класа и в училището.
2. Очакванията на учениците към училището като институция, която възпитава умения за 21-ви век.

Конкурс "По стъпките на четата на Таньо войвода"

23
юни2017

Престижното III място в Националния ученически конкурс за мултимедийни проекти, есета, стихотворение и рисунка, посветен на 32-ия поход  „По стъпките на четата на Таньо войвода”  е присъдено на Надка Асан, ученичка от 5 в клас. Момичето се включи в конкурса с есе на тема: „Какво знаем за Таньо войвода и пътя на неговата чета през 1876 г.?“. В достойна битка с ученици от цялата страна Надка грабна III награда в I възрастова група – І - VІІІ клас.

Инициативата за провеждане на конкурса е на културно-просветно дружество „Родно Лудогорие”, гр. София, и клуб „Родолюбие” при ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Попово. Провежда се с подкрепата на Министерството на образованието и науката и РУО на МОН в страната. Основна цел е да се създадат условия за формиране на ценностни ориентации и качества, свързани с чувството на национална идентичност, любов към Родината и уважение към другия, както и развитие на потребности, интереси и нагласи за учене.

31 май – Световен ден без тютюнев дим

31
май2017

По повод 31 май - Световен ден без тютюнев дим в СУ „Христо Смирненски“ се проведе среща на ученици 4 – 7 клас с Галина Димитрова – главен експерт отдел ПБПЗ, дирекция ОЗ. Проведе се измерване нивото на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин със специален апарат, както и демонстрация с куклата СЮ на вредата от тютюнопушенето. Интересът на учениците беше много голям.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

Общински конкурс „Маскарадните игри през моя обектив”

21
април2017

Призови места завоюваха ученици от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора на провелия се Общински конкурс за фотография за деца и младежи „Маскарадните игри през моя обектив” - „Маски и ритуали”, в рамките на XIХ-те Маскарадни игри 2017.

Класиране от двете възрастови групи завоюваха наши ученици с худ. р-л г-н Илиев:

  • II място на Петьо Иванов (V клас) за фотографията "Силите на доброто се обединяват";
  • II място на Фредерика Михайлова (IX клас) за "Поличба за плодородие";
  • III място на Татяна Андонова (VIII клас) за "Красотата на българските обичаи";
  • Поощрителна награда спечели Георги Георгиев (VIII клас) за "Заслужена почивка след прогонване на злите сили".

Церемонията по награждаването се проведе на 21 април 2017 г. в залата на Младежкия дом - Стара Загора, където по традиция се откри изложба с най-добрите творби. От общо 21 избрани фотографии 11 бяха дело на нашите ученици. За своето представяне те бяха наградени с предметни награди.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Организатор на ежегодния конкурс са Община Стара Загора и Центърът за наука, култура и изкуство. Журито включва специалисти в областта на фотографията и експерти от Община Стара Загора.

Областна панорама на професионалното образование

26
април2017

Петата Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2017 се проведе в Стара Загора на 25 и 26 април 2017 г. в общинската спортна зала „Иван Вазов“.
Учениците от VII клас на СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора, на които им предстои явяване на Национално външно оценяване, посетиха представената изложба. Разгледаха експозицията на всички професионални училища и бяха впечатлени от разнообразието и възможностите на бъдещите професии.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

VIII Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж

26
април2017

С два бронзови медала се увенча участието на ученици от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев, на провелия се VIII Международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”. Богдана Златева (7 б клас) и Фредерика Михайлова (9 клас) спечелиха трето място в своите възрастови групи, в конкуренцията на 512 участника от България.

Зарежда се...Зарежда се...

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2016/2017 година. Организира се от Фондация Еврика, образцово Народно Читалище „Заря-1858” и компютърна школа "Вале" - Хасково, под патронажа на евродепутата Мария Габриел.

Областен конкурс „Екзарх Антим I – духовен водач на българите“

07
април2017

Отново с успех приключи участието в конкурс на ученици от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев, в областта на информационните технологии и изкуството. На 6. април, в актовата зала на СУ „Екзарх Антим I“ - Казанлък, се състоя тържественото награждаване на победителите от Областния ученически конкурс „Екзарх Антим I – духовен водач на българите“. Първо място, в категория "Рисунка", спечели Георги Георгиев (VIIIа клас), а заедно с Петьо Иванов (Vв клас) се класираха на IV място в категория "Мултимедийна презентация" с презентация на тема: "Екзарх Антим I и борбата за църковна независимост на българите".

Конкурсът се организира от Регионално управление на образованието – Стара Загора, Средно училище „Екзарх Антим I“ – Казанлък и Регионален съвет на тракийските дружества – Стара Загора.

В конкурса взеха участие 64 ученици, разделени в три категории. Конкурсните работи бяха оценявани от специалисти в различни области. Членове на журито бяха: Иван Желязков – главен експерт по български език и литература към РУО – Стара Загора, Иво Косев – историк, директор на Музей „Петко Стайнов“ – гр. Казанлък, София Парнарова – председател на Тракийското дружество „Капитан Петко воевода“ – гр. Казанлък, Валя Гърбачева – старши учител по ИКТ в СУ „Екзарх Антим I“ – гр. Казанлък и Милена Генева – учител по изобразително изкуство в СУ „Екзарх Антим I“ – гр. Казанлък.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...
/ Георги с отличената му рисунка и грамоти /

Рекламен клип на националния конкурс „Вазовата България“

07
март2017

https://lh3.googleusercontent.com/--eCXiw8o9Zw/VTIG1Zpu5QI/AAAAAAAAGg8/wz6yqmEzBfc/s64/YouTube-logo-full_color.pngВ рекламния клип за III Национален ученически конкурс "Вазовата България", Сопот 2017, са включени материали, изработени от ученици на СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, с худ р-л г-н Илиев.
Седмокласниците (за учебната 2015/2016 г.) Татяна Андонова и Георги Георгиев подготвиха и изпратиха колаж и видео материал (на снимките).

Зарежда се...Зарежда се...

Източник: https://www.vazovatabulgaria.com/

Национален конкурс „По пътя на Бедреддин”

13
ян.2017

Първо място в Националния конкурс-викторина за ученически текстове, рисунки и мултимедия, посветен на 20-ия традиционен поход „По пътя на Бедреддин” завоюваха ученици от СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев. В категорията за мултимедиен продукт Петьо Иванов (V клас) и Татяна Андонова (VIII клас) изготвиха компютърна презентация на тема: "Идеите на Бедреддин през призмата на съвременния и модерен свят", за което заслужено получиха грамоти и парична награда.

Зарежда се...Зарежда се...

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН. Организатори са Културно-просветното дружество "Родно Лудогорие", гр. София и клуб „Родолюбие” при ОУ ”Св. Климент Охридски”, гр. Попово, с подкрепата на МОН и съдействието на РУО на МОН в страната.
Регионалeн фотоконкурс "Моята България"

11
ян.2017

Георги Георгиев (VIII клас) и Фредерика Михайлова (IX клас) от СОУ "Христо Смирненски" - Стара Загора взеха участие в регионалния фотоконкурс "Моята България" през м. февруари.

Световен ден за борбата срещу СПИН

1
дек.2016

По случай 1 декември - Световен ден за борбата срещу СПИН, в СУ "Христо Смирненски" се проведе среща с д-р В. Карабойдева от РЗИ - Стара Загора. По време на проведената дискусия бяха разяснени много важни факти относно ХИВ/СПИН. Интересът от страна на учениците беше много голям.

Зарежда се...Зарежда се...

Инициатива „Мениджър за един ден“

17
ноем.2016

На 17.11.2016 г. три класни стаи в СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора посрещнаха три млади дами – бъдещи лидери и потенциални учители в системата на българското образование. Това се случи в рамките на 15-тото издание на националната инициатива за ранно кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“, организирана от „Джуниър Ачийвмънт България“. Целта на инициативата е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна в рамките на един ден.
Тази година „Джуниър Ачийвмънт България“ обедини усилия с Фондация „Заедно в час“ с цел представяне на позитивите в учителската професия. 47 учители по програма “Заедно в час“, измежду които и Елена Господинова – учител в ГЦО-1 клас, г-жа Ваня Желева – учител в ГЦО-1-2 клас и Богдана Денчева – учител по английски език в 4, 6 и 10 клас, част от колектива на СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора, заявиха желание да участват в инициативата с одобрението на своя директор и пряк ръководител г-жа Пенка Трандева.

Класните стаи на 4 „в“ и 4 „г“ клас бяха посетени от Анастасия Огнянова от гр. Казанлък, студентка първа година в специалност „Финанси“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, която наблюдава 2 часа по английски език с г-ца Денчева, по време на които учениците се учеха да броят на английски език от 100 до 1000. Гостенката г-ца Огнянова сподели с учениците, че специалността й би й осигурила работа в банка, но истинската й мечта е да запише магистратура и да получи квалификация за учител по БЕЛ. След наблюденията на часовете г-ца Огнянова се запозна и с родителите на учениците по време на планираната родителска среща.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

 

Класните стаи на ГЦО-1 клас и ГЦО 1-2, съответно на г-ца Господинова и г-жа Желева, бяха посетени от Анелия Дончева, завършила „Бизнес икономика“ в Тракийски университет, гр. Стара Загора и г-ца Стефани Николова. Мотивацията на г-ца Дончева да посети класната стая на 1 клас е свързана с желанието й да запише магистратура „Начална и училищна педагогика“ и също да се реализира като преподавател. Под ръководството на г-ца Господинова учениците и тяхната гостенка написаха домашните си, работиха по проектите си в заниманията по интереси и след това се забавляваха заедно по време на спортните дейности навън.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на „Джуниър Ачийвмънт България“. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди млади хора по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от обменените иновативни и свежи идеи. СУ „Христо Смирненски“ гр. Стара Загора е училище, което активно подкрепя младите кадри в системта на образованието и нееднократно отваря вратите си, за да посрещне гости и да вдъхнови бъдещите учители за тяхната работа с учениците. Участието на училището в инициативата ще бъде удостоено със специален сертификат за партньорство, издаден от организацията.

17 ноември – Международен ден без тютюнев дим

17
ноем.2016

По повод 17 ноември - Международн ден без тютюнев дим в СУ "Христо Смирненски" - Стара Загора се проведе измеране нивото на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в кръвта рез издишан въздух с апарат Smokelyzer. Дейността се осъществи с ученици и учители от училището и съдействието на Галина Димитрова - психолог в РЗИ - Стара Загора.

Зарежда се...Зарежда се...

 

16
ноем.2016

Във връзка с отбелязване на 17 ноември – Международен ден без тютюнев дим в СУ „Христо Смирненски“ се проведе среща на ученици от III и IV клас с Галина Димитрова – психолог в РЗИ – Стара Загора. Под формата на игра учениците се запознаха с вредното въздействие на тютюневия дим върху човешкото здраве.

Зарежда се... Зарежда се...

Първи ноември - Ден на народните будители

26
окт.2016

Малките артисти от СУ „Христо Смирненски“ претворяват годишния изпит от романа на Вазов „Под игото“
Възрожденски дух и артистично настроение обзе всички участници и гости, родители и учители от СУ „Христо Смирненски“, гр. Стара Загора, по повод Първи ноември – Денят на народните будители.
Участници в празничната програма бяха ученици от III, V и VIII клас. Осмокласниците представиха презентация за народните будители, а петокласниците изпълниха песните „Песен за будителите“ и „Хубава си, моя горо“. В образите на Рада Госпожина, Бойчо Огнянов и ученичките от Девическото училище се превъплатиха учениците от III и V клас в сцената „Годишният изпит“ от романа „Под игото“ на Иван Вазов. Ролята на учителката Рада Госпожина пресъздаде младият преподавател по английски език от програмата „Заедно в час“, г-ца Богдана Денчева.

 

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Национален конкурс за видео и снимка „FRESH Video”

4
окт.2016

III място на провелия се през м. октомври Национален конкурс за видео и снимка „FRESH Video” завоюваха ученици от СУ "Христо Смирненски", гр. Стара Загора, с худ. р-л г-н Илиев. Конкурсът е част от проекта FRESH и Европейска нощ на учените 2016.

Зарежда се...Зарежда се...Зарежда се...

Фредерика Михайлова (9 клас) и Георги Георгиев (8 клас), на снимките, изготвиха видеоматериал, посветен на фракталната компресия и нейните инспирирани от природата принципи. За своя труд те заслужиха награди по избор от сайта на проекта Българска наука.
Официални резултати: https://nauka.bg/


/ отличеният проект /